Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (315)

plakát

Chlapec a volavka (2023) 

Mijazaki si tu postavil mohylu. A ta mohyla je vše převyšující maják, který na lidstvo hledí prostě a zpříma a z jeho upřeného oka tryská oslepující svit. Jaké štěstí vidět tu krásu, koupat se ve světle a vnímat jeho tíhu i žár.

plakát

Tenet (2020) 

Řekl bych, že ve světle aktuálních událostí, by politicko-ekologické motivy tohohle filmu lépe rezonovaly a měl šanci i na té emocionální úrovni oslovit širší obecenstvo. Volba Estonska jako místa konfliktu je v lecčems jakýmsi temným proroctvím. Jinak mám dojem, že objektivně jde patrně o nejmistrnější Nolanův počin, který dokonale slaďuje formu s tématem hned v několika rovinách a dokáže být meta jak z hlediska filmu jako média, tak naší reality, kde je mezi fyziky a superagenty tajných služeb dáno rovnítko. Je to úkaz takové té krystalicky čisté a dokonalé realizace konceptu, která je svým nahlížením sama sebe zvenku mírně chladná a nepřístupná, ale výměnou za to má šanci být zkoumána a obdivována věky. Bude tak činěno ale spíše v prostorách učeben, než při výročních reprízách v obývácích rodin.

plakát

Nene (2022) 

Myšlenkově dost podnětná a svěží záležitost, které se daří nacházet originální spojitosti.

plakát

Devátá brána (1999) 

Film ve kterém se dobře bydlí. Přes určitý neblahý vliv devadesátek je to pořád tak trochu film starých dobrých časů a jeho anachronismus je pohlcující.

plakát

Nit z přízraků (2017) 

Nejromantičtější a svým způsobem nejlaskavější film o možná trochu toxické lásce, který se nebojí říkat i nepohodlné a nepříjemné věci. Současně asi nejvtipnější a nejpodvratnější pojetí zkrocení zlé ženy, jaké jsem viděl.

plakát

Pelíšky (1999) 

Podobně jako u Papouškových komedií i zde došlo k největšímu národnímu nedorozumění, kdy si lid vlastní kritiku vyložil jako svou oslavu.

plakát

Půlnoční mše (2021) (seriál) 

Jestli v tomhle není všechno tak nevim. I ta nízká hodnocení značí, že to ťalo do živého.

plakát

Čínská čtvrť (1974) 

Jeden z těch filmů, co už ve vás navždy zůstanou a nejdou odlišit od vlastních vzpomínek. Mimořádné dílo.

plakát

Maják (2019) 

Explorace dominance/podřízenosti napříč mýty, náboženstvím, psychoanalýzou, kulturou i kulty. Ale současně poměrně fungující strašidelná historka. Postmoderní kousek, který si své nejsilnější momenty půjčuje od jiných klasiků, ale i tak zůstává svébytným příjmeným kompaktním dílem.