Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (749)

plakát

Absolvent (1967) 

Skvělý střih kdy Ben plave a naráz přistane v posteli na paní Robinsonové je pro mne zároveň klíč k celému filmu. Ten kontrast bezstarostného dospívání a "ocitnutí se" v dospělosti. Písničky Simona a Garfunkela skvěle dotvářejí právem kultovní film.

plakát

Adelheid (1969) 

Vláčil umí vyprávět příběh, umí si zvolit herce a prostředí, umí navodit atmosféru, konflikt, pocity... Adelheid je toho jasným důkazem.

plakát

Ajťáci (2006) (seriál) 

První a druhá série na výbornou. Potom už se objeví skvělá epizoda jen sem tam... Ale i tak je to perfektní, zejména díky hlavní trojici.

plakát

Akumulátor 1 (1994) 

Svěrák, Slovák, Brabec - tito tři lidé se měli setkat ještě jednou, dvakrát. Moc rád bych viděl co by po Akumulátorovi ještě vytvořili. Ale to už se bohužel asi nedozvím.

plakát

Amadeus (1984) 

Vybroušený klenot 80.let, který by se měl jmenovat "Antonio a Amadeus". Salieriho příběh je to hlavní, proč je příběh tak strhující a tolik blízký všem lidem. Prostředí, kostýmy a celá atmosféra na jedničku. A já osobně si k tomu chca-nechca připočítávám ještě jeden příběh: O tom jak komunističtí papaláši nechali začátkem 80.let za mrzký peníz filmovat nepřítele Formana v centru Prahy. V tomhle případě Film o filmu doporučuji všem - a hlavně Čechům.

plakát

Amatér (1979) 

Řekl bych, že tohle je režisérova výpověď. Jediné věci lituji - že se u nás netočily podobné filmy.

plakát

Amélie z Montmartru (2001) 

Je to hezký film, ale až moc přeslazený. Jako když jíte velký barevný dort, krásně udělaný, výborně chutnající... ale když ho sníte celý, tak se vám udělá trochu špatně... Alespoň tak na mě působí. Nebo jinak - začátek je úchvatný, ale poté se film propadá trochu do nudy. A láska Amélie k tomu chlapci... nějak jsem nepostřehl kdy se do sebe zakoukali .

plakát

Americká krása (1999) 

Skvělý scénář, skvěle zahraný, perfektně zrežírovaný... U mě je to tak, že čím víc na něj koukám, tím víc se mi líbí.

plakát

Angel Heart (1987) 

Skvělý thriller, který s přibývajícími minutami mění žánr aniž by to vadilo. Perfektně vystavěná atmosféra, žádný záběr zbytečný, skvělé výkony všech herců. Skvost, ke kterému se rád vracím.

plakát

Annie Hallová (1977) 

Lepší film o "svém" tématu už asi Allen nenatočí. Okouzlující Diana Keaton a neurotický komik s nímž sex je Kafkovským zážitkem (to je pochvala!) předvádějí jednu z variant na téma vztah. Můj oblíbený film.