Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krátkometrážní
  • Dokumentární

Recenze (381)

plakát

Čínská čtvrť (1974) 

Neskutečná paráda s Jackem Nicholsonem v čele. Atmosféra, která se točí okolo celého snímku je brilantní.

plakát

Dexter (2006) (seriál) 

Nejlepší kriminální seriál všech dob, nejlepší kladný-záporný seriálový hrdina všech dob, nejlepší intro všech dob. Tohle je dámy a pánové Dexter. Ještě nikdy v životě (seriálovém či filmovém) mě nic nepohltilo jako Dexter. Kdo by řekl že budu fandit masovému vrahu? Už jen samotná psychologie Dextra Morgana je něco výjimečného. A soundtrack je také vynikající. Tonight's the night...

plakát

Černá labuť (2010) 

Nemám slov po shlédnutí. Opravdu jsem nepomyslel že by mě dostal film o baletu. Ale opak je pravdou, díky Darrenu Aronoskemu a Natalii Portman. Je to prostě nepopsatelné co dokáže Aronofsky vytvořit. Jeho kamera a střih dokážou udělat mistrovský kousek snad i z té nejnudnější šachové partie. A výkon Natalie Portman je snad její životní. Navíc erotické scény na mě zapůsobily mocně. Jasný plný počet hvězd.

plakát

127 hodin (2010) 

Rok 2011 pro mě začíná boylovým snímkem 127 hodin. Příběh Arona Ralstona jsem asi kdysi zaslechl, ovšem netušil jsem jak to ve skutečnosti opravdu bylo. Co zmíním jako první je digitální kamera která mi ani na vteřinu nevadil, spíše ještě více film umocňovala. James Franco se opravdu vytáhl a za svou autentičnost si právem zaslouží uznání. Co vlastně říct? Je toho tolik, pocity beznaděje, touha přežít a nezemřít, ohlédnutí se zpátky a promítání svého života, nádherná příroda. Jeden z nejsilnějších okamžiků nastal, kdy Aron na samém pokraji zoufalství udělal sám ze sebou interview, vtipné, sarkastické a přitom tak kruté. Druhý silný okamžik snad ani nemusím vypisovat, díval jsem se na to, ale tlak mi klesl na nízkou hodnotu jak už dlouho ne. Ruku na srdce, kdo z nás by to dokázal udělat (ještě k tomu tupým čínským, a ne švýcarským)? Já opravdu ne! Chvíle kdy Aron vidí svého syna a ta chuť žít v něm tryská naplno, mě úplně odrovnaly. Po skončení jsem nebyl schopen vydat a ze sebe slova, jen jsem zaraženě koukal na plátno a nechtělo se mi ze sedadla vstát. Danny Boyle to opět dokázal. Natočit jiným film, plný lidskosti, života a naděje.

plakát

V pravé poledne (1952) 

Můj první film s Garym Cooperem. Western, ve kterém se čeká a pak se jde na věc. Ústřední melodie, kdy Kane chodí městem je fakt nakažlivá.

plakát

Match Point - Hra osudu (2005) 

Woody Allen poprvé mimo Manhattan a hned výborně. Film mi trošku zaváněl jeho Zločiny a poklesky, ovšem i tak se mi moc líbil. Má oblíbenkyně Scarlett snad nikdy nezklame. Brilantní snímek.

plakát

Taxi (2004) 

Hodně slabý nápad, okopírovat francouzské Taxi. Jediné co mě alepoň nadchlo byla čtveřice sexy zlodějek a BMW 750Li.

plakát

Zločiny a poklesky (1989) 

Jak má Woody Allen zálibu v tlachání o sexu a lidských vztazích, tak zde je trochu, až nečekaně, jinde. Pár úsměvných chvil by se zde našlo (jeho sestra a seznamovací inzerát nebo metafora o soše svobody), ovšem dominantním jsou zde základní, přesto důležité, morální otázky na které se snaží netypicky po Allenovsku odpovědět.

plakát

Pravidla moštárny (1999) 

Nevídaný snímek se zvláštní poklidnou atmosférou a dojemným příběhem. Tobey Maguire mě překvapil, ten dětský výraz nezapomenu, stejně tak jako hlas Michaela Caina. Vše jen umocnila krásná hudba.

plakát

Teorie velkého třesku (2007) (seriál) 

Opravdu geniální seriál z prostředí geeků. Stačí jeden díl kdy Sheldon zaperlí a strčí celé IT Crowd do kapsy. Sheldon je opravdu hodně impozantní seriálová postava. Jeho genialita, jeho místo, umíněnost a "smysl pro detaily" (Monica z Přátel je proti němu hadra), komiksová trička či memorabilie z filmů snad nemá obdoby. Každým dílem se seriálu dostávám pod kůži víc a víc (asi si koupím xbox 360 a začnu pořádat Halo večery). Z postav se mi pak dále nejvíc líbí Rajesh "Mocca" Koothrappali. Je tichý, nemluví se ženami, šeptá Howardovi do ucha, ale co z něho vypadne to fakt stojí zato, ještě k tomu ten úsměv a indický přízvuk. Ovšem i ostatní postavy mají co říct a určitě nejsou do počtu (Penny bych bral). Jinak pokud se chcete opravdu zasmát a ocenit rétoriku Shledona, nepouštějte si dabovanou verzi, přijdete o hodně. Hodně velká konkurence pro můj žebříček v seriálech, leč Přátelé jsou asi nedostižní. A nějakou hlášku na závěr? Je jich tolik, že nevím kterou bych upřednostnil. Bazinga!