Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (174)

plakát

Abraham Lincoln: Lovec upírů (2012) 

Timure, dafuq?! Wanted stálo jenom vo trošku víc a je mi jasný, že inflace a podobný blbiny zkreslujou, ale na porovnání s touhle plytkoidní unylostí seriózně neexistujou dostatečně vobsáhlý tabulky. A to jsem byl tý kozý dobroty, že jsem ti zašel na 3D verzi. Zbytečný, vouplně zbytečný - jak to 3dý, tak celej tenhle film. Někde ses sakramentsky sekl a já jenom doufám, že to nebylo zrovna u Wanted.

plakát

Akira (1988) 

Možná je to anglickými titulky, možná enormním zhuštěním předlohy, ale skoro vůbec jsem nechápal, co se značnou část filmu vlastně dělo nebo co a proč dělají postavy a přes to vlak prostě nejede. Těžko se můžu vyjadřovat k animaci nebo výbornému ozvučení (nádherný surround mix a většina hudby), když mě film celou dobu jenom štval a motal.

plakát

Allen Gregory (2011) (seriál) 

Normální pilot s jediným vtipem (ještě k tomu slapstickovým) by si nezasloužil ani ty 3 hvězdičky. Tak jeblá premisa, jakou má A.G. ale potřebuje trochu hutnější intro, aby se z ní dalo těžit. Příslib věcí budoucích by tedy byl, teď můžu jenom čekat :-| Update: zrušení show definitvně indikuje jakési kvalitativní chybky. Podivné.

plakát

An Evening with Kevin Smith 2: Evening Harder (2006) 

Moderní Menšík - výborný vypravěč a navíc totálně nekorektní. Chvilkama možná štvou trápné výstupy fanoušků, ale ty už člověk s radostí překousne. Tolik vtipných a výborně podaných historek během "jednoho eveningu" se totiž jen tak nevidí.

plakát

Anthropoid (2016) 

Příjemně překvapivě jeden z nejlepších filmů 2016. Hrubá neznalost předlohy nejspíš hodně pomohla.

plakát

Archer (2009) (seriál) 

Kdykoli Archera popíšu jako "kdyby byl Bond animované nonšalantní hovado, chlastal a sem tam si dal prostitutku", z nějakého důvodu skoro nikdo nezareaguje nadšeně. Možná bych měl začít dodávat, že je to narvané chytrým humorem, výbornýma nápadama a je to skvěle stylizované.

plakát

Architekt odpadu (2007) 

Promarněná šance na osvětu, která se místy až pateticky soustředí na hlavní postavu a to, jak jí neustále autority hážou klacky pod nohy. A mě by přitom dost zajímalo, jak teda ty baráky přesně fungují, kolik prostoru je potřeba na pěstování potravy, kde na to vše berou peníze a kolik jich je potřeba. Pozadí politických procesů má něco do sebe, ale těžko mě bude bavit, když film předtím nastíní tak zajímavé téma, jako jsou komplet soběstačné domy.

plakát

A-Team: Poslední mise (2010) 

Jeden z nejzábavnějších filmů roku vůbec. Pořád maličko doufám, že někomu v Hollywoodu rupne v bedně a dvojka bude.

plakát

Auta (2006) 

Sice máme co dočinění s uber klišé coming-of-age(±) filmem o hledání správných životních hodnot, jenže za ním stojí Pixar. Takže je všechno perfektně napsané, zrežírované, zahrané a narvané humorem, který autoři vytěžili z alternativného světa. Po druhém zhlédnutí tak už na Pixary nejsem tak naštvaný, že jejich nejnovější film budou právě Cars 2. Snad ne moc naivně věřím , že to bude originální a osobitá podívaná.

plakát

Až na krev (2007) 

V půlce psaní komentáře jsem si uvědomil, že nemám jasno v tom, co mi na There Will Be Blood vadí. Že jsou všechny ty postranní víry (se synem, kazatelem, bratrem etc.) tak zvláštně započaty a ukončeny. Že se vlastně zvláštně chovala i spousta charakterů. Že se film nemohl pořádně rozhodnout, jestli být o jednom muži, nebo o jeho příbězích s lidmi okolo něj. Někomu tyhle aspekty filmu sedly (viz Djkoma - "Každý si ve filmu najde, co bude chtít. Od ... přes ... až po), mně ale štvaly až nudily. V poslední třetině filmu jsem se postavy (respektive celý film) přestal snažit chápat. ] [ Herecké výkony byly samozřejmě naprosto fantastické, tam výtek není, pouze nadšení. Stejně tak hudba byla výborná. Režie, (když jsem chápal snímek) byla místy úchvatná(!). Celkový dojem bych ale srovnal třeba s No Country For Old Men nebo Children Of Men - filmy, ze kterých jsou všichni nadšeni, ale já jim nejsem ani zdaleka schopen přijít na chuť.