Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Drama
  • Krimi

Recenze (1 162)

plakát

Na lovu (2021) (pořad) 

Riskuj s noblesním moderátorem Janem Rosákem to sice není, ale i Na lovu má něco do sebe. Lovci jsou nekompromisní, otázky zábavné a celé to schéma mě moc baví. Jediné mínus je velice slabý moderátor Sokol, který velmi často zabředne až do trapnosti. Tady by to chtělo změnu, jinak v pohodě. P.S. Kdo neví, který herec ztvárnil hlavní roli v TANCI S VLKY, měl by být okamžitě vyřazen ze soutěže. Pro nevzdělanost.

plakát

Doktoři z Počátků (2013) (seriál) odpad!

Ona by to byla blbost i bez toho, ale dementně se tvářící Písařík, se zmijovkou na hlavě, jenž vypadá, že si každou chvíli překousne jazyk, posouvá vše do odpadu. Kdo stojí za zmínku je Pepa Dvořák a David Prachař, jinak o ničem (Vašut, to jako vážně?!). A proč jim v každé scéně svítí na Barrandově lampou do oken? To má jako navodit pocit sluníčka? Strašné.

plakát

Predátor: Kořist (2022) 

Původní klasiku z roku 1987 či drsné pokračování z rozpálených ulic Los Angeles, samozřejmě nemůže (nebo se to dosud nepovedlo) jen tak něco překonat, ale cení se snaha rozšířit predátoří universum o další zářez. Po nechtěně zábavné, lacině béčkové Blackově Evoluci - potěší Prey dvojnásob. Snímek zhruba na úrovni Predators (2010), který u mě časem slušně dozrál a dnes se k němu rád vracím. Tak uvidíme. Zajímavá je myšlenka - přivést vesmírné monstrum mezi indiány do 18. století a konfrontovat ho s domorodým kmenem zručných lovců. Určitě solidní, velmi kvalitně natočený nadprůměr (skvělá kamera), s velmi uvěřitelnou hlavní hrdinkou (až na ten naivní závěr), kde sice postrádám tradiční Silvestriho hudební motiv, ale chápu, že tentokrát se prostě tvůrci rozhodli vydat úplně novým směrem. A na nostalgii už zřejmě není čas (čímž neříkám, že se mi zde použitá hudba Sarah Schachner nelíbí). Takže, když to shrnu: Pokud nebudu počítat dva filmy AvP, je Prey čtvrtým nejlepším Predátorem. Nebo druhým nejhorším, můžete si vybrat. Zatím slušné tři hvězdičky pro toto dobrodružné akční sci-fi.

plakát

Batman (2022) 

Nebýt tady muž v kostýmu Batmana, se spoustou svých nádherných hraček, jeden by ani neřekl, že se jedná o komiksový film. Tak realistický nový snímek o netopýřím muži je. Temný, místy až hororový thriller, ne nepodobný žánrovým předchůdcům, jako Saw, Zodiac či Sedm. Pomalé tempo, delší (ovšem nenudící) stopáž, prvotřídní Riddlerův plán a skutečně špinavá atmosféra. Plus několik brutalit. Silný zážitek a za mě určitě plný počet hvězdiček, protože víc snad ani od filmu čekat nelze. Nolan má v Reevesovi silnou konkurenci a Pattinson, jako představitel hlavní role, okupuje minimálně medailové pozice, dosud ztvárněných ochránců Gothamu. Batman s dikcí, pohyby, pohledy i slovníkem Clinta Eastwooda.

plakát

Na stromě (1971) 

Bohužel jedna z těch slabších Funésovek, která kdy byla natočena, ale přesto pohodový tříhvězdičkový film. Děj je prostý, neakční a klasických Louisových fórků je pomálu, ale snímek stojí zato vidět už kvůli tradičně vynikajícím hercům ve vedlejších rolích. Serge Korber natočil osvěžující komedii PITI PITI PA, ale na stromě tak dobrý dojem nezanechal. Přesto slušná zábava.

plakát

Čelisti: Pomsta (1987) odpad!

Až do nějakých pětadvaceti let jsem vůbec netušil, že existují Čelisti 4. Celý tehdejší dosavadní život jsem žil v bludu/domnění, že série končí trojkou z aquaparku. I televize vždy vysílala pouze první tři díly. No, někdy člověk lituje, že se o POMSTĚ dozvěděl a tento pokus o film viděl. Absolutní dno ve všech filmařských ohledech. Tady není vůbec nic. Michael Caine?! Vážně?! To je asi jako kdyby si šel Messi kopnout za Houslice...

plakát

Čelisti 3 (1983) 

Joe Alves sice dělal scénografa u prvních dvou dílů Čelistí, ale moc se toho od Spielberga, potažmo Schwarze nepřiučil. Možná i proto je toto jediný snímek, který kdy režíroval. Jaws 3 by nebyl tak špatný film, pokud by ho nehyzdily opravdu příšerné efekty. Mechanická maketa žraloka Bruce by byla určitě lepší volbou, než pokus o počítačové 3D triky. Kultovní je scéna se žralokem v podmořském tunelu, jinak nic moc. Stačí vidět tak jednou za deset let. Přesto hodnotím slušným průměrem.

plakát

Ospalá díra (1999) 

Kolega z práce se nedávno ženil. Když nám pak ukazoval svatební fotky, kde stojí vedle sedící nevěsty, na všech neměl hlavu (ne, že bychom o něco přišli). Bezhlavý jezdec Christopher Walken, byl tím prvním, co mi přišlo na mysl. A tahle vymazlená Burtonovka mi teď naopak pokaždé připomene jednu jistou svatební fotografii. A jen tak mimochodem - je to pěkný film...

plakát

Ve stínu gangu (1993) 

Pozapomenutá akční krimi s tradičně dobrým Charlie Sheenem v hlavní roli. Pozadu rozhodně nezůstává Michael Madsen, kterému takovou roli věřím určitě víc, než třeba tu, jenž ztvárnil v Zachraňte Willyho. Dnes již devadesátková klasika, která má stále co nabídnout. Pohodová, místy napínavá infiltrační podívaná.

plakát

Dědictví aneb Kurva se neříká (2014) 

Neměla to být komedie? Vůbec nechápu, proč takové filmy vlastně vznikají. Další z řady pokračování po letech, které nemá absolutně co nabídnout a řadí se do kategorie propadáků. Stejně, jako např. Sněženky a machři či Bony a klid. Dědictví je však pravděpodobně nejhorší. Sedláček holt není Chytilová a Bolek má nejlepší roky dávno za sebou. Minimálně, jako scénárista. Trapná zbytečnost.