Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Pohádka
  • Dobrodružný
  • Rodinný

Recenze (496)

plakát

Všichni proti všem (1977) 

Smutná komedie o maloměšťácké rodince nenažranců. Když se jejich dědeček, znalec kunsthistorie a restaurátor (výborný Vladimír Šmeral), ocitne v nemocnici, rodina již počítá s tím, že tam dědeček také zemře, a rozprodává jeho majetek... Satirický příběh zrovna nesrší optimismem, nicméně má vtipný konec.

plakát

Poklad na Sovím Hrádku (2004) (TV film) 

Hezká televizní pohádka, které nechybí napětí, strašidelná atmosféra a samozřejmě dobrý konec. Scénář sice není nijak nadprůměrný, největší devizou této pohádky je tak herecké obsazení - především vynikající Simona Stašová v roli nenapravitelně hamižné a lakotné vévodkyně.

plakát

Dva tygři (1966) 

Situační komedie o zmatcích, které svým vyšetřováním na vlastní pěst způsobí agilní pomocník VB. Lubomír Lipský v hlavní roli je skutečně výborný, zdárně mu sekunduje Věra Ferbasová, Ilja Prachař... Nicméně ani to nezachrání komedii s poněkud prostým scénářem.

plakát

Červnové dny (1961) 

Příběh mladé lásky hornického učně Pavla Čejky a venkovské dívky Šárky, která málem doplatí na socialistickou pseudomorálku a vesnické drbny. Když už se nad mladými stahují mračna a vše vypadá beznadějně, dočkáme se přeci jen šťastného konce. Příjemný milostný snímek je prvotinou režiséra Antonína Kachlíka.

plakát

Román pro muže (2010) 

Další šestáková záležitost s námětem už natolik otřepaným, že ani nemá čím zaujmout.

plakát

Prstýnek (1944) 

Příběh milostného vzplanutí jinocha - venkovského pytláka a mladé kněžny, od níž se po sňatku se zestárlým šlechticem očekává potomek. Z onoho románku skutečně vzejde kýžený pokračovatel rodu a podaří se utajit, že jde o levobočka. Po letech mladý kníže navštíví panství a zakouká se do pytlákovy dcery. Samozřejmě netuší, že je to jeho sestra...

plakát

Křesadlo (1985) 

Jedičné výtvarné pojetí stejnojmenné pohádky dánského autora období romantismu Hanse Ch. Andersena. Skvělá animace i hudba.

plakát

Zahradníkův rok (1987) 

Poučné i vtipné pojetí motivů z fejetonů Karla Čapka Zahradníkův rok (1929), místy propojované s epizodami z Povídání o pejskovi a kočičce (též 1929) jeho bratra Josefa. Např. měsíc únor: příprava zahradnické půdy se prolíná s chystáním ingrediencí pro dort pejska a kočičky. Velmi pěkné animované zpracování vypráví Vlastimil Brodský.

plakát

Jistě, pane ministře (1980) (seriál) 

Ačkoli nejsem milovníkem sitcomů, tento geniální a nadčasový můžu vídat opakovaně. Inteligentní humor a satira a stále aktuální téma. Vynikající!

plakát

Mach a Šebestová k tabuli! (1985) 

Skvělá realizace výborného nápadu - souvisle propojit vybrané příběhy oblíbených postaviček žáků 3.B a ještě něco přidat! Prostě nestárnoucí klasika...