Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor

Oblíbené filmy (10)

Rocky

Rocky (1976)

My heart is beating fo ROCKY! Absolutní srdcovka. Škoda, že jsem ročník 1984. V kině to už asi nikdy neuvidím. Film, který mi pomáhá cítit se lépe a u kterého naprosto vždy nechávám běžet titulky až do konce. Navíc hlavní důvod, proč jsem se konečně rozhodl přihlásit se do této fajn komunity a otravovat ostatní svými názory :-)

Matrix

Matrix (1999)

Jednoho dne jsem neměl na večer žádný program, což vedlo k tomu, že jsem šel s tehdejší přítelkyní na Matrix. Film skončil a já se zamiloval. Slečna už je dávno fuč, ale s touhle nadčasovou záležitostí randím dodnes. A teď mě omluvte, jdu si to pustit...

Sedm

Sedm (1995)

Já chci mít též možnost chodit do takové knihovny, jakou navštěvoval Morgan Freeman! :-) Téma, které bylo, je a vždy bude aktuální. Chovejte se slušně lidi. Mým hříchem budiž závist vůči všem, kteří viděli tento klenot na stříbrném plátně.

Co žere Gilberta Grapea

Co žere Gilberta Grapea (1993)

Jak je možné, že tento snímek tak rychle uteče, když se v něm po dějové stránce téměř nic neděje? To budou ty emoce. V hereckém složení nelze nalézt slabinu. Kromě skvělé ústřední trojice stojí za zmínku hlavně "všeuměl" John C. Reilly a ztrápená Darlene Cates coby Gilbertova máma. Jeden z nejintenzivnějších filmových zážitků, po jehož skončení jsem dlouho přemýšlel o životě svých nejbližších.

Rambo: První krev

Rambo: První krev (1982)

Rambo nůž mi rodiče nikdy nekoupili. Při skákání ze stromu jsem se tak musel obejít bez něj (naštěstí jsem si nikdy nemusel nic zašívat). Každý má právo na svůj názor. Všem odpůrcům tohoto filmu bych však chtěl říct jednu věc: "Don't push it. Don't push it, or I'll give you a war you won't believe."

Vetřelci

Vetřelci (1986)

Mou osobu si lidé pletou s chlapem naštěstí téměř vždy (na Vasquezovou ovšem nemám). Být na místě mariňáků, propadl bych hluboké depresi, ze které by mě mohl dostat snad jen hláškující Hudson. :-) Vetřelce již v Červené knize ohrožených druhů nenajdeme. Běhá jich tu totiž požehnaně. Má top ten záležitost. S láskou dávám za pět.

Vymítač ďábla

Vymítač ďábla (1973)

Jsem zastáncem toho, že horor (a tím nemyslím teenagerovské vyvražďovačky, ale opravdovou porci hrůzy) by si měl pustit každý sám a to tak, že v noci. Já osobně to tímto způsobem obvykle praktikuji, ovšem ne v tomto případě. Nejsem nábožensky založený člověk, po shlédnutí Exorcisty jsem však marně bojoval se strachem. Linda Blair se pro roli posedlé dívky narodila a na sošce Oscara mělo být vyryto její jméno. Já mohu jen doufat, že dnes v noci se má postel nebude třást...

Jmenuji se Sam

Jmenuji se Sam (2001)

Rád jsem se nechal tímto snímkem vyždímat do sucha. Zasmál jsem se u něj, poplakal a jsem spokojen. Jeden z největších odborníků přes "Brouky" Sam Dawson mě dostal. Jeho kamarádi jsou geniální, Michelle Pfeiffer je nádherná a Dakota zde ještě zdaleka nebyla tak otravná. Jak by řekl Sam: "Skvělá volba."