Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krátkometrážní
  • Dokumentární

Recenze (381)

plakát

Čas probuzení (1990) 

Už jsem viděl hrát De Nira cokoliv, ale co zahrál zde nikoliv. Taky vím proč je to můj nejoblíbenější herec vůbec. Film hodně posmutný dokáže vytrhnout z celého toho smutku ten onen čas probuzení.

plakát

Clarkson: Italský nářez (2010) (TV film) 

I když bez Maye a Hammonda, i tak plný počet. Clarskon je prostě automobilový nadšenec par excelance i slušný závodník. Akorát nevím co bych si vzal já? Mercedes-Benz SLS AMG, Ferrari 458 Italia anebo Lamborghini Gallardo? Fakt nevím :-)

plakát

Lítám v tom (2009) 

Jedno z největších a nejpříjemnějších překvapení poslední doby. Reitman si mě získal na svou stranu hned od začátku s doprovodem hudby Rolfeho Kenta. Postava Ryana Binghama mi byla již od počátku velmi sympatická (létaní, životní styl, ironie a nadhled vůči okolí) a Clooneymu prostě maximálně sedla na tělo. Ten jeho usměv a hlas snad musí každého pohladit na duši (krom vyhozených lidí z práce). Opravdu excelentní snímek.

plakát

Funny Games USA (2007) odpad!

Uživatel Cubinho mi doporučil tento film a opravdu mě naštval :-). Jeden z nejhorších filmů, co jsem kdy shlédl. Film opravdu o ničem. Během 111 nejhůře strávených minut v mém životě jsem Cubinhovi napsal 2 výhružné smsky, málem rozbil sklenici od piva, párkrát praštil vzteky do noťasu a vytrhal si snad všechny vlasy na hlavě. Nelogičnosti na entou! Hnus! P.S. Film ihned po shlédnutí skončil tam, kde jako odpad patří - do koše! (a následně vysypat!).

plakát

Senna (2010) 

Neuvěřitelný životopis asi jedno z nejlepších jezdců Formule 1, který kdy jezdil po planetě. Doporučuji sehnat uncut verzi. Jinak ten Alain Prost byl lhář jak blázen a Balestre hajzl nadruhou.

plakát

Tábor tygrů (2000) 

Spojení dvojice Schumacher a Farrell funguje zase (vlastně poprvé) na výbornou. Schumacher dokazuje , že i výborné filmy lze točit i s menšími rozpočty. Inu, v jednoduchosti je síla. A Colin Farrell? Asi s Bruggama jsou tohle jeho dva filmy, kde hraje prim od začátku do konce. Vojína Bozze si musíte zamilovat ihned jak ho uvidíte. Jeho gesta, mimika a kecy nemají chybu.

plakát

Top Gear (1978) (pořad) 

Nejlepší seriál o autech co znám. Geniální trio Clarkson-Hammond-May se neskutečně doplňuje, jsou to ti nejvtipnější britové co znám. Za zmínku stojí také jejich speciály (hlavně Polární, Botswanský, Vietnamský, Bolívijský, Vánoční východní a Indický), které jsou vrcholem dokumentárního automobilismu. No co dodat, jejich práce je nejlepší na světě. Jen tak dál chlapi! Oblíbené hlášky: Jeremy Clarskon: "How hard could it be?", James May: "Hello" a Richard Hamond: "Porsche Nineeleven - The best sports car ever"

plakát

Vanishing Point (1971) 

Podle mě nejlepší snímek o autech (spíše autu), co byl natočen. Bílý Dodge Challenger RT 1970 zůstané v mé hlavě ještě dlouho stejně jako zvuk jeho V8. Jestli bych chtěl mít jediného veterána, asi by to bylo toto auto. I samostná myšlenka filmu je výborná a konec nemohl dopadnout lépe.

plakát

Bullittův případ (1968) 

Steve McQueen jako detektiv Bullit. Kultovní snímek pro fandy automobilismu. Honička Bullitova Fordu Mustang proti Dodge Chargeru je opravdu fenomenální, ten zvuk V8 je neskutečný. Jinak zbytek filmu mě spíše zklamal, a nepovažuji ho za nějak výjimečný.

plakát

Le Mans (1971) 

Povinost pro každého automobilového nadšence aneb Ferrari versus Porsche.