Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (1 072)

plakát

Amazing Spider-Man (2012) 

S konečným hodnocením jsem na vážkách. Remake povedené Raimiho trilogie je opravdu zbytečný, ale jako film nový Spider-man není špatný. I přes ten pomalý rozjezd a to škádlení hlavních hrdinů si některé scény stále připomínám (oproti Avengers). A jako správný blockbuster musí mít film i pořádný akční scény a těch tam bylo dostatek a pár jich bylo i inovativních. Ale pořád je to zbytečný remake.

plakát

American Crime Story (2016) (seriál) 

1. série: za mě perfektní rekonstrukce celého soudního procesu. 90 %. 2. série: o Versace se tam moc nedozvíme, resp. je to spíš o životě jeho vraha. Než jsem se na to naladil, tak mi to trvalo tak 2-3 díly. I to retrospektivní vyprávění mi taky začalo sedět až po 3. díle. Pak už ale za mě velká spokojenost. 80 %.

plakát

Americká vražda: Rodina od vedle (2020) 

Nebudu řešit tu zrůdu, co mohla tohle udělat. Ani nebudu rozvíjet myšlenku, že v tom může jet i ta jeho mladá kočka. Ani se nebudu pozastavovat nad tím, jak dokážou dnes lidi veřejně publikovat svůj soukromý život. Jedná se jen o takovou jednohubku, která jen tak sklouzává po povrchu. Spíše by se to hodilo do 20 minutového dílu kriminálního seriálu.

plakát

Americké psycho (2000) 

Ještě se mi nestalo, abych po shlédnutí filmu nevěděl, jak daný snímek ohodnotit. Trvalo to den než jsem pochopil, že jde jen o nafouklou bublinu, která je kolem tohohle filmu a která snad zanedlouho splaskne. Viním z toho jen režisérku (Christian Bale je úžasný, jako pomalu v každým svým filmu), neboť co dokázal David Finche z Klubem rváčů je prostě Liga mistrů. Kdežto tohle je jen Krajský přebor.

plakát

Americký gangster (2007) 

Ridley Scott natočil dokonalý gangsterský film, který se zařadí po bok takových počinů jako jsou Kmotr, Tenkrát v americe, Casino, Mafiáni. Vypisování všech těch kladů by bylo zbytečný, už to za mě udělali jiní.

plakát

Amores perros - Láska je kurva (2000) 

Příběhy Octavia a El Chiva jsou zralý na 5*, ale sraží je prostřední děj. V porovnání s jinými filmy je tento příběh dobře natočený i odehraný, ale v porovnání s předešlým a následujícím příběh je to přece jen slabota. Gael García Bernal je objev s velkým O.

plakát

Andělé a démoni (2009) 

Prvních 100 minut je jen kopie Šifry, pořád se někam chodí a luští se záhady tak nudným způsobem, až to není hezký. Jenže poté se rozjede velice solidní drama, které nám předhodí i lehce emocionální finále s vrtulníkem (tady se někdo koukal na Heaven, co?) a zvláště pak i trochu toho napětí (přiznávám se, že jsem to rozuzlení nečekal). 70%

plakát

Angel Heart (1987) 

Film s atmosférou, kterou by mu mohl závidět, kdejaký dnešní "moderní" horor. Pointu jistě pochopíte někdy v polovině, ale její tíživost na vás dolehne až na konci a bude přetrvávat ještě několik dní.

plakát

Anglický pacient (1996) 

Minghella nezvolil nejlíp, když se rozhodl natočit film v retrospektivě. Film se tak stává odcizijicí a na mnoha místech zdlouhavý a nudný. Dějová linie s Juliettou Binoche není ničím zajímavou a spíš jen průměrnou. Přesto jde o dobrý romantický film.

plakát

Anonym (2011) 

No kolegové, já jsem se nudil až jsem usnul.