Reklama

Reklama

Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly

  • USA Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (více)
Trailer 1

Třpytivé vody Karibiku jsou pro mazaného kapitána Jacka Sparrowa nevyčerpatelným zdrojem tajemných a vzrušujících dobrodružství. Jeho idylický život se razantně změní ve chvíli, kdy se lstivý kapitán Barbossa zmocní jeho lodi Černá perla a napadne město Port Royal. Nelítostná bitva má jediný cíl: únos guvernérovy krásné dcery Elizabeth. Na její záchranu se vydává přítel z dětství Will Turner, ale sám na to nestačí. Proto se spojí s Jackem, který touží získat zpět svou loď. Nikdo z nich netuší, že prokletý poklad změnil jejich největší rivaly, lstivého kapitána Barbarossu a jeho posádku, v nesmrtelná stvoření. Kletbu může zlomit pouze vrácení pokladu na jeho původní místo a vše musí být zpečetěno Elizabethinou krví. Myslí si totiž, že je dcerou Willa Turnera - otce mladého Willa. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 189)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Pohodová oddechovka s dobrými triky, vtipnými momenty a skvělým hereckým ansámblem, jemuž vévodí Johnny Depp. Ten na sebe po většinu času zaslouženě strhává nejvíce pozornosti a opět dokazuje, že z něj vyrostla skvělá herecká veličina. Nesmím ale opomenout ani Keiru Knightley - ani ne tak pro její herecké schopnosti, jako spíše pro její nepřehlédnutelné půvaby. ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Si najhorší pirát, o akom som kedy počul." - "Ale počul si." Vďaka parádnou hudbou obohateným PIRÁTOM KARIBIKU si vždy spomeniem, že Hollywood je tu hlavne preto, aby nás bavil. Soľou a rumom nasiaknutá plavba, plná skvelých prírodných scenérií, inteligentne vybraných a zručne nakombinovaných hercov, divokej akcie a skvostného humoru, plného historiek z osemnástej ruky ("...a potom zo mňa urobili náčelníka." alebo "To preto,lebo si nebol v Singapure."). Snímka občas stagnuje (no jo no, 143 minút je 143 minút) a Keira Knightley s Orlandom Bloomom nedostali zaujímavé postavy resp. sa naplno rozbehli až v dvojke a trojke. Ale kto by stíhal držať krok so všetkými masťami mazaným kapitánom Čiernej perly Barbossom v pôvabnom podaní oscarového Austrálčana Geoffreyho Rusha! Lepší je už len Johnny Depp, za svoj sfetovaný bisexuálny výkon nominovaný na Oscara. Jou-ho-ho, pirátsky život, ten je môj. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Vizuálně velice povedný,skvělej dobrudružnej pirátskej příběh a Johnny Depp zase předvádí, že patří k těm lepším hercům, ale filmu dosti škodí jeho délka, která je podle mě, tak o půl hodiny delší než by měla být a také se mi nelíbí až přílišný nalíčení Deppa. Škoda jinak by to bylo za pět hvězdiček. Tak po několikátým shlédnutí musim změnit hodnocení, protože čim častěji to vidim, tim se mi to líbí víc a tentokrát mi nevadil ani nalíčenej Depp ()

choze 

všechny recenze uživatele

Osm let po megapropadáku OSTROV HRDLOŘEZů vznikly v témže roce dva velkolepé a zdařilé pirátské filmy (oba začínající střetnutím s pirátskou lodí v mlze) - rodinní PIRÁTI Z KARIBIKU a dospělejší a realistický MASTER AND COMMANDER. Oba filmy nabízejí oproti OSTROVU sympatičtější postavy i herce a taky výrazně dynamičtější námořní scény. Kromě toho na PIRÁTECH oceňuju parádní hudbu a že ač jde o disneyovku a blockbuster, tvůrci se tu ještě nebáli zabíjet na plátně lidi a zemře jich tu víc než třeba v celé transformeří sérii dohromady. Ale stopáž, infantilní humor i noční scény mohli trochu zkrouhnout. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Od Indiana Jonese nejlepší dobrodružná podíváná, jakou jsem měl možnost vidět. A samozřejmě pirátská klasika. Dobrý příběh, neustálý nadhled, krásná Keira, skvělá akce, temné prokletí, úžasný záporák a Jack Sparrow. Další díly už ani jednou nedosáhli v kvalitě tak vysoko, jako tahle dynamická, zábavná, trikově úžásná a téměř bezchybná dobrodružná jízda. Černá perla rozhodně nejlepší lod, jaká kdy existovala. Verbinski spolu s Bruckheimerem rozjeli sérii, která je dnes už legendární a stvořili snad ještě známější postavu. ()

Galerie (126)

Zajímavosti (125)

  • Keira Knightley málem vůbec nehrála ve filmu. Téměř kvůli dopravní zácpě nestihla přijít včas na casting a i když pak roli dostala, podle svých slov si zabalila pro natáčení v Karibiku jenom pár věcí, protože byla přesvědčená, že ji velmi brzy stejně vyhodí. Také se původně uvažovalo, že její postavu Elizabeth by mohla hrát Jessica Alba. (Zdroj: ČSFD)
  • Když Černá perla útočí na Port Royale, má viditelně dané kanóny vodorovně, ale děla a jejich letecká dráha mají odchylku až o 100°. Zjednodušeně děla létají pod takovými úhly, které by díky vodorovné poloze kanónů nemohli uletět. (holyterry)
  • Ve scéně, kdy se do domu Elizabeth (Keira Knightley) vloupají piráti, má jeden z nich v ruce hořící louč. Když na něj ale Elizabeth vysype horké jiskry, v ruce ho už nemá. V dalším záběru, když seskakuje ze schodů, ho znovu má. (Lucasosum)

Související novinky

Vrátí se Johnny Depp jako Jack Sparrow?

Vrátí se Johnny Depp jako Jack Sparrow?

06.03.2024

Johnny Depp (Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta) má v posledních letech poměrně turbulentní období. Po soudních tahanicích se svou bývalou partnerkou Amber Heard (Aquaman a ztracené království), z… (více)

Disney100: Koncert

Disney100: Koncert

27.03.2023

Oslava 100. výročí která se nebude nikdy opakovat, proběhne přesně na den po sto letech od chvíle, kdy bratři Disneyové založili nejslavnější studio animovaných filmů na světě. Velkolepá narozeninová… (více)

Reklama

Reklama