Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (26)

plakát

Nejdelší jízda (2015) 

Hodnotit film jako celek je složitější z důvodu toho, že dva příběhy, které jsou ve filmu obsažené, jsou svoji kvalitou zcela někde jinde. Příběh Ruth a Iry by mohl být samostatný film. Krásný příběh, skvělí herci. Oproti tomu příběh mladého páru je nejen pouze romantikou pro náctileté, ale navíc herci, jež tyto dva milence ztvárňují, jsou nezajímaví, tuctoví (Britt si umím představit spíše v nějaké béčkové komedii). Pokud ale budu brát navíc v potaz Alana Aldu, tak musím hodnotit vysoko.

plakát

Ta zvláštní láska (2014) 

Absolutně nenucený film, kde emoce jsou odkryty jen velmi decentně. Není to snímek jen o homosexuálním páru, ale také i trochu o stáří. O tom, že nikdo nechce být na obtíž a pokud jste odděleni od svých nejbližších, ztrácíte půdu pod nohama.

plakát

Aféra (2014) (seriál) 

První díly byly vynikající. Postupem času se jen natahovalo už natažené. Kdyby měla série o dva nebo tři díly míň, tak by se docílilo stejného/lepšího dojmu. Asi to tam nepatří a vím, že příběh je především o milostném románku dvou záletníků, ale nebylo by od věci přidat perspektivu ze strany manželky, kterou naprosto výborně ztvárnila Maura Tierney. Určitě se v ní hodně žen poznalo, bohužel…

plakát

Dort (2014) 

Film průměr, ale hvězdička navíc za Jennifer. Skvěle dokázala zahrát bolest, nejen fyzickou ale i tu vnitřní. Na konci filmu jsem málem brečela s ní.

plakát

Tučňáci z Madagaskaru (2014) 

První polovina filmu o moc lepší než ta druhá. Jinak celá ta zápletka mi hodně připomínala Padoucha. Bohužel po druhé už to moc nezafungovalo. Ale jinak jo, člověk se zasměje a dětské obecenstvo musí být nadšené. Je to super akčňák u kterého se člověk nenudí. Oceňuju i nové postavy a jejich úžasný dabing (hlas Malkoviche je nazaměnitelný).

plakát

Burton a Taylorová (2013) (TV film) 

Do té role nemohli obsadit nikoho lepšího než Dominica. Zvládl to skvěle. Naopak Helena mi do té role příliš neseděla, ale ono hrát Taylorovou je taky pořádné sousto. Jinak krásný příběh nejslavnějšího hollywoodského páru své doby. Byli pro sebe prostě stvořeni.

plakát

22 Jump Street (2014) 

Asi nejlacinější film, který jsem za poslední rok viděla. Vtipy asi tak na úrovni základní školy (to bych možná žáky ZŠ urazila). Ale stojí to za to vidět, aby si člověk uvědomil, jak hluboko se dá klesnout při vydělávání milionů.

plakát

Chlapectví (2014) 

Není to tak časté, aby mě obecně oceňovaný film takto zklamal. Chápu, že když něco točíte jako sběrný snímek, tak nemůžete všechno sestříhat na hodinu a patnáct minut, ale proboha tři hodiny? Dobře, dejme tomu, že jsou filmy, které mají takto dlouhou stopáž, ale tam je ten rozdíl, že pokud chtějí upoutat, tak se v nich něco děje. Celou dobu jsem jen sledovala, jak se z roztomilého chlapce stává naprosto nesympatický tvor, který má stále stejný tupý výraz. Jediné, co můžu opravdu vyzdvihnout, jsou herecké výkony dospělých protagonistů. Herečka, která hrála maminku hl. hrdiny, dostala cenu akademie právem.

plakát

Hunger Games: Síla vzdoru 1. část (2014) 

Pokud srovnám s prvními díly, tak tento je zatím bezkonkurenčně nejslabší. Nic podstatného se ve filmu nestalo. Z Katniss se stala tvář revoluce a je jí dáváno najevo, že jen ona je tou vyvolenou. Z celé té snahy udělat z ní ikonu sentiment jen kape a k akci prakticky nedojde. Pro mě velké zklamání, ale zároveň se těším na další díl, který doufám bude v duchu prvních dvou dílů.

plakát

Na hraně zítřka (2014) 

Dobrá volba i pro ty, kteří tomuhle žánru normálně neholdují. Příjemně mě překvapilo, že film neměl ambice tříhodinového snímku, protože ani ne dvě hodiny jsou ideální na to, abyste se nezačali nudit. Škoda těch klišé vět typu „ty seš jediný, kdo nám může pomoci“. Chybělo už jen „znal jsem tvého otce a byl to skvělý muž“. Na druhou stranu Cruise i tak překvapil, protože většinou se na něho nedá dívat (asi věkem dozrál). Jinak i přes mouchy, které to určitě mělo, hodnotím tento snímek kladně. Celé mi to nějakým divným scifi způsobem připomínalo vylodění v Normandii.