Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (194)

plakát

Nejvyšší pocta (2019) 

Velmi dobře natočené válačné drama, kde se střídají výpovědi veteránu se záběry z války, které jsou místy až hrozivě realistické. Pokud někdo dokáže říci, že je to nezáživné, zdlouhavé apod., tak vůbec nepochopil podstatu filmu, protože tohle není žádný válečný megafilm s tisíci efekty a co nejvíce mrtvými, ale komorní drama o zarputilosti a velkém odhodlání jak vojáků, tak úředníka z Ministerstva obrany, který se rozhodne dotáhnout udělení medaile cti pro Williama H. Pitsenbargera. Pro fanoušky válečných dramat povinnost, pro ostatní zajímavý film o lidských hodnotách, odvaze a cti.

plakát

Svatá čtveřice (2012) 

Opravdu by mě zajímalo, co se to v poslední době objevilo za boom, že český film (komedie) se musí odehrávat aspoň z části v zahraničí. Ano, záběry na zapadající slunce u moře, písečné pláže, nebo skály jsou pěkné, ale proč se to musí cpát do českého filmu? Důvod je celkem prostý, tvůrci se tak snaží diváka oblbnout, aby si nevšímal toho, že film má plochý scénář a místy je o ničem. Stejně tak tomu je i u Svaté čtveřice. Jirku Langmajera mám rád, ale prostě tohle se nepovedlo, ano pár hlášek tam zazní, místy je to i vtipné, ale koukat neustále na Jirkovo nahé pozadí, nebo poslouchat tlachání o tom, jak by to měli zkusit ve čtyřech… Nevím pro mě prostě další zklamání a film bohužel nezachrání ani pár zmíněných povedených hlášek a situací, scénář je totiž hodně naivní a nepovedený.

plakát

Bourneův odkaz (2012) 

Pro mě je Bourneúv odkaz prostě mírným zklamáním. Když vynechám, že se stejnojmennou knihou nemá vůbec nic společného, tak prostě Bourneův odkaz bez Jasona Bourna není úplně ono. Aaron Cross (Jeremy Renner) je sice sympaťák a člověk mu fandí, ale pořád také čeká, kde se objeví Jason. Bohužel studio prostě pokračování chtělo, a tak si ho nechalo natočit, ač chybí jak hlavní hrdina, tak režisér původních dílů. Kdyby film stál sám o sobě, měl jiný název a nesnažil se neustále odkazovat na Jasona Bourna, jednalo by se o kvalitní akční podívanou a nikdo by nemohl nic namítat. Takhle má člověk po zhlédnutí pocit, že studio jen potřebovalo dokázat, že když si postaví hlavu, natočí cokoliv…

plakát

Partička (2011) (pořad) 

Hraným vtipným scénkám už odzvonilo, je tu totiž Partička a s ní i humor závislý na improvizaci. Kluci v sestavě Ondra, Igor, Suchoš a Geňa prostě válí. Momentálně se jedná o nejlepší zábavný pořad u nás. Je zbytečné psát nějaké sáhodlouhé hodnocení, to se prostě musí vidět, když ne na živo (to je ještě lepší), tak v televizi.

plakát

Bedlam (2011) (seriál) 

Prim toho seriálu hraje jednoznačně opravdu hutná atmosféra bývalého blázince, kde nyní vznikají moderní byty na bydlení. S čím ovšem ale nikdo nepočítal, jsou duchové mrtvých pacientů, kteří ne vždy umírali přirozenou smrtí. První série nemá chybu a člověk děj doslova hltá. Druhá řada je bohužel skoro s kompletně jiným obsazením, tudíž si člověk musí zvyknout na nové tváře, i tak si ale seriál kvalitu drží a Britové opět nezklamali.

plakát

Drsný šerif (2012) (seriál) 

Kriminálek je hodně, jak se tedy odlišit? Po Justified je tady další šerif, který řeší zapeklité případy. Nejde tady o „vědecké dokazování viny“ jako v sériích CSI, ale o práci s postavami a jejich důvtipem, ke kterému není třeba techniky. Longmire je charismatický sympaťák a zdatně mu sekundují i ostatní postavy. Příjemné překvapení léta 2012.

plakát

Continuum (2012) (seriál) 

Continuum mě zaujalo už samotným námět. Sice se může cestování časem zdát jako mírně ohraná písnička, ale proč seriál hned odepisovat? Seriál táhnou hlavní hrdinové a to hlavně Kiera Cameronová a Carlos Fonnegra. Tahle dvojka mi prostě přirostla k srdci a tak byla radost sledovat všechny díly.

plakát

Whitechapel (2009) (seriál) 

Vraždy podle Jacka Rozparovače v moderním Londýně? Proč ne. Námět je opravdu zajímavý a poutavý. Samotná atmosféra opravdu nemá chybu a člověk se těší na každý díl- škoda jen, že první sezóna měla pouze 3. Druhá řada bohužel na tu první nenavazuje tak, jak bych si představoval. Nebudu prozrazovat více, protože by se jednalo o spoiler, ale myslím, že postačí to, když řeknu, že se tam řeší jiný případ, opět inspirovaný historií, ale Jack Rozparovač to bohužel není. Každopádně i tak je to kvalitní podívaná.

plakát

Wallander (2008) (seriál) 

Wallander mi lákal už hodně dlouho. Když jsem k jeho zhlédnutí konečně dostal, potvrdilo se mi to, v co jsem doufal. Jedná se totiž o opravdu kvalitní kriminálku s charismatickým hlavním hrdinou, který není žádný superpolda, kterého nic nerozhází, ale normální přirozený člověk. Opravdu vřele doporučuji všem.

plakát

Temný rytíř povstal (2012) 

Pojetí Batmana od Christophera Nolana prostě nemá chybu. Už předešlé dva díly trilogie byly neskutečně geniální, jak na tom tedy závěrečný díl? Temný rytíř povstal, je prostě jedním slovem famózní. Všechny superlativy z předchozích dílů, platí i zde. K tomu opět výborný hlavní záporák, opět vynikající muzika a rázem je tu nejlepší komiksovka roku 2012.