Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Akční
  • Fantasy

Recenze (47)

plakát

Alenka v říši divů (2010) 

Obdivuji filmy Tima Burtona a do dnešní doby jsem o žádném z nich nemohl říct, že by mě nebavil. Alenka je první. Jako značnou nevýhodu moderní kinematografie vidím paradoxně produkci velkofilmů ve 3D. Filmaři tomu totiž častokrát podříí mnoho záběrů. Když se pak na film podíváte v televizi, zjistíte, že mnohé záběry působí poněkud předimenzovaně. Alenku poškodila, dle mého názoru, ještě jedna skutečnost - Disney. Film je natočen tak, aby oslovil zejména mladé diváky a proto postrádá typickou Burtonovskou "ponurost", jež jeho filmy staví o něco více než jen na průměr. Alenka byla průměrná, ba nebojím se říct v určitých aspoektech i lehce podprůměrná. Výkony herců byly průměrné a věřím, že režisér by to zvládl daleko lépe, kdyby nebyl omezen producenty. zaslouží si průměrných 60%

plakát

Andílek na nervy (2015) odpad!

Kdyby to byl seriál tak by to bylo neuvěřitelně blbý, ale jako film ?!? to se snad ani nedá hodnotit. Herecké výkony na úrovni, ne hluboko pod úrovní, ochotníků z horní dolní. Strašný! Dokonce moje žena (která občas sleduje i Ordinaci) mi říkala ať to vypnu, že něco tak blbýho ještě neviděla :)

plakát

Avatar (2009) 

S hodnocením tooto filmu jsem si počkal a trpělivě shlédnul verzi normální i 3D. Výstup je jednoznačný. Účelově natočený naprosto triviální příběh s předvídatelným vývojem postav, jenž si klade za cíl jediné, vyslat zprávu o ničení našich deštných pralesu a zlých těžařských společnostech, které "zabíjí" naší přírodu. NESNÁŠÍM filmy poplatné novému davovému šílenství a náboženství zvaném ekologie, globální oteplování atd. Byl jsem fascinován jak trapně, předvídatelně a účelově může být natočen film. Poselství děti chraňte lesy a přírodu je sice chválihodné, ale je toho poslední dobou moc. James Cameron je zřejmě vrchní ochutnavač análu Ala Gore a podobných pseudobojovníků za přírodu, kteří si na této histerii postavili slušný byznys. Dvě a půl hodiny dialogů jako v kroku za krokem, naprosto nereálně vykreslená záporná postava atd. atd. dvě hvězdy a hodnocení 35% je pouze za slušně odvedené efekty a scenérii, btw. zajímalo by mě kolik elektřiny a benzínu autoři vyčeprali při natáčení této propagandy.

plakát

Bankrotáři (2003) (TV film) 

Milá komedie s výborným obsazením. Děj dobře napsaný s potencialem na klasicky film. Evidentně napjatý rozpočet pro televizní film je patrný a to je škoda.

plakát

Doktor Martin (2015) (seriál) 

Je to takové hezky české. Po celém týdnu stresu v práci chce člověk vypnout. Předvídatelná dějová linka a šablonovitost postav divákovi zaručí klid. Nemusí o tom, na co se kouká, sáhodlouze přemýšlet. Tento seriál si dle mého názoru neklade vyšší ambice. Já to mám rád. Rád si pustím klasické seriály nad nimiž není třeba přemýšlet a touto cestou relaxuji. Stejně jako první série vinařů to vytváří idylickou, kýčovitou, ale krásnou představu o moravské vesnici.

plakát

Donnie Darko (2001) 

O tomto filmu jsem se poprvé dozvědl až nedávno a musím říci, že mě velmi překvapil. Výborný nápad spolu s možná až lehce překombinovanou zápletkou z něj činí zajímavou podívanou. Donnie si neklade za cíl měnit svět, poukazovat na problémy doby či řešit mezilidské vztahy. Je určen k tomu, k čemu filmy mají sloužit má pobavit diváka, což se mu zajisté daří. Není v něm příliš údajů a dat, která by objasňovala oč vlastně jde a přesto si vše člověk na konci pěkně spojí. Donnieho rozhodně doporučuji.

plakát

Draculovy nevěsty (1960) 

Velmi zdařilý klasický horor, velká škoda, že už dnes tohle nikdo neumí. Výborná napínavá atmosféra. Oceňuji, že ani po 50 letech nestranil film "šmrnc". Pěkná podívaná.

plakát

Hodina pravdy - Černobyl - nultá hodina (2004) (epizoda) 

Výborně natočený dokumentární film zachycující poslední hodinu před výbuchem čtvrtého reaktoru. Velmi vkusně a i pro laika pochopitelně vysvětleny veškeré technické detaily, jež bezprostředně vedli ke katastrofě. Nezastupitelná politická rovina celého problému a lidský faktor, jež měly osudový vliv. Tento film bych zařadil jako povinnou součást dějepisných hodin. Výborně, pro mě 90%