Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (84)

plakát

Slunce, seno, erotika (1991) 

Třetí a poslední díl komedie o Hošticích byla také na dobré úrovni.Ať už to byla Italská anabáze,kde přesně vidím české turisty ze všeho vyvalené (mimochodem já byl taky,když jsem tam byl poprvé) a hlavně závěr,kdy všechno nechají a udělají z Hoštic skanzen a družstevníci ještě nad tím jásají (já bych se asi styděl).Ale dohromady to dalo výbornou komedii.Na druhou stranu je dobře,že to byl poslední díl,protože jinak opravdu nevím,co by z toho vylezlo dál.Takhle má člověk celou trilogii jako na dlani a nezapomene se,když projíždí zastavit v Hošticích a pokochat se za plotem zámkem(je nepřístupný) a také ohyzdnými figurami herců v místním družstvu.Bylo mi smutno,když jsem viděl hroby na místním hřbitově,kde už odpočívá mnoho místních herců z trilogie a také můj oblíbený Michal Tučný.Ale návštěva Hoštic stála za to.

plakát

Olympic 50 let (2012) (koncert) 

Olympic je moje krevní skupina tak asi 40 let,takže plný počet bodů

plakát

Bílá velryba (1956) 

Bezvadný film,skvělé obsazení,napínavý příběh.Nedá se hodnotit jinak,než plným počtem bodů

plakát

Četník ze Saint Tropez (1964) 

Když jsem tenhle film viděl poprvé,zamiloval jsem si ho.Od té doby jsem ho viděl mnohokrát a líbí se mi pořád.Viděl jsem mnoho Funésových filmů,ale tenhle řadím mezi špičku.

plakát

Nástup (1952) 

Léto 1945: první měsíce poválečného osidlování pohraničního městečka Grünbachu-Potočné.Ve srovnání s knihou není film to pravé,ale přesto ukazuje drsné vztahy,které vládly v pohraničí.Různorodost lidí v té době byla veliká:Němci,kteří čekají na odsun,dobrodruzi a tzv.zlatokopové,kteří mají zájem pouze o získání majetku a také obyčejní lidé,kteří šli do pohraničí za lepším životem.Proto hodnotím plným počtem bodů.Málokdo ví,že jako předlohu pro svou knihu použil Václav Řezáč městečko Pernštejn v Západních Čechách,kde dokonce existuje i vesnička Oudolíčko.

plakát

Bláznova kronika (1964) 

V tomhle filmu mě vždycky dostane rodinná šermířská finta.Jinak si myslím,že film režiséra Karla Zemana je jako vždycky profesionálně udělaný.Trochu mi vadí rozvleklost v druhé půlce,ale výsledek je víc než dobrý.

plakát

Nástrahy velkoměsta (1984) 

Moc hezky natočená komedie.Ukazuje velké rozdíly mezi městem a vesnicí v Itálii.Kdykoliv si vzpomenu na ranní hygienu a stříhání nehtů,musím se smát ( vždycky mě to dostane).

plakát

Bídníci (1958) 

Podle mě nejlepší Bídníci,které jsem viděl.Ponurá atmosféra tehdejší doby a bídný život chudáků.Laskavý kněz a propuštěný trestanec.Bezvadný herecký výkon Jeana Gabina.Tohle všechno dělá z této verze nejlepší zpracovnání Bídníků,které znám.

plakát

Návštěvníci (1983) (seriál) 

Já se obávám,že tohle je poslední pořádný český scifi seriál,který jsem viděl.Téma a scénář výborné a strhující děj a konečně výborní herci.Co víc k tomu dodat.