Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Dokumentární
  • Komedie
  • Animovaný

Zajímavosti k filmům (14)

Star Wars: Squadrons - Hunted

Star Wars: Squadrons - Hunted (2020)

Jedinou, hráčem ovladatelnou lodí, ze stejnojmenné videohry, která se ve filmu neobjeví, je U-Wing.

Star Wars: Squadrons - Hunted

Star Wars: Squadrons - Hunted (2020)

I přes krátkou stopáž filmu je k zde k vidění velké množství techniky ze světa Hvězdných válek. Ze stíhačů a bombardérů jsou to na straně Impéria TIE: Fighter, Bomber, Reaper a Interceptor. Na straně Nové republiky pak Y-Wing, A-Wing a legendární X-Wing. Korvety a fregaty jsou zastoupeny třídami Raider za Impérium, Nebulon-B a CR90 za Republiku. Velké lodě jsou pak Mon Calamarijské křižníky MC80 a MC75 v barvách Republiky a hvězdné destruktory třídy Imperial (včetně jediné pojmenované lodi Overseer, tedy „Dozorce“).

Pád anděla

Pád anděla (2019)

Při poradě viceprezidenta o vinících atentátu zazní, že zemřelo 18 tajných agentů. Při útoku na prezidenta ale zemřelo 35–40 osob. Je otázkou, zda všechny z nich byli tajnými agenty (policisté, piloti...), nebo se jedná o chybu ve filmu.

Gotham

Gotham (2014) (seriál)

Mr. Freeze ve 12. díle 2. série "Mr. Freeze" používá při svých pokusech skutečně existující teploměr Cooper Instrument Corporation model SH66A a můžeme na něm vidět teplotu -162°. Ve skutečnosti však tento teploměr měří pouze do -40° (shodně °C i °F).

Sicario: Nájemný vrah

Sicario: Nájemný vrah (2015)

Když se při vjezdu do Juarezu připojí ke koloně vozidla mexické federální policie, jsou na každém pickupu dva policisté. O několik minut později, při průjezdu kolem zohavených těl, však na každém pickupu na konci kolony stojí pouze jeden policista. Po zbytek cesty jsou tam opět policisté dva.

Godzilla

Godzilla (2014)

Před událostmi na Havaji je zmíněno, že se ztratila jaderná ponorka Akula. Když ponorku později objeví americké jednotky, lze pozorovat, že se s největší pravděpodobností jedná o třídu Projekt 955 Borej/Dolgorukiy (v kódu NATO), která vznikla rozsáhlou konverzí třídy Ščuka/Akula na raketonosnou, má pouze jeden lodní šroub a rakety uložené za věží. Je to jedna z nejmodernějších tříd ruských válečných ponorek. V době natáčení filmu teprve první jednotky této třídy vstupovaly do aktivní služby.

Tudorovci

Tudorovci (2007) (seriál)

Charles Brandor, 1. vévoda ze Sufolku (Henry Cavill) nemohl být přítomen soudu s Jindřichem Howardem, hrabětem ze Surrey (David O'Hara), jak to líčí 3. epizoda 4. série. Soud totiž skončil 13. ledna 1547, zatímco Charles Brandon zemřel již 22. srpna 1545.

Letecké katastrofy

Letecké katastrofy (2003) (seriál)

Ve 13. díle 9. série s názvem "Hrůza v ráji" jsou použity záběry z pořadu Bořiči mýtů (od r. 2003), kdy Bořiči prováděli experimenty se sílou výfukových plynů proudového letadla mimo jiné na malé sportovní letadlo.

Unesení vetřelci

Unesení vetřelci (2014)

Při scéně v tunelu je zmíněno, že z automobilů jsou vytrženy bezpečnostní pásy, které se opravdu povalují po zemi. Při pohledu do interiérů vozů jsou však pásy na svých místech bez vyditelného poškození.

Rychle a zběsile 6

Rychle a zběsile 6 (2013)

Obří nákladní letoun v závěrečné scéně je Antonov An-124 Ruslan. Některé zdroje uvádějí An-225 Mrija, což je ale lehce ověřitelná chyba (má totiž 6 motorů).

Rallye smrti: Peklo na zemi

Rallye smrti: Peklo na zemi (2012)

V první den závodu přibližně ve 44. minutě přejíždějí někteří závodníci chatrče, přičemž jedno z vozidel patří Jokerovi, který však má být v tu chvíli mrtvý a jeho vůz zničený.

Reklama