Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Krátkometrážní

Recenze (591)

plakát

Pierre Richard - tichý muž (2018) (TV film) 

Kvalitní dokument o vyjímečném tvůrci, jehož nové filmy se v posledních letech vůbec neobjevují na obrazovkách, ani v kinech. Vůbec nechápu proč? Kde je všechen soudobý Richard? U jeho filmů má člověk alespoň chvíli radost ze života. Trochu jiné pojetí životopisného portrétu, než na jaké jsme zvyklí. Pro milovníky klasických potrétů doporučuji dokument Umění nerovnováhy.

plakát

Pražský student (1991) (seriál) 

Scenáristicky to není vůbec nápadité a režie je v podstatě nepřítomná. Herecky nudné, přítomnost herců Divadla Járy Cimrmana je příjemná, ale není to k ničemu platné - Smoljak jakoby to vůbec nerežíroval. Je to takové nijaké a na další díl se netěšíte. Hudba Gorana Brekoviće je výborná, jen by to chtělo více motivů.

plakát

Sylvie Bodorová - hudba je největší dar (2018) (TV film) 

Umělecky a řemeslně zcela nedostatečný dokument vyprávějící stylem devadesátých let. Kdo povolil ty prolínačky? Co ty průvodní komentáře - vždyť tohle by formát hodinového dokumentu vůbec nepotřeboval - není to tv pořad... Škoda, skladatelka je to dobrá, ale vyprávění velmi povrchní...

plakát

Obhájce (1973) (TV film) 

Dvoudílný (97 + 80 minut) televizní film inspirovaný skutečným soudním případem v hlavní roli se Zdeňkem Řehořem v titulní roli. Jeden z jeho nejlepších výkonů v televizní kariéře. Kvalitní scénář, ovšem nenápaditá a vleklá režie. Formát se podobá například Soudci A. K. V dalších rolích se objevil například Jaroslav Satoranský, nebo Bedřich Prokoš. Byť je film uveden jako původní, inspiroval se knihou Utrpení Sacca a Vanzetiho. Látka byla několikrát zpracována i filmově - nejslavnější je italský film Sacco a Vanzeti.

plakát

Hovory s TGM (2018) 

Není třeba tu psát nějaké rozbory a komentáře. Tenhle film je prostě funkční, jemný, inteligentní a důležitý.

plakát

Studentská balada (1986) (TV film) 

Vynikající hudba Petra Hapky a kvalitní scénář Hubače, který zvlášť v prvním díle dokazuje jeho psychologické a dialogové mistrovství. Z filmu ční i pěkná atmosféra města Pelhřimov. Z herců chválím převážně Dlouhého a Kříže.