Reklama

Reklama

Rallye smrti: Peklo na zemi

  • USA Death Race: Inferno (více)
Trailer

Odsouzený vrah Carl Lucas alias Frankenstein je nejlepším řidičem v brutálním automobilovém závodě za zdmi věznice, známém také jako Rallye smrti, který vysílá Weylandova společnost přes internet. Cenou pro vítěze a jeho tým v boxech je propuštění z vězení – od tohoto cíle ho dělí jen jedno vítězství. Jenže R. H. Weyland je donucen prodat práva na „Rallye smrti“ miliardáři Nilesenovi Yorkovi. York, provozovatel soukromých věznic, chce uspořádat „Rallye smrti“ jako transkontinentální závod v jihoafrické poušti. Weyland zařídil, aby Lucas podstoupil operaci obličeje, a po zničující nehodě mu tak byl obnoven popálený obličej. Od operace však musí nosit masku, aby neohrozil příjem z vysílání. Je pokračovatelem závodníka, kterému se říká „Frankenstein“. Jeho tým, který tvoří technici Goldberg a Lists a navigátorka Katrina, netuší, že pod maskou je Lucas. Tomu stačí jediné vítězství, aby pro sebe a svůj tým získal svobodu. Jenže York vytvoří nová pravidla a o propuštění vítěze nechce nic slyšet... (TV Nova)

(více)

Videa (12)

Trailer

Recenze (150)

kingik 

všechny recenze uživatele

Připravit - pozor - vyrážííííme...Na startu jsou závodníci - trestanci se jmény K14, Razor, Psycho, Baby, Olga a další, ale hlavně s nimi jede Frankenstein. Zůstává po nich jen pach benzínu, zvířený prach, rozmlácená auta a vůle po vítězství. Drsná reality show má stále velkou sledovanost a šílený vizionářský milionář a provozovatel udělá všechno proto, aby jím nenáviděný Frankestein nevyhrál popáté. Byl by pak volný. Je škoda, že tvůrci se hned zkraje jali rozbít dobře vystavěný mýtus, či chcete-li legendu kolem postavy Frankesteina tím, že mu "opravili" zdecimovaný, se kterým skončil na konci předchozího dílu. Ačkoliv je Luke Goss poměrně charismatický herec, jeho postavě tohle vylepšení ubralo na zajímavosti, a do popředí se tak dostalo dmoucí poprsí jeho atraktivní spolujezdkyně Tanit Phoenix, které výrazně přehrávalo všechny herce ve filmu. Nezůstalo však jen u něj. V závodních sekvencích film nabral velmi zběsilé tempo, a mimo závodní terén, v tomto případě poušť, zbyl prostor pro drsné bitky obou pohlaví, přestřelky, pokusy o suché hlášky vrcholící balením do originálně dekadentního stylu. Režisér Roel Reiné žádnou z postav neobdařil výraznou zajímavostí, snad až na Dougray Scotta, ale absolutní zběsilá akčnost zahnala do kouta všechno, co by film mohlo případně pokazit. Na svět přišlo béčko se všemi svými neduhy, ale také s množstvím kladů, které převažovaly. Když už celý film zapomenete po pár hodinách či dnech, tak vystajlovaná Tanit Phoenix, řada zběsilých automobilových soubojů, vybuchujících futuristických aut a zajímavý konec, si říkají o nesmrtelnost v téhle smrtelné rallye, která možná definitivně nekončí poslední etapou. Mé hodnocení: 80% ()

Blue.Shark 

všechny recenze uživatele

Třetí díl nedělá tomu druhému žádnou ostudu, ale ani výrazně neexceluje. Je to prakticky stejný mustr, který ale pro béčkovou záležitost dobře funguje. Ocenil bych větší koncentraci hlášek, ale přesto musím říct, že všechno v tom filmu drží pohromadě. Škoda občasného zaškobrtnutí v podobě rakety letící rychlostí lenochodí myšlenky nebo snahy o lovestory, jenž v působí jako pěst na oko. ()

Reklama

Marsik 

všechny recenze uživatele

První díl dostal ode mě 4 hvězdičky (komentář doplním časem), dvojku jsem ohodnotil třemi hvězdami (50%) a trojka si u mě vedla lépe, než díl předchozí. Zkrátka to byl dobře koukatelný akčňák, na který ovšem musíte být správně naladěni, jinak film odkážete do patřičných mezí. Protože pokud si to řekneme na rovinu, celá série Death Race je naprostá pakárna (automobilové závody ve věznicích, aktivující se zbraně, idiotští velitelé věznic, internetové vysílání závodů, apod.) První díl se Stathamem (škoda, že už nešel do pokračování) alespoň těžil z originality. 2. a 3. díl byly už jen parodií jedničky. Ale jak říkám...pokud jste dobře naladěni a máte rádi akci a drsné chlápky, nebudete mít s filmem až takový problém. Mě včera docela dobře sedl a tak hodnotím poměrně vysoko. 65% ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Dvojka mi ešte prišla ako celkom dobrý prequel, trojka je síce fajn pokračovanie dvojky, záver a púštne preteky zaujímavé, ale tie akcie sú miestami tak strašne nastrihané, že človek absolútne netuší, že čo sa tam deje. Každopádne nenudil som sa moc, bavil ma Luke Gross a nadpojednie na prvý diel. 60% - 3* ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Reiné kazí co může, začátek je sice fajn, ale vše končí s opuštěním Terminal Islandu....což je asi tak po 7 minutách :/ Příběh je od začátku postavený na hlavu a samotný režisér si sám zcela podkopává židli, jelikož nám divákům tvrdí, že Frankenstein zůstává pro svůj tým neznámý a ani jeho drahá kozatá Katrina neví, že pod maskou se skrývá Luke... mno a asi jako když dvoika končí Lukasovou pověstnou hláškou a Katrina se na něj mile usměje....tak jako co pane Reiné...ste idiot nebo si to myslíte o nás divácích? Když přeskočim tuhle debilitu, která mě hned na začátku nasrala, máme tu příšerně sterilní akci, kdy voplechovaný křápy jezděj po podělaný poušti, navigátorky jsou zcela zbytečné, zbraně se skoro nepoužívají, střih je zběsilý a na hovno.Když dojde na kontaktní fajty choreograf zoufale selhává, normálně lze vidět jak Goss máchá i několik desítek centimetrů před protivníkem a na to nejsem zvyklej ani u vhs céček z osmdesátejch.Frankestnein nemá v závodu žádného úhlavního protivníka a samotné závody jsou unylé a streotypní.Hlavní mamrd Dougray Scott zoufale přehrává a celkové je prostě všechno špatně, finiš vás sice trošku probere z letargie, ale zase je to úplně debilní snužka nesmyslů, oni totiž v budoucnosti neznají testy DNA bo co :) Jediná malá pozitiva jsou ty kozatý kundy a opět sympatický Luke Goss, jenže to je kurva málo.Reiné není tvůrce, který by plodil bůh ví co, ale dvojka mu docela držela pohromadě a i díky hudbě a odkazům zní vytřískal co mohl, tady je dokonce otřesná i ta hudba a vše co dělalo Death Race Death Racem je pryč .Prostě totálně zpackaný pokračování a je to o to smutnější, že karty měli tvůrci rozdané více než slušné.Jenže natočili sterilní mrdku, která snad nemůže bavit ani ty naivní zhulený puberťáky.Zklamání jak bejk.20%. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (4)

  • V první den závodu přibližně ve 44. minutě přejíždějí někteří závodníci chatrče, přičemž jedno z vozidel patří Jokerovi, který však má být v tu chvíli mrtvý a jeho vůz zničený. (Tony-Z)
  • Když jede ve třetí etapě Frankenstein (Luke Goss) bok po boku 14K (Robin Shou) přímo do cíle, střílejí svými kulomety vojáky okolo tratě. To je ale nemožné, jelikož mají zbraně nainstalované napevno a namířeny přímo před sebe. (Ficik)
  • Ve scéně, kdy bachaři vystřelí naváděnou raketu IRIS-T podruhé i potřetí, pokaždé je na odpalovacím stojanu všech 8 raket. (Ficik)

Reklama

Reklama