Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krátkometrážní
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (1 709)

plakát

Podezření (2022) (seriál) 

Nevídaný počin. Měl jsem vážně pocit, jak když sleduju nějakou tak akorát artovou minisérii na HBO a nejvíc mě překvapil fakt, že tvůrci nepotřebovali nijak šokovat a zrychlovat tempo, ačkoli hádám, že by to někteří diváci možná i uvítali/potřebovali. Melíšková on point a Barešová bude podle mě brzo naprostou hvězdou a imho čeká jen na nějakou hlavní roli, kde zazáří. Vztah mezi matkou a dcerou byl až fakt neuvěřitelně uvěřitelný - a to opět bez využití nějakých trapných extrémů. Doufám, že ČT s podobnými kousky bude přicházet častěji. 4,5*

plakát

Eurovision Song Contest 2022 (2022) (pořad) 

No, upřímně jsem od Itálie čekal daleko víc. Všechno působilo odflákle (nudné přenosy od A do Z - křečovití moderátoři, hodně nezáživných interval acts, tragické medailonky až samotné problémy se stagí) - obzvlášť od tohoto státu bych čekal mnohem lepší show. Reprezentace ČR mě tentokrát poměrně potěšila a rozhodně jsme si zasloužili i lepší umístění.

plakát

Eurovision Song Contest 2021 (2021) (pořad) 

Nizozemsko se zhostilo organizace Eurovize velmi dobře - ať už doprovodný program (skvělá videa od Nikkie) a nebo samotné tři přenosy byly na dost slušné úrovni. Soutěžní písně s odstupem času nakonec taky fajn, sice se mi zamlouvaly u zrušeného ročníku 2020 mnohem víc, ale nakonec pohoda. A zřejmě i kultovní vítězové (které jsem taktéž docenil až s odstupem času :)). Určitě jeden z těch lepších ročníků.

plakát

Zátopek (2021) 

Zátopek je určitě vydařená filmařina - od režie, hereckých výkonů až po výpravu. V rámci české kinematografie je to i rozhodně nadprůměrný počin, ale když bych si odmyslel to, že mu mám tendenci fandit jen proto, že se jedná o český film, tak mě vlastně nechal emočně chladným a pokud ho pak srovnávám se zahraničními sportovními dramaty, tak už u mě vlastně moc neobstojí. Je to taková ta trochu našprtaná a vyšperkovaná věc, kde vám je každá postava jedno a jen si tak prostě sledujete příběh, který sice nenudí, ale ani vás vlastně nevtáhne. 3,5*.

plakát

Pes (2022) 

Ukázkový příklad fajn neškodného tříhvězdičkového filmu, který však nepřekvapí naprosto v ničem a vyšumí vám okamžitě z hlavy. Asi za to může slabší scénář bez nápadu s nulovým tahem na branku.

plakát

Mimořádná událost (2022) 

Vlastníky jsem nemohl vystát, a proto jsem od Mimořádné události vlastně čekal podobné utrpení plné nevkusu. Musím ale uznat, že mě film suma sumárum mile překvapil. Nejenže se mnohem víc dařil onen humor, ale dokonce si tvůrci dovolili zariskovat i mírnou invencí, kterou si myslím, že konzumenti českých komedií vlastně v závěru ani nedocení. Pravdou však je, že místy je film opravdu přepálený a ne moc konzistentní, nicméně za tu odvahu nelézt cílovce vyloženě do zadku tupými vtipy (viz Vlastníci) má u mě film spíš palec nahoru (ačkoli se zřejmě nedočká takového úspěchu). 3,5*

plakát

Frčíme (2020) 

Měl jsem chuť na animák, u kterého od začátku do konce vypnu, a přesně to jsem dostal. Ano, možná chyběla větší invence a zapamatovatelnost, ale rozhodně to byla jinak fajn podívaná po všech směrech! :)

plakát

Scény z manželského života (2021) (seriál) 

Já místní nadšení bohužel až tak nesdílím. Ač na mě minisérie už od námětu působila slibně, tak všechna ta zajímavá témata, která otevírá (manželství, láska, vášeň ve vztazích, věrnost, samota) se mě vlastně emočně nedotkla. Jo, byly tam rozhodně slibné momenty, ale většinu času se klouže na povrchu a scénář prostě není nejsilnější. To jediné, co bylo vyloženě excelentní, jsou oba herecké výkony, jinak jsem tentokrát od HBO čekal trochu víc.

plakát

K zemi hleď! (2021) 

Myslím, že Don't Look Up je vážně tak trochu oříšek k hodnocení. Je mi naprosto jasný, komu a proč se to líbit nebude, nicméně ať už patříte k jakémukoli táboru, tak se filmu nedá upřít fakt, že si ho rozhodně zapamatujete a že se dost možná stane kultovní záležitostí. Přesto si nemyslím, že je to nějaká "Oscarovina" a už vůbec ne "sázka na jistotu" jako jsem se v některých recenzích dočetl. Naopak mi přijde, že to byl poměrně odvážný experiment, který možná vytěžil více díky hvězdnému obsazení (které rozhodně dělá skvělou práci ale imho zdaleka není tím největším tahounem filmu). Don't Look Up je za mě unikátní satira, která se mě dotkla i fakt víc než jsem sám čekal. Jasně, že to nebylo dokonalé a taková psychologie postav by mohla být o něco lepší, ale celkovou myšlenku zabalenou do lehké bizarnosti a filmařské invence (styl vyprávění, střih, Ariana Grande) rozhodně jen tak z hlavy nevyženu. Naprosto trefné a aktuální.

plakát

Vřískot (2022) 

Možná už jsem na to starej... :) Za mě ale bejkárna, která možná v určitých segmentech dokázala být zábavná, ale jako celek nedržela pohromadě. Vraždy byly poměrně dobře ukočírované, ale příběh sám o sobě naprosto o ničem. Postavy mě vlastně nebavily a závěr mi přišel pomalu nejslabším místem. Škoda, že to nebyla buď ještě víc sebeparodie, a nebo naopak víc horor. Takhle to byl jen bezduchý miš maš, který nejenže nedrží pohromadě, ale nemá už v roce 2022 ani pořádně co nabídnout.