Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Krimi
  • Akční

Oblíbené seriály (10)

Městečko Twin Peaks

Městečko Twin Peaks (1990)

Absolutní nadšení, slovo kult je pro tento seriálový skvost slabý pojem. Co další díl, to pocit, že ujíždíte na úplně skvělým matrošu.

Ajťáci

Ajťáci (2006)

Ta největší pecka od Linehana ( a že těch dobrých věcí dal dokupy hodně). Všechny tři série se povedly.

Hra o trůny

Hra o trůny (2011)

K těm co u prvního dílu málem nedýchali tedy nepatřím. Naopak po prvních třech dílech jsem seriál opustil s tím, že se k němu už nevrátím. Důvodem bylo především přemíru dějových rovin a postav, kdy se člověk jen složitě orientoval. K dílku jsem se na doporučení známých vrátil, když už byli všechny tři dosud natočené série odvysílány. A tím, jak jsem měl možnost sledovat díl za dílem, přišel jsem Hře o trůny na chuť. Postavy se vyprofilovali, dějové kotrmelce nepřestávají udivovat. Baví mně to a moc. Jsem v očekávání čtvrté série!

Bylo nás pět

Bylo nás pět (1994)

Příjemně plynoucí seriál plný laskavého hůmoru. Karel Smyczek ani o píď nedehonestoval literární předlohu. Naopak ji dokázal velmi vkusně převézt na televizní obrazovku.

Penny Dreadful

Penny Dreadful (2014)

Eva Green je nádherná, Timothy Dalton tajemný, Sam Mendes neobyčejně temný a ačkoliv mne moc nesedí koktejly známých filmových postav, tak Penny Dreadful mne zatím neobyčejně baví.....Po první sérii zvyšuji na plno palbu. Seriál se mně pomalu ale jistě dostal pod kůži. Jednotlivé díly sice vykazují kolísavou výkonnost, ale jako celek jde určitě o výjimečné dílko, které nebazíruje jen na akci, ale dokáže divákovy naservírovat i notnou dávku temné atmosféry Londýna na konci devatenáctého století. Poměrně slušný vývoj jednotlivých postav, přičemž o zásadní zvraty není nouze. Všem vévodí Eva Green, která si roli jednoznačně užívá a mně co by Vanessa Ives jednoznačně učarovala...... Druhá serie o něco slabší, ale jen o půl hvězdy, což mně rozhodně nedonutí snížit absolutní hodnocení. Sérii by jednoznačně prospěla eliminace některých dějových linek, kam se díky neuvěřitelnému počtu postav dostala. Ještě, že se tak v posledním díle alespoň trochu stalo. Jinak seriál lehce ukročil z akčnějšího rázu více k filozofickému, nicméně na výborné atmosféře mu to rozhodně neubralo. Pevně věřím ve třetí sérii.

Babylon Berlín

Babylon Berlín (2017)

Chvíli mne trvalo, než jsem si na celé to panoptikum postav a linek zvykl, ale zhruba od poloviny (zajímavé, že samotné HBO seriál na dvě série nerozděluje) si to sedlo a já se neskutečně bavil. To co Vás napadne jako jedna z prvních věcí je, že tady peníze skutečně nechyběly. Exteriérní maso, vypracované do toho nejemnějšího detailu. Stanete se doslova součástí Berlína roku 1929 se všemi těmi bizarními postavami a lokacemi. Dekadentně diferenční období kde si na jedné straně užívá smetánka, mládež excentrického stylu života a na straně druhé obrázek totální bídy, beznaděje. A do toho všeho politika, kriminalita a traumata z první světové války. Třeskutý koktejl, který se však podařilo velmi dobře namixovat. Seriál, který se od velmi širokého dějového dna postupně zužuje a nabírá na síle, tak aby excelovat v úzkohrdelním finále. PS platonická láska k Liv Lise Fries a Zu Asche zu Staub mne bude v hlavě ještě dlouho rezonovat.

Father Ted

Father Ted (1995)

Linehanovi scénáře jsou terčem do černého u mého smyslu pro humor .Platilo to u Ajťáku a platí to i u Otce Teda.

Temný případ

Temný případ (2014)

Ano seriál na Vás od úvodu přímo dýchá temnou atmosférickou podívanou. Jenže ten dech začne být po třech dílech již poněkud vyčpělý. Člověk mého gusta by rád sledoval i poněkud silnější dějovou linku. Více toho detektivna. Stalo se, poslední dva díly se přes obsáhlou časovou smyčku vracejí k tomu čím jsem byl na začátku upoután. Rád tomu dám šanci i u druhé série. Druhá série zcela jiný typ zábavy, který více proniká do klasického krimi-thrillerového žánru než do atmosferické parády série první. Překvapila mne Rachel McAdams, herecká poloha nesmlouvavé drsné policistky ji sedla jak nočník na prdel, klasicky dobrý Farrel a Vaughn. Co mně vadilo, ale to je spíše můj interní problém, tak značná zamotanost celého případu, moc jmen, moc postav a moc leváren, v tom všem jsem se občas ztrácel. Celkově lze hodnotit za čtyři hvězdy.

Kosmo

Kosmo (2016)

Po celé sérii nelze jinak, než za plný počet. Tohle byl úder na solar všem Čechům, a nejen jim. Od prvního dílu, kde byla cítit trochu nejistota měl seriál jednoznačně gradující úroveň. Včerejší česko-slovenská monitorová přestřelku mne naprosto odrovnala.