foto

Cole Hauser

  • nar. 22.3.1975 (43 let)
    Santa Barbara, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Cole Kenneth Hauser (narozen 22. března 1975) je americký herec. Narodil se v Santa Barbaře, Californii, herci Wingsi Hauserovi a Cass Sperling (vnučka slavného magnáta Harryho Warnera, jednoho ze zakladatelů Warner Brothers). Coleův dedeček Dwight Hauser byl hollywoodský scénarista, který získal cenu akademie. I jeho druhý dědeček Milton Sperling byl hollywoodský scénárista a nezávislý filmař. Hauser je po otci irského původu a po matce židovského.

Hauser začal svoji kariéru v roce 1992 filmem Roberta Mandela “Školní pouta“, jako protějšek Brendana Frasera. Dál následovali role ve filmech “ Omámení a zmatení”, “Holé lebky”, “ Dobrý Will Hunting” a “Hi-Lo Country: Poslední kovboj”. Zahrál si také s Alison Lohman ve filmu “Bílý oleandr”. Za tento výkon získal cenu Young Hollywood Award.

V roce 2000 začal natáčet „armádní“ filmy. Začal filmem “Černočerná tma”, dále to byl “Tábor tygrů”, za který byl nominován na Independent Spirit Award, “ Hartova válka” a “Slzy slunce”. Roku 2003 si zahrál po boku Paula Walkera, Tyrese a Evy Mendes v “Rychle a zběsile 2“.

V roce 2005 si zahrál ve filmu Bruce Hunta “Jeskyně“ a objevil se také ve filmu “Špína“. V minulosti také hrál ve čtyřech epizodách oblíbeného amerického seriálu “ER“. V poslední době hraje hlavní roli v seriálu "K-Ville".

Martin "marcek" Pölzer

Herecká filmografie

Filmy

2018 Acts of Violence
The Last Champion
2014 Mariňák 2: Bitevní pole
Transcendence
2013 Dead Drop
Pád Bílého domu
Smrtonosná past: Opět v akci
White Swan
2011 Na stopě vrahovi (TV film)
Seznam nežádoucích
2009 Osudné rozhodnutí
Washington Field (TV film)
2008 Family That Preys, The
Muka
Tower, The (TV film)
2007 Tvář anděla
2006 Damages (TV film)
Rozchod!
2005 Jeskyně
Špína
2004 Age of Consent, The
Paparazzi
2003 Rychle a zběsile 2
Slzy slunce
2002 Bílý oleandr
Hartova válka
2000 Sláva vítězům
Tábor tygrů
Černočerná tma
1998 Hi-Lo Country
Scotch and Milk
1997 All Over Me
Dobrý Will Hunting
1995 Holé lebky
1994 Skini
Smrtící kamufláž
1993 Konečná spravedlnost (TV film)
Omámení a zmatení
1992 Školní vázanky

TV seriály

2018 Yellowstone (TV seriál)
The Unravelling: Part 2 (S01E09)
The Unravelling: Part 1 (S01E08)
A Monster Is Among Us (S01E07)
další epizody (9)
2017 Darebák (TV seriál)
A Good Leaving Alone (S04E10)
The Third Man (S04E09)
Sunny Side Down (S04E08)
další epizody (10)
2016 Darebák (TV seriál)
A Piece of Wood (S03E20)
How to Treat Us (S03E19)
Close to Heaven (S03E18)
další epizody (10)
2015 Lizzie Borden: The Fall River Chronicles (TV seriál)
Darebák (TV seriál)
Beyond Judgment (S03E10)
Chicagoland (S03E09)
Oysters But No Pearls (S03E08)
další epizody (10)
2014 Darebák (TV seriál)
Coup de Grace (S02E10)
Oh Sarah (S02E09)
Better Red Than Dead (S02E08)
další epizody (10)
2013 Darebák (TV seriál)
Killing Grace (S01E10)
Chasing the Dragon (S01E09)
A House Is Not a Home (S01E08)
další epizody (10)
2010 Šerifové z Texasu (TV seriál)
2007 Ve městě hurikánů (TV seriál)
2004 Pohotovost (TV seriál)
Vyjížďka (S10E22)
Půlnoc (S10E21)
Letmý dotek (S10E19)
další epizody (4)
1996 Každý den v akci (TV seriál)

Dokumentární

2003 Journey to Safety: Making 'Tears of the Sun'

TV pořady

1992 Gomorron (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace