Reklama

Reklama

Doktor Martin

(seriál)
  • Slovensko Doktor Martin
Trailer
Komedie / Rodinný / Drama
Česko / Slovensko, (2015–2016), 27 h 41 min (Minutáž: 51–53 min)

Režie:

Petr Zahrádka

Kamera:

Miloslav Holman

Hrají:

Miroslav Donutil, Jitka Čvančarová, Gabriela Marcinková, Jana Štěpánková, Norbert Lichý, Václav Kopta, Tomáš Měcháček, Tomáš Jeřábek, Emília Vášáryová (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(32)

Obsahy(1)

Do malé vesničky pod Beskydy přijíždí nový obvodní lékař. Jmenuje se Martin Elinger. Až do té doby pracoval jako špičkový chirurg na specializovaném pracovišti v Praze. Teď jej čeká praxe obvoďáka a venkov se všemi svými charakteristickými znaky. Mezi ně patří i to, že všichni se všemi komunikují většinou na hodně blízkou vzdálenost. A to je hlavní kámen úrazu. Arogantní a ironický doktor sice profesně zvládá i ty nejsložitější případy, v běžné komunikaci s lidmi je ale jako slon v porceláně. Mezi své nové spoluobčany nezapadne a často si svým přičiněním komplikuje i ty nejjednodušší životní situace. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (239)

PKD 

všechny recenze uživatele

Absolutní trapárna s absolutně trapným (už hodně dlouho) Donutilem,která vás nutí přemýšlet nad tím,proč bych si sakra,měl pouštět ubohou a trapnou kopii,když máme k dispozici skvělý originál. Fakt nechápu,proč??? CZ tv ´´tvorba´´ je opravdu a definitivně v hajzlu. A snaha,přenášet typicky britský feeling do toho našeho ´´skvělého´´ prostředí,je debilita vesmírných rozměrů. Zkuste udělat s Donutilem Červeného Trpaslíka,to by asi nedopadlo o nic méně debilněji. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Na české poměry relativně nadprůměrný seriál, který není pouze komediální- i když na vtipech a gazích staví...Doktor Martin je takovou komickou figurkou, i když herecké ztvárnění Miroslavem Donutilem se okouká a po čase nepůsobí moc sympaticky. Co nechápu, jsou vzájemné naschvály obyvatel Protějova a Elingera navzájem, ale i tak...(originál jsem neviděl) ...60% ()

Reklama

Rockerman

všechny recenze uživatele

Není to žádný zázrak a scénář je průhledný, jak sklo, ale pro mne je to příjemné překvapení a když to srovnám s hrůzostrašným "Přístavem" na Primě, tak mi vychází stárnoucí doktor Martin, jako jednoznačný vítěz. Na rozdíl od "primáckého" seriálu jsem se několikrát od srdce zasmál. Vtipy a humorné scény jsou povětšinou založeny na trapasech a nedorozuměních a i špetka humoru černého se objevila. Určitě se nebudu dívat na každý díl, ale občas, když se budu chtít nenáročně a neurážlivě pobavit, tak si Míru Donutila pustím. ()

mardun 

všechny recenze uživatele

Adaptace: Notro Films produkce, Spanelska verze "Doctor Mateo" pro Antenu 3 Televisión. Vysilana v roce 2009 a byla natacena v Lastru, Rakousku, fiktivni vesnice s nazvem San Martín del Sella. Francouzska TV produkce: Ego Productions, ve spolupraci s TF1, produkovana Francouzska verze s Thierry Lhermittem jako Dr Martin Le Foll, ve fiktivnim meste Breton Port-Garrec. V Nemecku, Doktor Martin, adaptace originalni serie, vysilana na ZDF s Axelem Milbergem jako Doktor Martin Helling, operatera z Berlina. Zasazeno do Neuharlingersiel ve Vychodni Frisii. V Recku maji zase "Kliniki Periptosi" adaptace originalni serie, vysilano v listopadu 2011 na Mega Channel s Yannis Bezosem jako "Markos Staikos",operatera z New Yorku. V Holandsku "Dokter Tinus" na zaklade originalni serie vysilano na konci srpna 2012 na SBS6, v hlavnin roli s Thomem Hoffmanem. Serie natacena ve Woudrichemu. V roce 2014, Ceska Televize zacina natacet vlastni serii v hlavni roli s Miroslavem Donutilem, ktera je hodne inspirovana Britskou originalni serii. Vysilani serie od 4 zari 2015. Ceska verze se nataci v Beskydskych horach, Vychodoceskem Kraji, kde jako Portwenn, je take daleko od hlavniho mesta, Prahy, a zavisle na turistickem ruchu. V lednu 2016, je planovan Americky remake s Martou Kauffmanovou jako scenaristkou, spolutvurce uspesne TV show Pratele. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Děj seriálu by relativně ušel, ovšem já osobně mám nepřekonatelný problém s Donutilem. Za prvé škoda, že není alespoň průměrným hercem, pak by nemusel neustále dokola opakovat jedinou polohu, kterou zvládne, protože ji nehraje - načuřený zamračený, všem odsekávající týpek, který by vysál veškerou životní energii i z takového Menšíka, natož z jedince jako jsem já, co v 95% bdělého stavu přemýšlí o bezútěšnosti světa. Jednu výhodu to má, dokud máme Donutila, nemusíme se rozhodně obávat nějaké noci oživlých mrtvol č. II, protože on dokonale umrtví nejen živé, ale určitě i mrtvé. Křesťani tak mají velké štěstí, že se Donutil nenarodil před 2000 lety, páč to by k žádnému vzkříšení Ježíše prostě nemohlo dojít. A za druhé, jaká škoda, že se Donutil narodil u nás, a né v zahraničí... Za á by se v naší televizi tolik neobjevoval a za bé, kdyby se náhodou objevil, běžely by pod ním jakožto pod cize mluvícím české titulky, a člověk by tak konečně slyšel, co vlastně říká. Neboť já normálně z jeho dýchavičného mumlání horko těžko chytám každé třetí slovo. ()

Galerie (383)

Zajímavosti (6)

  • Natáčelo se od jara 2014, přičemž fiktivní beskydskou vesničku Protějov zastoupila obec Velké Karlovice a doktorovu ordinaci 260 let stará budova fary místní římskokatolické farnosti. (ČSFD)
  • Pri nakrúcaní v Beskydách zažili všetky ročné obdobia. Pre Miroslava Donutila bolo najťažšie zmieriť sa s tým, že doktor Martin sa stále pohybuje v obleku, či je vonku 35 stupňov alebo mínus 15. (krasomama)
  • Miroslav Donutil hral zatiaľ iba v dvoch seriáloch, a to Hotel Herbich (od r. 1999) a Četnické humoresky (od r. 1997). Producent mu povedal: „Mám možnosť kúpiť práva k anglickému seriálu, ktorý je v Európe úspešný, a kúpim ich len vtedy, ak budete hrať hlavnú rolu.“ Scenár sa Donutilovi zapáčil, tak súhlasil. (krasomama)

Související novinky

Zemřel herec Norbert Lichý

Zemřel herec Norbert Lichý

18.01.2024

Ve věku pouhých 59 let dnes zemřel velký sympaťák, rodák z Ostravy, filmový a divadelní herec Norbert Lichý. Zprávu potvrdila jeho rodina i Divadlo Petra Bezruče, s nímž je herec celý život úzce… (více)

Reklama

Reklama