Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Počátek

Počátek (2010)

Christopher Nolan mi konečně po dlouhých měsících čekání umožnil odcházet z kina nadšený a unesený. Počátek má vše, co má špičkový film mít a k tomu můj osobní prožitek kdy jsem se po dlouhé době v kině ani jednou nepodíval na hodinky. Daleko nad dnešní šedý hollywoodský průměr. Konečně!

Interstellar

Interstellar (2014)

Opus. Vyšší dimenze filmového prožitku.

Pán prstenů: Návrat krále

Pán prstenů: Návrat krále (2003)

Hodnotit budu celou trilogii naráz, protože stejně jako knížky ani filmy se v tomhle případě nedají od sebe oddělit(zaráží mě jak může dávat někdo jednotlivým filmům odlišná hodnocení :). Rozumím tomu, že někdo zkrátka nefandí Pánovi prstenů a celé téhle Tolkienovské mánii....Takoví lidé jsou však jediní, kteří mohou být nespokojení, protože pro milovníka fantasy žánru se na plátně odehrávají ve všech třech filmech hotové orgie! Tím, jak dokázal zpracovat tak obtížné dílo, jakým Pán prstenů bezpochyby je, se pro mě Jackson stal režisérem číslo jedna! (Tvůrci filmového Harryho Pottera by se mohli učit!!!) Závěrem musím ještě vypíchnout scénu na Pellenorských polích právě z Návratu krále. Nikdy mě tolik nemrazilo po celém těle, jako při davovém DEATH! Na Hobita se těším jako malé dítě na Vánoce! Pro mě je tohle nejlepší a nejhodnotnější filmová série všech dob!

Matrix

Matrix (1999)

W&W brothers přinesli něco, co tu před nimi ještě nebylo. Jedinečný vizuál, originální nápad, možná ne zcela dotažený příběh, ale celkový dojem, který vzbuzuje, ho zařazuje do klasiky ve svém žánru. Famózní Keanu Reevse rovněž táhne film na nejvyšší úroveň a Matrix bere 5!

Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů

Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů (2005)

Nejlepší Star Wars, co tu kdy byly. Pomsta Sithů je koncentrovaná esence Síly. Naprosto vše, na čem Lucasův vesmír stojí, zde kulminuje do jednoho excelentního snímku.

Temný rytíř

Temný rytíř (2008)

Herecký koncert Heatha Ledgera! Temný rytíř je po všech stránkách dokonalá podívaná, vyšponovaná do maxima od první do poslední minuty! Vším nás provází tóny z dílny bezkonkurenčního Zimmera a film sám opět posouvá moderní komiksový žánr úplně jinam-vzhůru, na roveň všem žánrům klasickým. Co pro mě ale bude navždy spojeno s pomyšlením na Temného rytíře je bílá maska a její nositel. Joker je v Ledgerově podání postava, která by zasloužila to nejvyšší ocenění! Jednoduše geniální! Pro mě osobně nejlepší filmově ztvárněný záporák, co kdy byl, a na dlouhou dobu bude. Temný rytíř je jeden z filmů, u kterých je mi 5 hvězdiček málo...Uvidíme, zda je Nolan schopen nám dát ještě jednu porci téhož v posledním díle trilogie. Už teď je ale Batman a jeho příběh na míle vzdálen všemu, co jsme z komiksového universa odsud mohli vidět a obávám se, že ho dlouho nikdo nedožene.

Rivalové

Rivalové (2013)

Mám největší úctu a respekt k filmům, které vás nutí chtít žít životy postav v nich. Rivalové jsou přesně ten případ. Tyhle filmy nepotřebují hodnocení, za tyhle filmy se děkuje. Díky.

X-Men: První třída

X-Men: První třída (2011)

Série X-Menů se pomalu ale jistě znovu staví na nohy, ačkoli i ve First Class občas ještě klopýtne...Trochu vyčpělé téma studené války znovu poněkud nemotorně vsazeno do dalšího hollywoodského příběhu, nicméně zpracováno s velkou dávkou mutantího genu X...Jednoznačně nejvýraznější herecký výkon Michaela Fassbendera, jehož tvář už nebude tak snadno zapomenout....Z Marvelovského světa suverénně nejlepší film zejména co se scénáře týče a to při dnešní smutné úrovni některých jeho komiksových brášků stojí za vyzdvihnutí. A Vaughnovi dík za skvělou režii. Obávám se, že se bude jen těžko hledat rovnocenná náhrada.

Skála

Skála (1996)

Film, který i po letech dokáže strhnout stejně, jako John Patrick Mason dokáže i po letech v cele složit komando námořníků. Zajímavé prostředí, dobře vymyšlená zápletka a vysoké tempo tohohle filmu mě asi nikdy neomrzí. To vše podpořené tou dobou ještě zdaleka neoposlouchanou a v tomto případě hodně kvalitní tvorbou Hanse Zimmera mě přímo vybízí udělit nejvyšší možné ocenění. Nejzajímavější postavou je tu pak generál Hummel ve skvělém podání Harrise, coby ten nejsympatičtější záporák, pro kterého jsem truchlil snad víc, než kdyby zemřel hlavní hrdina. Za mě rozhodně 5 hvězdiček.