Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (136)

plakát

Arn (2007) 

Až moc mi tohle připomíná něco co už tu bylo, hlavní hrdina je až moc jeliman, hudba až moc nedotažená, forma a scénář je až moc televizní a všeho ostatního, je zde až moc málo.

plakát

Potíže s Arizonou (1987) 

Coenovic proplouvají mezi filmovými žánry obratněji než čínská džunka. Tenhle film asi každýmu nesedne, ale mě prostě baví. Technicky tady s přihlédnutím ku stylu bratří Coenových není prakticky co vytknout, a Cage je s mončičáckým rozčesem a kartáčem pod nosem, mnohem lepší než v roli z mého pohledu přeceňovaném prodejci zbraní. Mimochodem s Johnem Goodmanem bych šel do jakýhokoliv filmu, ale do party ne.

plakát

Občanská výchova (2004) 

Já být vždycky proti film z némecka. V něm být většinou malo fójak a taky být moc moc chladná. Teď já muset pod tlakem měnit svůj násor, protože tohle tóbra némecka film.

plakát

Jakubův žebřík (1990) 

Jakubův žebřík jsem zkouknul podruhé asi po patnácti letech a uzemnil mě stejně jako tenkrát. Nejen režie Adriana Lyneho a herecký koncert Tima Robbinse, zde stojí za pozornost. Nápaditá kamera a hudba kterou složil otec slavného skladatele syntezátorové hudby Jeana Michela Jarreho, skvěle doplňují potemělou atmosféru snímku. Jediné co tak trochu kazí celkový dojem z filmu, je za uši tahající český dabing. A proto s lehkým důrazem všem doporučuji, upřednostnit film v originálním znění s titulky.

plakát

Sejmi je všechny (2007) 

Karotkoidní akční hrdina je celkem zajímavej nápad a Clive Owen má ten správnej ksicht aby ho dokázal bez větších problémů zahrát. Jeho pan Smith nepřestává odstřelovat padouchy dokonce ani při souloži, je dostatečně vtipně drsnej a svojí mrkví dokáže nejen zabíjet. Jeho parťáci jsou v tomhle kousku Monica Bellucci, která je myslím nejen díky svému nadpozemskému poprsí dobrou volbou a mimino neznámého jména, spokojeně vrnící při poslechu death metalu. Film v podstatě paroduje akční žánr jako takový ale dalo by se z toho vyždímat mnohem víc, kdyby se režie ujal někdo zkušenější. Celkově však Shoot 'Em Up není o nic horší než 90% žánrových spřízněnců a já doufám že třeba takový Bruce Willis bude ve svém příštím filmu, při vystřelování mozků z hlav svých protivníků chroupat například tuřín.

plakát

Jak se krotí krokodýli (2006) 

Jak se krotí krokodýli a rodinný film? No nevím, nevím. Tenhle nepovedený návrat Marie Poledňákové na filmové výsluní, je spíše dětský film a dal by se popsat třemi slovy : Nezajímavá, nudná slátanina. Komu by se tři slova zdály málo mohu přidat ještě dvě : Neskutečná kravina. V několika okamžicích jsem dokonce měl pocit jako bych sledoval dílko českého velmistra filmové trapnosti Zdeňka Trošky. Všichni herci i poloherci jsou zde vyloženě špatní, scénář assholózní a hudba tuctově podbízivá. Jediné plus filmu vidím v atraktivních exteriérech, které však v žádném případě nemůžou být důvodem, proč by se na tento propadák měl kdokoliv koukat.

plakát

Simpsonovi (1989) (seriál) 

Nažloutlá Simpsonovic rodinka velice příjemnou formou karikuje typickou americkou rodinu, ale také konzumní a sebestředný život v zemi za velkou louží tolik populární a cílený. Výrostek Bart, přemýšlivá a citlivá Líza, svěže arogantní tupec Homer, skrytě geniální Maggie a modrovlasatá "praktická mamča" Marge, nás baví svým originálním a chytře napsaným humorem z dílny Matta Groeninga už spoustu let. Paradoxně je tento nekonečný kreslený seriál skutečnější než jiné televizní série, snažící se popisovat každodenní realitu za pomoci herců z masa a kostí. Tahle zábava pro celou rodinu se prostě nedá okoukat. BART: Promiň, že jsme se narodili. HOMER: Hochu, tohle jsem chtěl slyšet už dávno.

plakát

Opustit Las Vegas (1995) 

I když předlohu napsal člověk který nejspíš už v té době uvažoval o sebevraždě (kterou později spáchal), příběh mi přijde trochu kostrbatý a nereálný. Nicolas Cage v Leaving Las Vegas až na několik málo okamžiků herecky exceluje, což se bohužel nedá říci o většině novějších filmů, na kterých se podílel. A protože se nad tím evidentně nikdo nepozastavuje, musím se sám sebe zeptat : Je naprosto normální že se někdo jednoduše vědomě uchlastá k smrti?... Například v Las Vegas?... A sám si také odpovím: Ano, je to naprosto běžný způsob jak se vyhnout placení složenek.

plakát

New York, New York (1977) 

Tenhle De Niro je v dobrém slova smyslu blázen a i Scorseseho režii a snažení všech dalších svým výkonem nekompromisně zahlušil. To že ho v Hollywoodu tak dlouho nechtěli pustit k filmu je muselo posléze hodně,a ještě jedou hodně mrzet. Jeho grázlovská herecká poloha, ve které se zdánlivě nedá nic nového vymyslet, je v tomto movie dovedená téměř k dokonalosti a o to více nechápu současná dílka filmových tvůrců, kteří se pomocí dokonalých digitálních triků snaží dohonit to co kdysi zvládali s naprostým přehledem herci jako takoví. Možná že Scorsese objevil De Nira, ale De Niro zozhodně proslavil Scorseseho.

plakát

Transformers (2007) 

Film ve kterém se auta mění na česky mluvící kovové po-bytosti není zdaleka tak absurdní jak by se mohlo zdát. Já jsem to celé zhlédnul od začátku do konce a musím uznat, že na víkendové odpoledne je filmový výtvor Michaela Baye pro většinu "masitých" figur, minimálně dostačující. To však z pohledu mé nicotnosti zdaleka nestačí na dobrý film, ba naopak je to žalostně málo. Transformers se transformují tak rychle že je to až směšně nedokonalé a veškeré digitální kouzla zde použité tím srážejí tento film na maximálně průměrnou zábavu, která zdánlivě vyplňuje jakousi pomyslnou mezeru. To mezi kterými půlkami se tato mezera ve skutečnosti nachází, nechť si každý doplní sám.