Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Drama
  • Krimi

Recenze (1 170)

plakát

Flintstoneovi (1994) 

Po letech jsem si tuhle blbinu (animovaný původní seriál řadím mezi opravdovou klasiku) přehrál na DVD a musím potvrdit, že je to pořád dobrá zábava. Vše táhne kupředu jedinečný John Goodman (plus sexy Elizabeth Perkins), ale i kulisy a speciální efekty, mají svou kvalitu. Pohodová podívaná na víkend.

plakát

Vládce temnot (1987) 

Od Johna Carpentera mám radši jiné filmy (nad nimiž suverénně ční nedostižná mrazivá VĚC), ale i Vládce temnot, jednou za čas, když je chuť na nějaký horor, potěší. Synťáková hudba, Donald Pleasence, Alice Cooper, osmdesátkový feeling a vůbec, celý styl filmu se mi líbí. Posledních cca deset sekund před závěrečnými titulky, jsou opravdovým vrcholem snímku.

plakát

Bob miluje Abisholu (2019) (seriál) odpad!

Pod touhle zrůdností je opravdu podepsán Chuck Lorre?

plakát

Zlá krev (1986) (seriál) 

František Filip uměl výborně natočit i vážné seriály. Skvělé herecké obsazení, v čele s charismatickým Jiřím Valou.

plakát

Chobotnice (1998) 

Režisér Stephen Sommers, který natočil dva celkem zábavné filmy o Mumii či lehce nadprůměrného Van Helsinga, má na pažbě i tento vyloženě mizerný zářez. Pro jeho filmy jsou typické okaté CGI efekty, jistá nadsázka a zároveň to, že Sommers neumí vybudovat skutečné napětí. Chobotnice si bere od každého něco. Efekty jsou na dobu vzniku opravdu mizerné, napětí nulové a jedna hvězda je právě za onen nadhled a sebeironii. Závěrečná scéna mě díky tomu aspoň pobavila. Jinak je to ale strašná blbost.

plakát

Mrakodrap (2018) 

Digitální a hloupoučká jednohubka, která se nemůže rozhodnout, zda chce vykrádat víc Smrtonosnou past či Skleněné peklo. Oběma zmíněným klasikám samozřejmě nesahá ani po titanový kotník zdejšího hlavního hrdiny. Ve všech ohledech. Rock, který v některých scénách zapomíná kulhat, se sice snaží, ale to je tak vše. Čekal jsem, že bude hrát v lepších filmech, tahle tupá béčka pořád dokola mu dost przní kariéru. Akční král je holt jen jeden a ten hrál v jiných trhácích...

plakát

Sedmá kavalérie (1941) 

Nejen na svou dobu velice zajímavý a zároveň velmi kvalitní western, který poutavě (a pro účely kina samozřejmě zkresleně) popisuje události okolo bitvy u Little Big Hornu. Na filmu mě kromě mladého Anthonyho Quinna zaujala i jeho rozmáchlost a na svou dobu a žánr celkem dlouhá stopáž. Černobílá zábavná klasika, u které jsem se ani na minutu nenudil.

plakát

Mlha (2007) 

Vůbec mě to nechytlo. Film nedokázal ani na chvíli opravdu upoutat mou pozornost a jediným pozitivem je sympatický hlavní hrdina Thomas Jane. CGI efekty vyloženě rozesmějí, což je u rádoby hororu průšvih a Marcia Gay Harden je, jako tradičně, na ránu pěstí. Bída konec/nekonec. Když MLHA, tak ta atmosferická z roku 1980. Darabont holt není John Carpenter.

plakát

Pyšná princezna (1952) 

Jasně, je budovatelská. Je budovatelská, až hrůza! Ale radši se podívám po stopadesáté na Pyšnou, než na novou českou pohádku. Černobílá klasika s krásnou Alenou Vránovou a charismatickým Vladimírem Rážem, plná těch nejlepších herců (nejen) své doby a to i v těch menších rolích (Kopecký, Effa, Hlinomaz, Korbelář aj.). P.S. V československých kinech snímek navštívilo více než 8 milionů diváků! Neuvěřitelné.

plakát

Cesta do Ameriky (1988) 

Vtipný je ten kontrast v životní úrovni, když přijedou šokovaní bohatí Afričani do amerického ghetta i narážka na Záměnu v podobě bezdomovců z výše jmenovaného filmu. Jeden z nejlepších snímků Eddie Murphyho i mimořádně produktivního režiséra Johna Landise a zároveň počin, kde snad nehraje jediný běloch.