Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Dokumentární
  • Akční

Oblíbené filmy (10)

Přelet nad kukaččím hnízdem

Přelet nad kukaččím hnízdem (1975)

NEUVĚŘITELNÝ! Jiným slovem tímto film neumím ohodnotit. A to bych ho hlavně přiřadila k Jacku Nicholsonovi. Dokázal se tak NEUVĚŘITELNĚ vžít do role, že za to je pro mě NEUVĚŘITELNÝ jak on, tak i film; je to jeden z nejlepších filmů, co byl kdy natočen.

Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly

Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly (2003)

Tady jsem naprosto užasla, že námět piráti a spol. není ještě vůbec mrtvý. Film je perfektní jak zápletkou (sice fantastickou), tak i efekty, hudbou a především hereckými výkony. Zde nesmím opomenout jmenovat hlavně Johnnyho Deppa a Geoffreyho Rushe. Prostě tento film nepostrádá akci, humor a taky ani trošku té "strašidelnosti".

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

Bezpochyby jeden z nejlepších filmu, co byl kdy natočen. Nejen, že nám ukazuje takový malý průřez několika desetiletími v USA ve 20. stol., ale též cestu jednoho člověka, který se nechtěl smířit se svým osudem. Ukazuje nám lidskou odvahu, píli, lásku a bolest, čímž si získává každého diváka.

Sedm

Sedm (1995)

Tak tohle bylo něco! Nevěděla jsem, co mám od filmu čekat. Po slednutí jsem se nemohla ubránit nadšení. Morgan Freeman jako vždy vynikající, překvapil mě Brad Pitt (teď už na něj vzhlížím jinak). Poprvé jsem zde objevila Kevina Spaceyho ještě k tomu jako záporáka, ale tím si u mě naopak povýšil. Jeho herecké umění vás až skoro utvrzuje, že je zlý i ve skutečnosti.

Pán prstenů: Návrat krále

Pán prstenů: Návrat krále (2003)

Z trilogie Pán Prstenů bych právě vybrala tu závěrečnou. Vše končí monumentálním způsobem. Zde si na své přijde jak milovník strhujících bitev, tak i ten, co chce trochu té romantiky. Vidíme zde i drobné střípky věnující se síle přátelství, odvahy, zaostřuje vztahy, definitivně vše ukončuje. Myslím, že tento film má zaslouženě (pokud se nemýlím)11 Oscarů.

Drž hubu!

Drž hubu! (2003)

Mám slabost pro francouzské komedie a to posiluje ještě fakt, že se hlavních rolí zhostili dva moji oblíbení francouzští herci. Jean Reno jako drsný zabiják a Gerard Depardieu jako slabomyslný blbec - lepší už to nemůže být. Tak jen DRŽ HUBU a dívej se.

Vřískot

Vřískot (1996)

Tento film je pro mě taková trochu nostalgie. Byl první z hororů - vyvražďovaček, co jsem kdy viděla. Takže mám pro něj prostě slabost

Walk the Line

Walk the Line (2005)

Já si nemůžu pomoct, ale v hereckém výkonu Joaquina Phoenixe již nevidím hraní, ale něco nadpozemského. Pro mě tady předvedl jeden z nejlepších výkonů filmografie, ještě k tomu krásně zpíval a to nepočítám ten jeho věčně zdevastovaný pohled... A Reese - vídím v ní sice stále blondýnku, ale možná proto se mi tady taky moc líbíla. Celkově na to, že jde o životopisný snímek, má spád, člověk se nenudí a zamiluje si Cashovi-Phoenixovi písničky. (Best of je scéna s umyvadlem).

Samotáři

Samotáři (2000)

Chcete se dostat do pravé české mentality, společnosti, typických českých problémů ve vztazích, práci a já nevím v čem dalším? Samotáři jsou to pravé. Jde o jeden z mála (českých) filmů, které bych zařadila mezi nejlepší...bohužel nebo bohudík za to?

Amadeus

Amadeus (1984)

To, že je Forman skvělý, bych věděla i bez tohoto filmu a několika Oscarů, který film získal. Mozart je jeden z mála skladatelů, u jehož hudby a životního osudu přímo žasnu. Takže film se stal pro mě povinností. Komentář píšu až po tom, co jsem film viděla asi 3x a můžu vypíchnout moje highlighty: 1. Salieri jako vypravěč - skvělý nápad vyprávět příběh hudebního génia z pozice jeho protivníka, 2. Mozartův smích, 3. výběr obou hlavních představitelů (škoda, že Oscar je jen jeden), 4. spolupráce obou skladatelů v závěru na Requiemu - to je naprostá lahůdka pro znalce i laiky, jak něco takového vzniká :-) 5. Salieriho průjezd blázincem a přednáška o průměrnosti :-) I když Forman nastínil určité teorie, nezdůraznil Prahu (!) jako Mozartovo útočiště před Vídní, pořád je to jeden z nejlepších filmů, co jsem kdy viděla.