Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krátkometrážní
  • Dokumentární

Recenze (381)

plakát

Insomnie (2002) 

Další z parádních detektivek ze super atmosférou. Nespící Al Pacino je den ode lepší a lepší. A Robin Williams hraje přesně to, co je mu podle mě souzeno. Scéna s kládami patří mezi ty nejlepší. Tak nějak mi to připomnělo Městečko Twin Peaks (úžasná a drsná krajina, smrt dívky, přijíždějící detektiv). Insomnií bych rozhodně trpět nechtěl, a kdyby jo alespoň bych zkoukl co nejvíce filmů :-)

plakát

Invictus: Neporažený (2009) 

Sport spojuje svět a lidi. A Mandela to moc dobře věděl. Nejvíce se mi líbíla hláška jednoho z bodyguardů, který moudře pronesl "Fotbal je džentlmenská hra, kterou hrají chuligání a rugby je chuligánská hra, kterou hrají džentlmeni". Asi na tom něco bude. Každopádně se hluboce skláním nad režií Clinta, jeho citu pro každý detail, a také před Morganem Freemanem, díky němuž si Mandelu budu vždy představovat pod jeho tváří. Tak takhle si já představuji film z velkým F. Děkuji Clinte.

plakát

Jackie Brown (1997) 

Tarantino=záruka kvality. Samuel L. Jackson zase předvádí skvělý výkon, jeho vlasy a bradka jsou ale hnusné. Do klasik jako Gauneři či do kultu Pulp Fiction ale tomuto filmu přece jenom něco chybí. Hudba je ovšem úžasná...ostatně jak je u Tarantina zvykem.

plakát

Jako zabít ptáčka (1962) 

Vynikající Gregory Peck, který sklidil za svůj výkon Oscara. Občas se film zdál táhlý, možná i trochu nudný hlavně v první polovině filmu, ta druhá ale fakt stojí za to. Hlavně Robert Duvall.

plakát

Jak vycvičit draka (2010) 

Animáky jsem si díky Pixaru moc oblíbil (Ratatoullie, Up, Wall-E). Teď tady máme animák od DreamWorksu (výborný první Shrek) o vikinzích a dracích. Dojemný příběh outloukánka Škyťáka a obávaného draka Bezzubky. Příjemný, opravdu moc příjemný snímek.

plakát

Jednotka příliš rychlého nasazení (2007) 

Tak tohle mě baví hned od první minuty. Napšlapaná komedie plná toho nejlepšího anglického humoru, která neztrácí tempo a ještě ke konci zrychluje na plné obrátky. Simon Pegg z Nickem Frostem tvoří perfektní dvojici. Cornetto nejvíc! Miluju Anglii.

plakát

Jeho dívka Pátek (1940) 

Novinařina jako jedna velká show s excelujícím a šarmantním Cary Grantem v hlavní roli, jako extravagantní a sebestředný šéfredaktor novin. Jeho kulišárny byly opravdu zábavné.

plakát

Jezinky a bezinky (1944) 

Crazy komedie s báječným Cary Grantem. Mám ho ale spíše radši ve vážnějších rolích.

plakát

JFK (1991) 

Tímto smekám kloubouk a hluboce se skláním před Oliverem Stonem, že měl koule natočit snímek, pro američany s hodně palčivým tématem. Někdo film může považovat za snůčku konspiračních teorií, druhý za hodně blízkou skutečnost. Já se přikláním na stranu druhou. Vše okolo JFK mě nikdy nebralo, nyní jsem tím zaujat a chtěl bych vědět jak to doopravdy bylo (jednou se to sand všichni dozvíme). Kevina Kostnera vidím po dlouhé době zase ve formě. Neskutečně silný zážitek, kde nebudou vadit ani ty tři hodiny.

plakát

Juno (2007) 

Reitman točí tak lehké snímky, že to divákovi nikdy vadit nemůže. Juno je zbouchnutá šestnáctiletá holka ze střední, která svým nadhledem a upřímností převyšuje ne jenom své vrstevníky, ale leckdy taky dospělé. Ellen Page je skutečně vynikající.