Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Dokumentární
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Kdo seje vítr

Kdo seje vítr (1960)

Jeden z mých nejoblíbenějších filmů vůbec. Mám ho rád jak kvůli neodolatelně lidskému výkonu Spencera Tracyho, tak zejména kvůli nesmrtelnému námětu boje proti lidské hlouposti a omezenosti. Sám jsem právník a vždy jsem si přál být jednou jako Clarence Darrow (právě on je předobrazem zde vystupující postavy Henryho Drummonda). Na jeho životním příběhu člověk totiž může vidět, že i od pohledu ztracený boj za lepší, solidárnější a spravedlivější svět nemusí být tak zcela beznadějný (jeho životopis sepsal Inving Stone pod názvem "Clarence Darrow obhajuje" a opičí proces je pouze jedním z mnoha jeho bravurních případů) .

Někdo to rád horké

Někdo to rád horké (1959)

Existují desítky komedií založených na převlecích, které jsem viděl a předpokládám, že stovky či spíše tisíce těch které jsem neviděl, ale jen málokterá se dá nazvat skutečně povedenou. O někdo to rád horké to platí stoprocentně....nazval bych ji v tomto směru dokonce geniální.

Dvanáct rozhněvaných mužů

Dvanáct rozhněvaných mužů (1957)

Nebudu zde zmiňovat výtečné vykreslení jendotlivých postav jednotlivými herci (ač bylo vskutku mistrovské) ani atmosféru, která by se dala tak říkajíc krájet. Chtěl bych pouze říci, že tenhle film by si měli pustit vždycky všichni ti šílení kecálisté na novinkách, idesu, lidovkách atd., kteří kdikoliv se napíše o jakémkoliv zločinu, hned by chtěli prvního podezřelého věšet či ještě lépe lámat v kole aniž by se nechávali zmást tak ubohou připoínkou jako jsou nějaké pochybnosti....

Země, odkud přicházím

Země, odkud přicházím (1956)

Trošku naivní ale k vánocům takové pěkné a hodící se. A já mám Becauda a jeho písně, ostatně jako všechny francouzské chansoniery té generace, tak rád.