Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Sci-Fi

Recenze (176)

plakát

Rambo: První krev (1982) 

Nejoblíbenější film mého dětství! A jak tady píše golfista, rád se na tento snímek podívám i dnes...

plakát

Avatar (2009) 

Jeden známí říká o kdejaké volovině, že "předběhla svou dobu"... tento snímek si ale toto označení zaslouží se vším všudy! Můj zážitek byl navíc umocněný tím, že jsem si na něj zašel do kina ve 3D. Děj si mě naprosto získal a hltal jsem každou vteřinu, cítil jsem s domorodci, kteří byli utlačováni. Skvělé vizuální efekty. Opravdu mohu všem doporučit!

plakát

Mistři švindlu (2006) (seriál) 

Výborná série a jako bonus krásná Jess :-)

plakát

Kmotr (1972) 

Tento filmový kousek jsem bohužel dlouhou dobu neviděl, což byla VELKÁ chyba! Až nedávno jsem měl tu možnost shlédnout tento film a musím přiznat, že mě příběh naprosto strhnu a hltal jsem každou jeho vteřinu. Nevím proč, ale osobně se mi strašně líbil výhon Roberta Duvalla, jakožto právníka rodiny Corleonů. Nesmrtelnou scénou z tohoto filmu je pro mě zavraždění Jamese Caana (alias Sonnyho) u mítné brány kdesi na dálnici! Tento kousek je jeden z několika nej, nej filmů celé filmové kinematografie. Ještě nutno dodat skvělá hudba a režie.

plakát

Vykoupení z věznice Shawshank (1994) 

Tento film je (a ještě několik dalších) je pro mě nesmrtelný. Tim Robbins se zhostil role tak geniálně, že jsem s ním prožíval každou chvilku jeho nelehkého pobytu ve věznici. Neméně brilantně zahrál svou roli i Morgan Freeman jakožto Red, nejlešpí kamarád Andyho. Dále jsem byl mimo jiné nadšen ze závěru kdy Andy utíká během bouřky z vězení tunelem, který po léta kopal. Musím také ocenit výbornou režii Franka Darabonta. Zkrátka, tento film si zaslouží samé superlativa...

plakát

Lupin (2021) (seriál) 

Slušná serie, někdy tedy až moc k neuvěření, ale na 4* to za mě bude. Bavil jsem se u toho.

plakát

Ghosted (2023) 

Průměrná akční komedie, přidávám jednu hvězdičku pro slečnu de Armas - je to kost!

plakát

Beckham (2023) (seriál) 

Skvělý a pro mě osobně dosti nostalgický dokument. Svého času jsem měl Man Utd opravdu velmi rád (ano, i díky Davidovi a jeho milimetrovým pasům a jedinečným přímákům) a dost momentů a golů si pamatuji. Asi každý by si přál kariéru a život jak měl Beckham, dojemné loučení s aktivním fotbalem. Přijde mi fajn i jako člověk, bohužel nikdy jsem moc nemusel jeho manželku… povedený dokument!

plakát

Párty Hárd (2019) 

Asi mám zastydlou pubertu nebo jsem prostě na píčoviny, ale tohle mě bavilo... Film si na nic nehrál,  úchylárna od začátku do konce :-D

plakát

Věc (1982) 

Skvělý film, o tom žádná!!! V roce 82 bych určitě dal 5*, nicméně dnes už jsou vizuální efekty velmi zastaralé a trošičku mi vadily. Na horory moc nejsem, ale tento doporučuji - atmosféra je výborná!