Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Romantický
  • Animovaný

Recenze (1 240)

plakát

Láska a anarchie (2020) (seriál) 

Velmi osvěžující záležitost. Ida, která seriál táhne, je ve své roli naprosto k sežrání. Zcela jsem propadla jejímu přirozenému sebevědomí, odhalenosti a samozřejmosti být sama sebou. Dlouho jsem při pohledu na herecký výkon necítila takovou satisfakci. Její mladší partner na mě působí zatím spíš jako model než herec, ale talent určitě má a do té role se hodil. Švédsko, chci z tebe vidět víc.

plakát

Není čas zemřít (2021) 

Jedno je jasný, takovýchto filmových koncertů za rok moc nezažijeme. Pár hodin po premiéře se ve mně pořád ještě ozývají dozvuky, a tak vím, že je tady něco moc dobře. Dostatečně bondovsky cool, dostatečně napínavý, vizuálně velkolepý a překvapivě ještě plný emocí. Navíc to krásně splňuje to, co si žádá dnešní doba, aniž by to diváka otrávilo.

plakát

Binec, který po tobě zůstává (2020) (seriál) 

Ale jo, nápad tam rozhodně je. Mně ale bohužel nesedla depresivní, vlastně až nepříjemná atmosféra a taky velká část herců. Začíná to slabší hlavní hrdinkou (tou ze současnosti), přes jejího manžela, až po lidi, co je obklopují. Studenti mají bohužel ve scénáři být protivní a zlí, takže ani ti mi náladu moc nezlepšili. Navíc, první díl je pro následující dění skoro zbytečný, takže vlastně netuším, proč nám tak dlouze někdo motal hlavu chmurami, které jsme znát nepotřebovali. 3*

plakát

Hra na oliheň (2021) (seriál) 

Jestli něco dělá tenhle seriál výjimečný, tak jsou to hry. Ty jsou vizuálně, hudebním doprovodem, choreografií i napětím naprosto - já vím, je blbý to slovo vzhledem k obsahu použít - fascinující. Za tím se ale bohužel schovává plytký příběh, který je v porovnání s tím, co Korejci dokážou vymyslet, podprůměrný. Rozuzlení bohužel dopadlo přesně tak, jak mě napadlo (četla jsem podobnou knihu). Šok mě na konci taky nečekal, protože jsem postavu odhalila už v první polovině (těch náznaků je tam až moc), a když promluvila anglicky osoba pod maskou, okamžitě jsem věděla, kdo se pod ní skrývá. Ale cameo pěkný, a ne jedno. Mám pocit, že by si divák zasloužil větší objasnění. Bohužel se obávám, že ho tvůrci budou teprve vymýšlet a představí nám ho v další sérii, nad jejíž kvalitou mám trošku pochybnosti. Takže jo, myslím si, že další korejskou vlnu měl spustit jiný seriál. Ale na druhou stranu chápu, že korejskou filmografií nepolíbený divák si to mohl užít zase úplně jinak. A ty hry jsou fakt hodně, hodně dobrý.

plakát

S Paikem za barem (2021) (pořad) 

Já ani nemám slov. To je jako být zase znovu v Koreji. A poslouchat u toho hromadu zajímavých faktů o jídle, alkoholu, jeho původu a zvyklostech s ním spojených. Užívat si tu nejjedinečnější atmosféru korejských restaurací, rozumné hosty a příjemné rozhovory, které se se zvyšující hladinkou stávají čím dál uvolněnějšími. Čert to vem, že je šéfkuchař Baek občas trochu chytrolín, jinak je s ním sranda. Tohle je pro mě fakt úžasný odpočinek.

plakát

Známá žena (2018) (seriál) 

Cestování časem přesně podle mého romantického gusta. A k tomu hromada smíchu, to snad nemůže být lepší. Nedávno jsem si stěžovala na scénáristku Yang za to, jaké charaktery pro své postavy vymýšlí. Tentokrát ji za to mám chuť vychvalovat až do nebes. Han Ji-min dlouhodobě zbožňuji a viděla jsem toho s ní dost, ale tohle je pro mě zatím s přehledem její nejlepší role. Jak já jsem si ji ve všech fázích užívala! To samý Ji Sung. Takhle sympatický mi ještě v ničem nebyl. Dohromady, ač bych si na to předem nevsadila, tvoří pár, na který jsem se nemohla vynadívat. U tohohle seriálu jsem si navíc uvědomila, jaký pokrok ve vztazích Korejci za posledních dvacet let udělali. Nebo aspoň na obrazovkách. Moc příjemný seriál, 5*

plakát

Město tučňáků (2021) (seriál) 

Čím jsem starší, tím víc si uvědomuji, že mi máloco dokáže vykouzlit úsměv na tváři tak, jako zvířata. A tihle tučňáci jsou pro mě srdcovka, protože jsem měla příležitost je v Simon's town poznat osobně. A taky lidi, kteří tam na ně dohlížejí a snaží se je chránit před vymřením. Čekala jsem dokument plný právě těchto lidí a povídání o tom, proč tučňáků stále ubývá, jak fungují v párech, jak spolu žijí, kolik toho za den sní. To, že mi to ukážou takhle krásně v praxi s moc hezkým komentářem, mě mile překvapilo. A na konci se k tomu úsměvu málem přidala radostná slza. Tučňáci, jak vy jste roztomilí.

plakát

Zní to jako láska (2021) 

Dobře, nevadilo by mi, že je film povrchní, kdyby byl aspoň hezký na oko, klidně s jednoduchým příběhem, ale s aspoň trochu vypracovanými charaktery postav. Klidně bych se u něj hezky zasnila a pobavila, aniž bych řešila, jak moc je to celý uvěřitelný. Jenže problém je, že tady nefunguje ani tahle část. Přišlo mi, že kamera holky zabírala až zbytečně nelichotivě. A tím nemyslím, že by jim byl vidět špek na břiše (kéž by tam byl), ale třeba přehnané množství pudru v obličeji. A to je velká chyba maskérů, osvětlovače i režie. Do toho tam člověk cítí přehnanou snahu být stylový, nějaké náznaky feminismu, které ale nikdo neuměl zformulovat, a tak je to celé vlastně úplně o ničem. Moc nechápu, proč měl někdo touhu takhle plochý příběh zfilmovat.

plakát

Ach, můj duchu! (2015) (seriál) 

Jo Jung-suk je jako vždy k sežrání, i Park Bo-young je dobrá herečka a svoji dvojroli zvládla s naprostým přehledem. Problém mám spíš s tím, že se mi nelíbilo, jak byl napsaný její charakter. Já se z toho jejího pípaní, vyděšenosti a neschopnosti vyjádřit se málem zbláznila. Už jsem si toho u téhle scénáristky všimla, že se mi netrefuje do vkusu tím, jaké povahy volí pro své hrdiny. A to mi potom kazí celkový dojem. O mém rozhodnutí nakonec rozhodl konec, kdy byla ve scénáři využita zápletka, kterou prostě nemám ráda. Aspoň mi to ulehčilo rozhodování. 3,5*

plakát

26nyeon (2012) 

Když si něco málo nastudujete o předešlých korejských prezidentech, dostanete pocit, že ani nepotřebujete vidět film, že jste si ten nejneuvěřitelnější scénář právě přečetli. Ten, o kterém film vypráví, i když v něm nebyl konkrétně jmenován, mezi nimi ale svými zločiny stejně vyniká. Nerada bych shazovala obsah filmu, protože povstání v Gwangju je hrozně smutné téma, ale ačkoliv se mi myšlenka pomsty potomků obětí po 26 letech líbí, provedení už tak úžasné není. Postavy mi nebyly moc sympatické, nemají mezi sebou vůbec žádnou chemii, a to se potom přenese i do akce. Jediná holka v týmu mi pak v klíčových momentech vyloženě lezla na nervy a její emoce byly fakt mělce zahrané. Ostatní to ale taky nezachránili. Slibný začátek, ale nakonec se to rozpadlo jako domeček z karet. O 18. květnu rozhodně existují lepší filmy, a také knihy. Slabší 3*