Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (16)

plakát

Star Wars: Vzestup Skywalkera (2019) 

Vizuální skvost s absurdním scénářem. Je mi líto kolik úsilí musel celý štáb vložit do realizace naprostého braku. Jen proto dávám tři hvězdy.

plakát

Nechutně bohatý: Moc a zvrhlost Jeffreyho Epsteina (2020) (seriál) 

Je mi to líto, ale tady to Netflixu, který je jinak naprosto famózní co se zábavní dokumentární tvorby týče, úplně nevyšlo. Celá série by se dala s přehledem pokrýt jedním 80ti minutovým filmem. Celý popis událostí je příliš nestálý, autoři často pomáhají sklouzávají k uvedení jedné události a následném skoku k dovysvětlení jiné. Celý dokument tak působí nekonzistentně a servíruje nepotřebný nadbytek výpovědí přeživších (rozuměj obětí), které jsou mnohdy paradoxně i spolupachateli, zatímco opomíjí dějové linie zabývající se tím, jak Epstein nabyl své bohatství nebo jak se seznámil s tolika slavnými a významnými lidmi. Mám takový pocit, že prostě scházel důležitý materiál, ale dokument se musel publikovat za každou cenu. Za mě velké zklamání, potenciál pro toto téma je obrovský, ale tato realizace bohužel pouze na úrovni průměru.

plakát

Pán tygrů (2020) (seriál) 

Nenechte se zmýlit dokumentární klasifikací, jedná se o zajímavý klon dokumentární tvorby a reality show - sám bych Tiger Kinga nazval "Docushow." Důvodem je na jedné straně bohatý, více než pětiletý zdroj materiálů a výpovědí snad všech zásadních postaviček, které se ve světě Joe Exotica ocitly nebo výrazněji přispěli k vytvoření jeho příběhu. Člověk kroutí hlavou nad explicitním zobrazení toho kam až může americký sen v kombinaci se specifickou redneck, gun lover náturou zajít a jaké to může mít důsledky. Bohužel se však tvůrci nevyvarovali tzv. Klusákova syndromu a hráli si s nasbíraným materiálem tak, aby z něj byl vytvořen co nejvíce široké veřejnosti dostupný produkt, skvěle zapadající do Netflix "dokumentární tvorby." Pokud ovšem na výsledné dílo koukáte jako na bizarní show, jedná se o skvělou zábavu.

plakát

Obřad (2011) 

Jak film celou dobu gradoval, čekal jsem kulervoucně epický konec. Bohužel nepřišel..

plakát

Prci, prci, prcičky 3: Svatba (2003) 

Mě se líbí jedna věc a to vývoj Stiflerovy postavy, kdy v 1. díle to byla obyčejná vedlejší role 2. díle se mu dalo více prostoru a nakonec v 3. díle se to tak nějak celé točilo kolem něj.

plakát

Superman se vrací (2006) 

Slabší, chvílema jsem se i nudil, ale jinak to bylo celkem fajn

plakát

Alexander Veliký (2004) 

Připadá mi to jako "vysokorozpočtový" dějepisný dokument. I přes to byly některé části a říkejte si co chcete působivé. Není to film o bítvách, ale o Alexandrovi jako takovém.

plakát

Království nebeské (2005) 

Od svého oblíbeného režiséra jsem čekal, abych řekl pravdu o trochu lepší dílo. V první půlce filmu jsem se celkem nudil, v té druhé už to bylo krapet lepší, ale pořád mi připadalo, že tomu filmu něco chybí. Cítím v něm jakousi "prázdnotu", prostě pěkně odvyprávět příběh o rytíři kováři, dodat tam velký bitvy, pár hrdinských průpovídek a nakonec to zakončit, dle mého názoru ne zrovovna výborným dobýváním Jeruzaléma. I přes to má film své kvality ve zpracování či hereckých výkonech.