Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (965)

plakát

Pařba na třetí (2013) 

Ozvláštnění konceptu pomohlo, ovšem já jako člověk, který považuje Pařbu ve Vegas maximálně za obstojnou komedii, si rozhodně nějak výskat nebudu. Má to spoustu hluchých míst a je to možná moc dlouhé, každopádně jsem se bavil víc než v Bangkoku, takže tři.

plakát

Rychle a zběsile 6 (2013) 

Pokračujeme v Linově nezávadné jízdě, všechny jeho Rychle a zběsile jsou nezávadné akční jízdy, které v divákovi vůbec nic nezanechají, ale po danou stopáž obstojně zabaví. Šestka je extrémně dementní, ale zato má nebývalé množství akce, takže nic proti ničemu.

plakát

Mechanik (2004) 

Jeden z oněch fantastických filmových zážitků, které jsou o to fantastičtější, že je předem vůbec neočekáváte.

plakát

Iron Man 3 (2013) 

Vzhledem k faktu, že konec letní sezony je v tuto chvíli smutnou realitou, můžu to již s klidem říct naplno - Iron Man 3 je suverénně nejlepším blockbusterem letošního roku. Pro mě osobně lepší než Avengers, protože je osobnější, osobitější a mnohem lépe dramaturgicky uchopený a vedený. Vrchol trilogie o Železňákovi je tedy nevyhnutelným vrcholem celé marvelácké produkce. A těším se na její další pokračování, protože tahle lehkonohá invaze komiksů na plátna kin mě baví film od filmu více.

plakát

Scary Movie 5 (2013) odpad!

Scary Movie aneb Jak se dostat z nadprůměrně zábavné parodie do naprostých sraček během třinácti let. Pětka je ještě větší zlo než kdysi dvojka a to jsem si vážně myslel, že pod její úroveň už klesnout nelze...

plakát

Nevědomí (2013) 

Kosinski opět komponuje čarokrásné obrazy do rytmu dunivě působivé hudby a mě to opět míjí díky chabému příběhu a čítankovým postavám i zvratům. Tentokrát to alespoň není digitální maglajz, ale poctivé opulentní sci-fi a místo koženého Hedlunda nás na procházku po zdevastované planetě zve pořád-ještě-štramák Cruise. Klasika žánru z toho ale nebude.

plakát

Pravidla mlčení (2012) 

Silnější tři, Redford tyhle pomalá dramata umí jako málokdo, jen to chce pro příště odvážnější řešení a originálnější pojetí. Moc old-schoolu nakonec spíš škodí.

plakát

Lesní duch (2013) 

Pro mě překvapivě výživný a jaksepatří odvázaný gorefest, který ctí originál. Bavil jsem se celou stopáž.

plakát

Jack a obři (2013) 

Úplně špatně, ještě mnohem hůř než v případě rutinní, ale alespoň neurážející Raimiho země Oz. Singer nedokázal dát jednoduché pohádce pořádnou dramatickou výstavbu, triky vypadají strašně a záblesky stylovosti nikdy nedostanou jasnější kontury. Trapné selhání, které trochu oživuje jen svěží Ewan.

plakát

Vedlejší účinky (2013) 

Bez nadsázky jeden z nejskvostnějších filmových zážitků poslední pětiletky. Fenomenální obsazení, do puntíku promyšlený a vrstevnatý scénář, sofistikované režijní pojetí, které Soderbergha definitivně etabluje jako režijního chameleona, který se zvládne dokonale vtělit absolutně do jakéhokoliv žánru. A v neposlední řadě snad nejlepší herecký výkon Jude Lawa v celé jeho kariéře. Lahoda.