Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Dokumentární
  • Animovaný

Recenze (3 945)

plakát

Buffy, přemožitelka upírů - Série 1 (1997) (série) 

V první sérii tvůrci dost hledali, co bude a co nebude fungovat a upírů je tu celkem po málu. Zato dalších démonických bytostí je tu přehršel. Hodně sázeli na vtip a jako plus beru i to, že je hlavní linka série vlastně ukončená. Dnes už se nad mnoha věcmi z Buffy pousmějeme - třeba pelech Pána mi přišel jako kdyby to byly kulisy pekla další Troškovy pohádky a kostýmy a triky jednotlivých démonů jsou už taky dávno za zenitem. Taky těžko říct, kde by Buffy byla, kdyby ji nehrála právě Sarah Michelle Gellar, která prostě má svůj kus teen kouzla a její kámoši, pozorovatel Giles a (zatím) platonická láska Angel ji zdatně sekundují. 3,5*

plakát

Buffy, přemožitelka upírů - Série 2 (1997) (série) 

Druhá řada. Vztah mezi Buffy a Angelem se dostává až do bodu, kdy ho chtějí posunout dál a pak šmik, zvrat a z Angela se stává kruťas. A nikdo mi neříkejte, že furt jako divák nedoufáte, že se v nějaký scéně na Buffy prostě koukne, srdce mu roztaje a bude vše jako dřív. :D Přibývají nám tu postavy, mění se vztahy i poměry sil. Parta kámošů se opět milostně sbližuje s pár příšerama a o smrt tu taky není nouze. A to i v řadách těch hodnejch. Tvůrci se toho nebojí. Jen je škoda, že co se týče triků a masek, tak to už teď o 24 let později, nefunguje jak má.

plakát

Buffy, přemožitelka upírů - Ted (1997) (epizoda) 

Joyce zaslepená novou láskou odmítá vidět vše, co by idylku narušilo. Buffy jako správná puberťačka mámě trochu toho pokakanýho štěstíčka nepřeje, zvlášť když se o něm dozví ne zrovna šťastným způsobem. Hodně slabý díl.

plakát

Buffy, přemožitelka upírů - Temné časy (1997) (epizoda) 

Jelikož jsem asi ještě neviděla Angela radši (ehm ehm borec) a z Gilese se mi na konci trochu sevřelo srdce,  nezbývá než konstatovat, že se mi to dostává pod kůži.

plakát

Buffy, přemožitelka upírů - Vejce zla (1998) (epizoda) 

Buffy se cicmá s Angelem a mezitím po ní jdou dva hloupí upíři (což by nemuselo být špatný,  kdyby byli líp zahraní) a pod kůži se jí snaží dostat vetřelec. A kromě cesty k zarachu to nemá vůbec žádnou pointu.