Reklama

Reklama

Pierre Richard - tichý muž

(TV film)
  • Francie Pierre Richard - Le discret (více)

Obsahy(1)

Roztržitý Velký blondýn s černou botou je vynikajícím mimem, komikem i charakterním hercem. Pokud se o některém herci dá říct, že zraje jako víno, platí to určitě o Pierru Richardovi. Čas od času se o tom ostatně můžeme přesvědčit i u nás, protože populární Francouz pravidelně jezdí například do Prahy. Jakkoli to zní neuvěřitelně, Richard si svůj filmový debut odbyl už před šedesáti lety. Popularitu ovšem získal až v roce 1970 díky svému skvělému výkonu v komedii Roztržitý. V poslední době inklinuje k charakterním rolím, ale mima, kterým chtěl kdysi být, v sobě nezapře. To dokazuje i v dnešním dokumentu, v němž vytvořil velmi originální pantomimické mezihry. (Česká televize)

(více)

Recenze (22)

otík 

všechny recenze uživatele

Především první polovina dokumentu má neskutečnou energii, bohužel druhá polovina přesně naopak tempo brutálně ztratí a dokument tak nějak doklopítá do zdárného konce. Samotná přítomnost Pierre Richarda se omezila jen na komicko-trapné pohyby a pohledy, jinak mluví jen vypravěč a on sám v dialozích natočených dávno předávno. Nestandardně natočený dokument, který ale většinu diváků určitě potěší a naladí diváka k tomu, aby si nějakou tu praštěnou komedii opět pustil. Hudba: Vincent Theard ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Naprostý souhlas s Enšpíglem. V tomto případě opravdu nepotřebuju poslouchat řeči nějakých mudrlantů o definici roztržitého člověka, společnosti apod. Mnohem víc bych ocenil rozhovory s Pierrovými kolegy (Depardieu, Veber, Zdi, Birkin, Maccione atd.) A nezmínit se ani písmenem o Vladimíru Cosmovi je těžký hřích. Na druhou stranu mám velkou radost z ukázek z archivních rozhovorů s Pierrem, s pantonomických meziher , dabingu Petra Olivy a hlavně závěrečného dojemného zařazení Pierra do síně slávy mezi jeho oblíbené grotestní komiky. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Fajn dokument, jen by to ale chtělo trochu míň všech těch šíleně trapných vědeckých analýz a komentářů a víc všeho ostatního, zejména pak Richarda a rozhovorů s ním, samozřejmě. Ty němé předěly s ním byly natočeny moc krásně a závěr mně vyloženě dojal. Pořád je to ale nadprůměrný dokument, který skvěle představuje kariéru jednoho z největších komiků, ale bohužel jenom tu filmovou a komediální v 70. a 80. letech, což je trochu škoda. A taky veliký dík za Petra Olivu. 70%. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Francouzské dokumenty velmi často pomíjejí fakta. Takže o životě Pierra Richarda se toho moc nedozvíme, spíš něco o jeho tvorbě, ale ani to není slavné. Zajímavostí je samotný Pierre Richard, který dokument bezeslovně glosuje krátkými skeči. SHRNUTÍ: Ale je pravda, že on má dar působit vtipně už jen tím, že vejde na scénu. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Zmapovat život a dílo tohoto legendárního francouzského komika by mělo být natočeno podrobně jako seriál minimálně o deseti hodinových dílech. Do padesáti minutové stopáže se prostě vše nacpat nedá a tak poznáme z větší části jen Pierrovu kariéru dvacetiletky z období sedmdesátých a osmdesátých let. I tak je to hodnotný dokument o životě komika, jehož nikdo nikdy napodobit nedokázal a ani nedokáže. Osobnost velkého talentu. Krásně dojemný je konec, kdy se mezi komiky němé éry zařadí i ten roztržitý, který je nesmělý, ale léčí se. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama