Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (345)

plakát

Zprávy ze světa (2020) 

Všechny komentáře hovoří o pohodičkové road movie s bezvadným Tomem Hanksem a je to pravda. Všechno je to sice předvídatelné a jednoduché. Ale hezky se na to dívá, napětí tu také nějaké je a nakonec to všechno funguje. Ovšem pouze za 3 hvězdy.

plakát

Konzultant (2013) 

Co tím chtěl básník (Ridley) říci? Nuda po dvě hodiny s vynikajícími herci, ale totálně zpackaným scénářem.

plakát

Svět po Hitlerovi (2016) (TV film) 

Naprosto skvělý dokument svým obsahem a výbornými záběry. Ukazuje svět po válce, kde pro jednu stranu skočilo utrpení a pro druhou stranu začalo. Naprosto surově, je vidět jak Stalin postupně zabírá více a více Evropy a nikdo mu v tom nebrání. Železná opona na dalších 40 let rozdělí Evropu a následky jsou vidět do dnes. Dále jsou zde uvedeny osudy židů po válce, kteří také neměli vyhráno, ale až za další 4 roky jim OSN dá nový stát. A nakonec také osudy němců z celé Evropy, které hnali napříč Evropou. Obyčejní civilisté byli zabíjeni vztekem po konci války a vojáci otročili pro spojence, samozřejmě nejvíce v SSSR. Myslím, že je to výborná sonda do té doby a člověk si udělá obrázek sám. PS: Po přečtení komentářů, že se jedná o jednostranný dokument a to, že vykresluje SSSR jako "ďábelský" režim, bych jen dodal...SSSR si za to svými činy může sám.

plakát

Operace Entebbe (2018) 

Jako ta závěrečná scéna s tanečním vystoupením byla nutná??? Film opravdu padá a stojí pouze na výborných hercích. Ještě bych trošku porovnával s filmem Argo, kde byla naprosto výborná atmosféra a napětí bylo cítit okamžitě. To je něco co film 7 dní v Entebbe absolutně postrádá.

plakát

Focus (2015) 

Focus nabídl pěknou svižnou akci a vtip. Jenže to platilo jenom do půlky filmu kdy přišel celkem fail a poté už se to jenom snažilo dohnat předchozí "drajf" k čemuž nakonec stejně nedošlo. Škoda, ale jako odpočinkový film to bylo ucházející.

plakát

The Grand Tour (2016) (pořad) 

Občas koukám na staré díly Top Gearu a jsem tak nějak smutný z toho, že už to nepokračuje. Né, že by se u Grand Tour nebavil, ale prostě tomu chybí to, čím byl tento motoristický pořad tak vyjímečný. Stig a jeho "Some say..." Výborné úkoly od producentů, trhlé tripy po světě, stará auta a jejich přestavby a tak bych mohl pokračovat. Tento pořad je tak 75% starého Top Gearu.

plakát

Vražda v Orient expresu (2017) 

Kenneth zkrátka a dobře pojal svého "Herculese" takto a já bych mu nic nevyčítal. Je to poctivá filmařina se skvělými herci, ale známým příběhem. Docela se už těším na Nil.

plakát

Počátek (2010) 

Tento film jsem si oblíbil již před lety a dnes po třetím shlédnutí musím říct, že je to fakt milník kinematografie. Tenhle trhák má vlastně úplně všechno co si od filmu představuji. Výborný scénář, skvělou Zimmerovu hudbu, kameru, skvělé herce, drtivé napětí, sem tam vtip, trochu romantiky a strhující akce. Závěr kde si může každý domyslet co se asi stalo. Spadne - nespadne? Kéž bych tomu mohl dát víc než pět hvězd. Pro mě jeden z TOP10 filmů.