Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Dokumentární
  • Krátkometrážní

Oblíbené seriály (10)

Simpsonovi

Simpsonovi (1989)

Simpsonovi jsou mým životním kultem. Už od svých 3 let je pozorně sleduji kdykoliv mám příležitost. Už jsme dosáhl takové deformace, že mi stačí 10 sekund jakéholiv dílu k jeho rozpoznání. Už z tohoto důvodu je musím hodnotit nejlépe, co jde. Škoda jen, že tvůrci nemají dostatek odvahy, rozumu na to seriál ukončit. Od 16-17 série jde kvalita prudce dolů a 22 série si víc než 1,5 hvězdičky nezaslouží....

Dexter

Dexter (2006)

Dexter je špičková ukázka perfektní scénaristické práce. Tak sympatického hlavního hrdinu jsem už dlouho neviděl. Během prvních pár dílů se s ním seznámíte a už nebudete chtít, aby vás opustil. Všechno s ním budete prožívat; jak jeho běžný život, tak i život jeho "černého pasážéra". Pochopíte jeho nitro, uvidíte svět jeho očima. Stanete se "the same damaged as him". K tomu si přidejte originální zápletku umístěnou v nádherném Miami, spoustu vedlejších postav, sem tam trochu černého humoru, perfektní atmosféru a máte úžasný seriál. Jenže to není všechno. Všechny postavy se vyvíjí, mění své pohledy na život. Scénaristi je stále staví do nových, velice originálních situací. Vy stále pozorujete a všechno hltáte. Musím však i vyzdvihnout obsazení - scénář by určitě tak nevyniknul nebýt Michaela C. Halla, jehož schopnosti jsou úchvatné. Navíc jeho hlas dává vyniknout Dexterovým myšlenkám, tak, že už je nikdy nezapomenete. Celý seriál je zabalen do velkofilmového kabátku s honosnou hudbou. Suma sumárum považuji Dextera za jeden z nejlepších seriálů současnosti. Uěhlo už 5 sérií a jejich kvalita neklesla. Snad jen 3. sérii považuji za slabší, ale to vzápětí vynahradila 4. Dextera nelze jinak než doporučit. "Nejsou žádná tajemství. Jsou jen skryté lži"

Teorie velkého třesku

Teorie velkého třesku (2007)

Seriál s novým námětem. Navíc s tímto námětem umí pracovat. První 2 série jsou pro mě nezapomenutelné - tolik klasického situačního humoru, tolik inteligentního humoru a tolik geekovského humoru. Obvzláště jsme zbožňoval vtipy, které člověk prvně nechápal, ale po chvíli, či několika dnech mu došly. Je pravda, že ne každý pochopí kostým Dopplerova jevu. V polovině třetí série začal seriál mutovat v klasický tuctový sitcom. Postavy se začaly chovat dle potřeb aktuálního dílu, nehledě na to, že popírají třeba i celou předcházející sérii. To ale neberu jako zápor - pro přežití seriálu to bylo asi nezbytné. Už to nebyl Big Bang, uř to byl jiný seriál, který se mi ale stále líbil. Suma sumárum - první dvě série nikdy nezapomenu, třetí a čtvrtá série mě "pouze" velice dobře zabavila

Chuck

Chuck (2007)

Zatím nevyrovnanější komediální seriál posledních let. Už od prvního dílu mě dostal. Tehdy jsme ho sice chápal jako takovou lehkou parodii špionážních filmů, co rozhodně není. Jde svým stylem a postupně rozvíjí perfektně větvený příběh, který vám k tomuto seriálu přiková. Je plný perfektních dscén u nichž si tento seriál budete muset pauznout, plný nejrůznějších odkazů na ostatní díla. Všichni hlavní představitelé vám během prní série neodmyslitelně přirostou k srdci a jejich příběhy budete hltat. Dodatek po konci seriálu: Opravdu jeden z nejvydařenějších seriálů posledních let. Seriál, který si pořádně na nic nehraje. Nesnaží se být cool, snaží se pobavit a zaujmout. Na jednu stranu je dobré, že se tvůrci rozhodli seriál ukončit (nehrozí podobná věc jako v My Name Is Earl), ale bude mi chybět. Byla dobrá úterní a později sobotní zábava v posledních pěti letech.

Californication

Californication (2007)

Californicaton zbožňuju. I velká část mého okolí ho zbožnuje, zbylá ho zatracuje. Tento seriál není pro každého. Je to neskutečně propracovaná sbírka všech špatných i dobrých vlastností na světě. Na první pohled mě omámila "komediální vrstva" plného černého a sexuálního humoru. Jenže pod ní se skrývá ještě něco mnohem lepšího - perfektně napsané postavy a vztahy mezi nimi. Tak krásné vyjádření lásky k ženě jsem už dlouho neviděl. A to ani nemluvím o vztahu otce a dcery - ten je zde doveden k dokonalosti. Každá scéna je vyšperkována, u některých scén jsem byl tak plný emocí, že jsem nevěděl, jestli se smát nebo brečet. Navíc scénaristé ani po 3 sezónách neztrácí na dechu, ba naopak. Stále se rozjíždějí a díly se zlepšují a zlepšují. Doufám, že tato tendence nepřestane. A pokud bych měl vypíchnout nejlepší moment z celého seriálu, tak je to jednoznačně epizoda In Utero - ta nemá chybu. "Ano, chci aby moje dcera byla lesbička"_ "You smell like a pussy"

Futurama

Futurama (1999)

Futurama přišla právě včas. Úžasný Groeningovský humor v novém, neokoukám, snad ještě lepším prostředím než Simpsonovi. Není to sice takový kult jako Simpsonovi, ale stále je to perfektní seriál. Znovu však musím podotknout, že by jej tvůrci měli již důstojně zabít – 6. série je kvalitativně mnohem níže než zbytek seriálu.

Dr. House

Dr. House (2004)

Je to pořád to samé, ale stále to neomrzelo. House je Hughovi Lauriemu ušití jako namíru. Jenže ty hlášky se neomrzí. A i kdyby se omrzely, tak od 3. série tu máme velkolepé úvodní a závěrečné epizody s filmovým dějem a zpracováním. Opravdu nikdy nezapomenu 4x13, 4x14, 5x24, 6x1, 6x23 a 6x22. UPDATE: 22. 5. 2012 - i po konci tohoto seriálu můžu říct, že si udržel laťku. Pořád bavil, výborně balancoval na hraně komedie a dramatu. Nezapomenutelná scéna z dílu 8x21, kdy jsem se málem rozbrečel a ve zlomku sekundy mě chytla naprosto opačná emoce. Takových momentů bych mohl jmenovat desítky. Tento seriál bude legendou. Scénář i zpracování si zaslouží pochvalu. Snad jen mi chybí rozřešení s pravým otcem...

Ajťáci

Ajťáci (2006)

Čistý britský humor. Nebylo jediné epizody (no dobře, 4x1 je byla katastrofa - kkromě záverečného vtípku), která by mě nebavila. Jsme rád, že se tvůrci v pozdějších sériích nebalí opustit sutéren RI. Díky tomu seriál stále získá materiál pro nové a nové příběhy.

Jmenuju se Earl

Jmenuju se Earl (2005)

Nejoriginálnější sitcom, který znám. Navíc perfektně zpracovaný - herecké výkony, téměř celý seriál se odehrává v exteriérech a je podbarven skvělou hudbou. Zápletka točící se okolo existence vyšší síly je dobře podaná. Nevadí, že v podstatě všechny díly mají stejné schéma - něco zkusím napravit, nejde to, tak to zkusím znova a hele! Karma se mi odměnila. A když už konce druhé série začalo toto schéma nudit, tak scénaristi šli s kůží na trh - kompletně vyměnili prostředí, změnili zápletku. A ono to vyšlo! Seriál získal nový spád. škoda jen, že mu nebyla prodloužena licence - obvzláště, když poslední díl má otevřený konec... PS: Doporučuju být ve výborné fyzické kondici, pokud se budete dívat na speciální díly Our COPS - smíchy se málem zadusíte.

Perníkový táta

Perníkový táta (2008)

Opravdu ohrané téma - to bylo to první, co jsem si řekl, když jsem se trochu dostal do tohoto seriálu. Něco ve mě však chtělo pokračovat - to něco cítilo skrytý potenciál tohoto seriálu. Už dlouho mi tak moc nepřilnuly k srdci seriálové postavy - naposledy se tak stalo u Dextera. Skvělý scénář, který ukazuje přerod osobnosti člověka. V podstatě jako u Dextera i zde je anti-hrdina, kterému jsem však postupně přestával fandit. Často mi docházel dech při některých momentech. Úžásné scény, které dokonale vykreslí postavu během obyčejného rozhovoru a grandiózní finále jsou to, co dělají tento seriál opravdu výjimečným. Pokud bych měl něco vytknout, tak rozhodně občasné momenty stylu "Já jsem jsem chemik, já jsem bůh a nastartuji auto!"