Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Animovaný
  • Akční

Recenze (270)

plakát

Cesta (2009) 

Kniha je cernocernym, atmosferickym skvostem, ovsem spise z kategorie nezfilmovatelnych. Tento film se mohl pokusit alespon co nejvice priblizit. To se mu celkem podarilo, a to realtivnim drzeni se predlohy a vytvorenim spise verohodnych "postapokaliptyckych" realii. Vytkl bych nedostatecnou gradaci napeti klicovych scen a lehce upraveny konec. Ten je sice obecne nejdiskutovanejsim momentem knihy, ale tady nam pani filmari ty nejasne obojake obrysy prilis po americku vybarvuji. Kazdopadne vsem, co se na to chystaji nebo uz to maji za sebou a knihu necetli radim, at na vsechno tady zapomenou a neochudi se o ctenarsky zazitek na cely zivot!

plakát

2012 (2009) 

Pocta zanru. Prave proto, ze se 2012 vubec nebere vazne. Poctiva zabava od zacatku do konce. Je mi uprimne lito vsech dalsich, co jeste nedkoncili sve 2012 projekty..Kuci, zabalte to, nic lepsiho neudelate!

plakát

Swingtime (2007) (TV film) 

Zrada, zrada, zrada ze vsech stran, zadna nadeje. Az z toho mrazi. Svehlik je skvely a nasazeni agenta "svudce" primo dabelske!

plakát

Howlův kráčející hrad (2004) 

Krása, nádhera, lehce se na to zvyká. Druhá půlka ztrácí dech a místy je až zmatečná, ale i přesto zahřeje dušičku i srdénko, hehe..

plakát

Profesor (1986) 

Syrová mafiánská klasika. Základ každého mladého camorristy, inspirovaný příběhem Raffaela Cutola, nejslavnějšího bosse Camorry v její pohnuté historii. Očekávání bylo přeci jen trochu větší, mně se osobně Ben Gazzara nezdál úplně přesvědčivý. Celkově lze ovšem film vřele doporučit. Údajně v Neapoli určitou dobu zakázán, ale přesto z něj malý kluci z oblibou citujou, když si hrajou na camorristy a karabiníky.

plakát

Prosíme přetočte (2008) 

Shame on you Gondry! Zvyknout si od tebe čekat zásadní filmový zážitek je zatraceně obtížná věc. Be kind rewind zůstalo za očekáváním, přesto jde o nadprůměrný snímek. Zpočátku jsem považoval Blackovo angažmá za nešťastné, protože všude, kde se objeví, tak strhává veškerou pozornost výhradně na sebe a tak jsem si říkal, Micheli, todles neměl za potřebí. A vono jo, bohužel. Originální nápad nevydrží dlouho a Black svým poskakováním a šklebením filmu značně pomáhá, zvláště v druhé půlce, kde se nám snímek kapku rozvleče a trochu to hraje na patetickou notu.

plakát

Seirei no moribito (2007) (seriál) 

Anime, ktere ma velky potencial, ovsem nedokaze ho plne vyuzit. Sympaticke postavy, dobre propracovane, krasna animace se zamerenim na krajine scenerie, a az filmovym nadechem, ktery ovsem casto pusobi trochu nasilne, protoze jeho jedinym zduraznovacim prostredkem byl detailni zaber predmetu v pozadi pri nejake klidnejsi scene (kdyz vidite po 150te psika, ci vazu, tak vas to omrzi). Miseni vsech asijskych filozofickych smeru a kultur je bezesporu taky zajimave, cela mytologie pribehu je velmi dobra, ale prichazi ale, ktere Seirei no Moribito nedokazu prominout a tim je odflaknuty scenar. S tim co vse ostatni nabizelo je to tezko pochopitelne.Myslim, ze se autori zbytecne nechali natlacit do klasickych 26ti dilu, prilis vaty zasadne nevadi, ale jednoznacne ubira spad. Celkova koexistence krajinky, mytologie a postav v celku casto postrada logiku, zbytecne dialogy, zkratkovite jednoduche vyreseni dejove zvratovych situaci a od druhe tretiny prilis snadne predvidani nasledneho a netradicne jednoduche smerovani ke konci. Jedna hvezda musi dolu.

plakát

Earth (2007) (TV film) 

Vizualní orgie, spousta unikátních záběrů koloběhu života. Nicméně dokumentární linka spojující jednotlivé dějové části působí dost kostrbatě. Přesto jsem fascinovaně zíral, velmi dobré. PS: Prosím vyškrtnout Davida Attenborougha!!! S tímto dokumentem nemá nic společného!!!

plakát

Revue na zakázku (1982) 

Dalsi ze znovuobjevenych socreal absurdnich taskaric. Misty je filmovy prostor vyplnovan prilis okate, ale jinak je to spektakularni podivana, ktera muze byt ovsem i zcela nepochopena.

plakát

Appleseed (2004) 

Velmi dobry rozjezd, ktery vydrzi tak do pulky. Potom je vse, co by mohlo vyrazneji rozvijet pribeh, a ze toho nebylo malo, nekompromisne utopeno ve snadno predvidatelnych klise jak z pera prumerneho holywoodskeho scenaristy. Vizualni orgie nastesti pokracuji a s napetim ocekavate rozuzleni, prestoze je od jiste chvile jasne citelne. Celkovy potencial ovsem zustava nevyuzit. Cim se to stalo? Kde je japonska anime poetika, ktera me pro tento zanr ziskala? Toto je totiz jen velmi slusny poamericteny produkt, i kdyz stale velmi solidni. 3 1/2*.