Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Dokumentární
  • Animovaný

Recenze (3 928)

plakát

Agatha Christie's Poirot - Dobrodružství claphamské kuchařky (1989) (epizoda) 

Právě čtu knihu Davida Sucheta o jeho životě s postavou Hercula Poirota a tak jsem měla chuť se podívat na úplně první ztvárnění tohoto detektiva jeho osobou. Musím říct, že už v tomto prvním díle se mu podařilo vystihnout podstatu Poirota (ať už fyzickou, tak osobnostní stránku) tak skvěle, že v dalších dílech nemusel nic doopravovat či dotahovat. Tento díl se od ostatních liší koncem, kdy závěrečné rozuzlení není předkládáno skupině podezřelých, ale pouze vysvětleno inspektoru Jappovi. Všímaví diváci jistě vytuší, jak to s claphamskou kuchařkou bylo, poměrně brzy. I tak se jedná a příjemnou podívanou a pro mě zůstává spíš fascinující ten fakt, jak Suchet do role Poirota lehce vklouzl a jak úžasně jej hraje. A za to hvězda navíc.

plakát

Agatha Christie's Poirot - Dobrodružství na moři (1989) (epizoda) 

Dost možná je škoda, že se tato povídka nenatočila o něco později s delší stopáží. Zajímavé rozuzlení s tak trochu ďábelským Poirotem. Ona ta poslední věta, co mu řekla slečna Hendersonová, nebyla v tomto případě zas tak daleko od pravdy a mě samotnou překvapil. (7. díl)

plakát

Agatha Christie's Poirot - Dvojitá stopa (1991) (epizoda) 

Každému, kdo přeje Poirotovi trochu toho pokakanýho štěstíčka, musí dělat radost pohled na tu dvojici. Plus vtipné vyšetřování slečny Lemonové a Hastingse. Chudáka Jappa mi bylo fakt líto, o to víc mě pobavilo, jakej byl drsňák, když na konci nesl náramek.;)

plakát

Agatha Christie's Poirot - Dvojnásobný zločin (1990) (epizoda) 

Musím říct, že mě Japp i malinko dojal. Kapitán Hastings a slečna Lemonová řeší záhady namísto Poirota a kapitán je opravdu velmi milý, naivní detektiv amatér. Ach ty modré oči.

plakát

Agatha Christie's Poirot - Krádež královského rubínu (1991) (epizoda) 

Vánoce! To už je u mě hvězda navíc :D nebudem si lhát. Naprosto miluji scénu ochutnávky bonbónů v obchodě i to, jak se Poirot těší na klidné svátky. Spíše komornější případ uvnitř jednoho domu s jednou rodinou (uznávám, o náhody tu není nouze). Vtip přidávají zejména scény s rozmazleným hrubým princem. ,,Dcero zparchantělého velblouda!!" Na tento díl se vždy podívám s chutí.

plakát

Agatha Christie's Poirot - Křížový král (1989) (epizoda) 

Je pravda, že by to chtělo delší stopáž, vše bylo nějaké nahňačkané a stopy velmi průhledné. Nebyl čas je zakrýt :-) Slabší díl. (9. díl)