Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Akční

Recenze (247)

plakát

A Channel: The Animation (2011) (seriál) 

Nejprůměrnější z průměrně průměrných - dle mého názoru asi nejvýstižnější hodnocení.A Channel podobně jako famózní Azumanga Daioh nesází na propracovaný příběh, ale na slet scének, které v rámci jedné dvacetiminutovky spolu více či méně souvisí a také tu sledujeme každodenní školní život party slečen vyjma vztahové části, která je záměrně opomíjena.Problém je ovšem v tom, že nepřínáší Áčko vůbec nic nového nebo zajímavého, charaktery hlavní čtveřice jsou nezajímavé, scénky, kde má vládnout komediálnost, spíš vládne nuda nebo jen velmi lehké pousmátí, kenceptuálně příjmený seriál sice docela je, ale pořád to není nic na extra relax, protože existují daleko lepší poklidné seriály, třeba výtečný Sketchbook.Ne vše v A Channelu je šedivé a nevýrazné, třeba opening i ending jsou vynikající a na takovýto typ seriálu je i audiovizuál v jednotlivých dílech skvělý, jenže to jde ruku v ruce s šedivě průměrným zbytkem.Lehké zklamání a...Lepší 2*

plakát

Alfred Hitchcock uvádí (1955) (seriál) 

Jako malej jsem na tohleto u babky koukal...a moc se mi to líbilo...Alfred Hitchcock, byl naprostým mistrem svého oboru...bohužel někdo aspon jemu podobný už dlouho chybí.

plakát

Amagami SS (2010) (seriál) 

Aspoň prozatím nemám sebemenší problém s tímto typem anime. Školní život je mi nejbližší, takže nemám výhrady...bavil jsem se výborně, ikdyž to postrádá jakoukoliv originalitu. Každá slečna má pro sebe 4 díly. První dvě a poslední byli skvělé.A nejlepší - jednoznačně Kaoru...jo tu bych si dom asi vzal :).83%

plakát

Amagami SS - Plus (2012) (série) 

Zatímco Kontractor by chtěl u nové Amagami víc než jen dva díly na každou slečnu (které jsou po vzoru sportovní terminologie nazývány jako poločasy), já se naopak nemůžu zbavit dojmu, že Plus je jen nastavovanou kaší. Ikdyž je to už relativně dlouhá doba, co jsem předchozí serii viděl a od té doby jsem sjel mnoho Anime seriálů a filmů a jsem tudíž kritičtější, tak jako tak byla první řada velmi příjemným a vcelku kvalitním romantickým dílkem. Řada druhá v tomto duchu pochopitelně pokračuje a ta příjemnost z ní cítit je tak jako minule, jen ty postavy ztratily cosi na své zajímavosti a atraktivitě. A ani dějově není Plus příliš zajímavý. Nejvíc je totiž vidět to, že tahle serie je dělaná tak nějak z povinnosti a ne z cílem pořádně rozvinout vztahy nastolené v řadě první. Je vyloženě na potvoru, že třeba moje milovaná Kaoru už není tak správná, tak charakterově přitažlivá jako minule. Prostě už to není ono. Amagami SS+ je dle mého názoru relativně zbytečná serie, na druhou stranu jsem vlastně docela rád, že vidím staré známé postavy a tak volím střed hodnocení, protože sám uplně nevím na kterou stranu té hodnotící linky se přiklonit.

plakát

Anneliese: The Exorcist Tapes (2011) 

Případ Annelise Michel znám poměrně do podrobna, ať už díky Enigmě, různým dokumentům nebo filmům...čas od času se také rád podívám na nějaký horor...čili ingredince připravené tímto filmem mi připadali jako přesně takové jako jsem chtěl. Jak já blbec se mýlil. Anneliese: The Exorcist Tapes je neskutečná sračka, nudná, extrémně levná - nejenom rozpočtem, naprosto ale naprosto dementním scénářem a s reálným případem Anneliese nemá téměř nic společného, kromě tedy toho, že také šlo o exorcismus. Herci (pokud se jim tak dá vůbec říct) odříkávají nelogické věty, sami evidentně ani neví proč, hlavní postava působí autenticky a realisticky asi tolik jako grafika Pacmana a korunu všemu dává naprosto nulová atmosféra a přiblblá a hlavně nepovedená snaha o to, působit syrově a autenticky. Téměř odpad.

plakát

Ano hi mita hana no namae o bokutači wa mada širanai. (2011) (seriál) 

Vynikající seriál, který ovšem doplácí na to, že né každý objeví jeho zvláštní kouzlo a také na to, že spoustě lidem nepřipadá ničím zajímavým, což ovšem není můj případ, já si ho narozdíl od spousty nových seriálu skoro zamiloval. A proč? Kouzlo, které jsem zmínil, je tím hlavním důvodem, jaké ovšem je se těžko dá popsat, pokud to někdo z vás taky tak cítí, tak ví o čem mluvím, ostatní budou jen nechápavě kroutit hlavou, co to píšu za kraviny. Nemíním se o tom dál rozepisovat, pokud tenhle aspekt (a klidně i další) chce někdo probrat, může mi napsat. Na každý pád je Ano hi mita krásně animovaný se skvělým openingem a endingem, zajímavými postavami, které působí narozdíl od většiny dnešní západní i východní produkce velmi realisticky, navíc se jedná o psychologické drama, které prostě funguje a ten lehký nádech duchovna je jen pomyslná třešnička na velmi chutném dortu, který si dám rád znova. EDIT: po posledním těžce a zbytečně ubuleném díle a krátkému promyšlení uznávám, že jsem Ano Hi Mitu nadhodnotil, takže snižuju na 4* s tím, že si za vším co jsem napsal dřív ale víceméně stojím.

plakát

Ano nacu de matteru (2012) (seriál) 

Mám rád slice of life. Mám rád i romantické seriály. Pokud se to ještě smíchá dohromady, může z toho vylézt velmi hezký a příjemný celek. To ale neznamená, že přijmu vše co mi v některých seriálech autoři naservírují. Ano natsu de matteru nedokáže vůbec ničím zaujmout. Nabízí nám postavy, které díky podprůměrné animaci nepůsobí zrovna realisticky a co hůř jejích chování je občas iracionální a téměř ve všech případech velmi nudné. Není zde jediný charakter, která by byl něčím zajímavý, který by dokázal vybočit a něčím příjemně překvapit. Nemastné neslané postavy jdoucí ruku v ruce se špatným vizuálem pak ještě s nepovedeně napsanou sci-fi rovinou tvoří mozaiku na kterou se nedivá dobře, neposlouchá se dobře a díky postavám a špatným dialogům působí realisticky jen minimálně. I na žánr slice of life, kde člověk nemá a ani nemůže mít nějak přehnané požadavky v rámci obsahu se jedná o těžce podprůměrnou serii. Slabé 2*

plakát

Another (2012) (seriál) 

Synopse, která popisovala děj Anotheru mě ještě před začátkem jeho vysílání hodně zaujala. Když nějakou dobu poté začal seriál vycházet jeho první díly potvrdily, že vcelku velká očekávání splnil. Zajímavý příběh o třídě, která není úplně normální, brutální (sebe)vraždy, pochmurná a hlavně temná atmosféra s lehkou emo příchutí. Postavy nešablonovité, nevyzpytatelné a také tajemné. Již zmíněná atmosféra dělala díky vynikajícímu a propracovanému vizuálu silný dojem. Právě na ní a na příběhu, potažmo dialozích se snažil Another vystavět celou svou strukturu. A ze začátku se mu to dařilo na jedničku. Každý záběr byl přímo prosycen tajemnem, temnotou a také brutalitou. Nevěděli jste co se stane dál a jen tiše jste čekali co na vás tvůrci dalšího vymyslí. Začátek Anotheru sebou také nesl jakousi jistotu nejlepšího seriálu zimy.......Bohužel se jím nestal. Takřka famoźní rozjezd se tvůrcům od čtvrtého dílu vůbec nedaří dál rozvíjet. Koichiho pátrání po tom co se před lety ve škole stalo je pořád dokola stejné a vůbec nikam se neposunuje (to i díky dosti sterilním dialogům). Stejně na tom jsou i zprvu zajímavé postavy. Upadnou do průměrné šedi, kvůli tomu, že nejsou příběhově nijak živeny. Vyjímku tvoří Misaki. Nejen, že je přitažlivá vzhledově, ale v ní samotné to tajemno pořád trochu zůstalo a je vlastně takovým jediným relativně právoplatným pozůstatkem skvělého začátku. Její charakter není ale zas tak dobře napsán, aby dokázal zakrýt celou řadu nedostatků, které tenhle seriál mimo zmiňovaného začátku sužují. Atmosféra, ta atmosféra, která Another velmi výrazně kvalitativně definovala je pryč. A bohužel je pryč nenávratně. Another prostě spadne do rutiny ze které nejen, že se nedokáže nijak dostat, ale sám sobě ještě hází klacky pod nohy zcela zbytečným plavkovým dílem a serií vražd (někdy nehod či sebevražd), které sice jsou vcelku originální, ale vzhledem k tomu, že hlavně v druhé polovině příběh brutálně stagnuje, postrádají pořádné logické opodstatnění. Silně promarněný potenciál pak už jen dotváří postupem času nudný hlavní hrdina. Co se týče kresby, ta je na velmi dobré úrovni celý seriál. Hudba v jednotlivých dílech není špatná, ale o žádný zázrak nejde. Opening se nepovedl, ending už je na tom líp. Celkové resumé tedy zní: Another skýtá ze začátku vynikající temný zážitek okořeněný brutalitou a hezkou Misaki. Od určitého dílu ale začne přešlapovat na jednom místě, padá do naprosté průměrné šedi a pro tento seriál velmi důležitá atmosféra si udělá dovolenou někam hodně daleko. Another pro mě zůstane symbolem promarněného potenciálu a také scénaristického zaleknutí věcí příštích. Jde o největší zklamání zimy a dost možná i roku.

plakát

Ao Haru Ride (2014) (seriál) odpad!

Všechno špatně. Imbecilní dialogy, příšerná hudba, zoufale podprůměrná kresba a hlavně naprosto špatně napsané postavy dělají pro mě z Ao Haru Ride jen těžce usledovatelnou hloupost. O nějaké chemii mezi hlavními postavami absolutně nemůže být řeč. Vůbec nefungují komediální vložky dementní hlavní hrdinky. Ať přemýšlím, jak přemýšlím, nemůžu najít byť jen jedno marginální pozitivum. -------- Žánr romantických Anime seriálů obsahuje daleko lepší kousky. A to pro kvalitní tituly nemusí člověk sahat nijak daleko do minulosti . Takové Kimi no Iru Machi a Golden Time, dva čistokrevně romantické seriály z minulého roku, jsou o parník lepší než tahle neuvěřitelně přízemní banalita.

plakát

Ao no Exorcist (2011) (seriál) 

Ao no Exorcist mohl klidně býti komorním dramatem s vymítačským tématem, příběhem kněze, který by si procházel vymítání od samého začátku a zkusí diváka přesvědčit buď o smyslu nebo naopak o nesmyslnosti samotného aktu vymítání démonů z těla nebohých smrtelníků, tedy aspoň já si to přál.To, že se Japonci vydali naprosto jinou cestou mě docela překvapilo a začali ve mě po prvních dvou třech dílech trochu převládat smíšené pocity, jednoduše proto, že jsem chtěl dostat něco jiného, než mi bylo ve skutečnosti předkládáno.Nakonec ale Modrý exorcista není žádná tragédie, bohužel se ale také nejedná o žádný kdovíjak solidní seriál.Bohužel.Prostor by k tomu byl, jenže by se muselo upustit od zbytečně rádoby efektivních scén, kdy to má hlavně hezky vypadat, než to mít pořádný smysl jako takový.Také by prospěly propracovanější charaktery hlavních postav, trochu víc napětí by také neuškodilo.Příběh o synovi satana, který místo toho, aby nastoupil dráhu regulerního démona, bude proti zástupcům svého druhu naopak bojovat, není úplně špatný, ale, aby se dal označit za kvalitní musel by upustit nebo splňovat výše vypsané aspekty.Ao no Exorcist je velmi rozporuplný seriál, který má sice spoustu chyb, ale věřím, že si fandy mezi otaku určitě najde (napovídá tomu také místní hodnocení 81%).Ikdyž nejsem s tímhle dílkem kdovíjak spokojený, pořád se jedná v rámci letošních novinek o to lepší co zatím vyšlo - lepší 3*.