Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (168)

plakát

Policajti z předměstí (1999) (seriál) 

Dříve jsem se u tohoto seriálu výborně bavil. Složení jsem považoval za velmi humorné a komediální scénky, kde účinkovala parta kolem Suchánka a Cardy jsem bral vždy s humorem. To nyní přisuzuji svým mladým telecím létům, které nedokázali rozeznat kvalitní seriál od toho špatného. Ano tento seriál je velmi špatný, nemá absolutně žádný smysl a pointa je u něj slovo naprosto neznámé. Přesto si ho budu navždy pamatovat jako ten komediální seriál u kterého jsem se dobře bavil a vždy na něj budu se slzou vzpomínat.

plakát

5 proti 5 (2007) (pořad) 

Dříve jsem to se zájmem sledoval, ale po změně moderátorů to šlo absolutně do kytek. Petr Novotný je rozený bavič, moderátor a showman a dokonale se pro tento pořad hodil. Naopak jeho lehce přitepleně vypadající nástupce (Petr Lesák) není ani jedno z toho. Škoda. Tento pořad si zasloužil důstojnějšího moderátora, protože člověka dokázal výborně odreagovat a místy i pobavit.

plakát

Maharal - Tajemství talismanu (2006) 

Velmi solidní dobrodružný film, který jsem ve zdejších luzích a hájích dlouhou dobu postrádal. Určitě se jedná o fantastický a napínavý příběh pro celou rodinu, který je výborně vsazen do míst staré Prahy a snaží se rozluštit tajemství velkého Golema a kamene mudrců. Pěkně se prolíná pohled na dnešní Prahu a na její staré vyobrazení, které nám ukazují tvůrci, když se vrací zpátky do dob minulých. Také si mi líbí námět tohoto filmu a především pověst, která má velice reálný základ v českých dějinách. Pátrání v místech kolem židovské synagogy mi přišlo poměrně zajímavé a rozhodně se u něho člověk nenudil. Naopak u čeho se člověk nudil to byly dialogy jednotlivých herců, zejména těch nejmenších. Divák má někdy pocit, že je film hodně dětinský a to mu jenom škodí. Celkový pohled je, ale přesto kladný a určitě jsem rád, že film na takovéhle téma vůbec vznikl.

plakát

Cirque du Soleil: Quidam (1999) (divadelní záznam) 

Neskutečné představení, které jsem bohužel viděl pouze na obrazovce našeho televizoru. Je neuvěřitelné, co tento Sluneční cirkus z kanadského Montrealu předvádí. Výborné kostýmy, neskutečné kulisy pěkný nápad a především vynikající artisti, které tento cirkus shání po celém světě. Ono vlastně použít na tyto představení označení cirkus je trochu zavádějící, protože při tomto slově si většina lidí představí stan, cvičené opice a Berouskovi. Cirque du Soleil je ale pravý opak nám předhazovaným cirkusům. Vystupují zde pouze lidé, žádná zvířata a většina triků je založena na fyzické zdatnosti jednotlivých aktérů. A právě tyto věci dělají z tohoto cirkusu tak neobyčejně lákavou show, že ji nemohu odolat. Těším se až tyto akce dorazí i k nám do Čr.

plakát

Top Gear 2010 (2002) (pořad) 

Automobily miluji, britský humor taky a především mám slabost, pro toto komediální trio britských herců. Jeremy, Richard a James udělali z původně obyčejného autosalonu neskutečnou show s obrovským rozpočtem, který samozřejmě dotuje BBC a vyplatilo se. Některé díly jsou nepřekonatelné zejména speciály a více než pořad o autech se zde kolikrát řeší něco úplně jiného. A jenom to prospívá, protože Top Gear není jenom nějaký obyčejný televizní pořad, Top Gear je především vynikající show u které si dokáže každý výborně odpočinout a pobavit se. A o to v dnešní době jde na prvním místě. Auta se samozřejmě řeší taky, ale většinou ty cenově nedostupná a nejsilnější, což si rád bere pod svoje křídla Jeremy, jehož nejoblíbenější slovo je POWEEEER!. Není díl, který bych neviděl a doufám, že TG se bude i nadále ubírat stejným směrem, protože vše co jsem vyjmenoval z něj v mých očích dělá jeden z nejlepších televizních pořadů co jsem kdy viděl.

plakát

Šest medvědů s Cibulkou (1972) 

Stará dobrá klasická česká komedie. Vynikající námět cirkusu spojený s číslem medvědů nemá opravdu chybu. Vynikající humor a Lubomír Lipský st. na jehož čísla s medvědy a převleky vzpomínám velmi rád. Zkrátka rodinná komedie, která se prostě musí líbit.

plakát

Dokonalý trik (2006) 

Velmi kvalitní film, ale rozhodně ne dokonalý. Film začíná pomalu, ale to většina podobných filmů a o to je větší ono konečné rozuzlení. Zde jsem, ale takové rozuzlení nenašel. Možná jsem se dostatečně nedíval a nebo nehledal, ale nic jsem neviděl. Zápletka se mi zdála už předem lehce nastíněná, triky také nebyly moc ohromující a zkrátka mi celý film nesedl, o téma rozhodně nejde ba naopak iluze a tajemství mám velmi rád. Beze sporu se ale jedná o kvalitní počin režiséra Nolana, ale na jeho novější filmy v čele s Počátkem to nemá ani náhodou. Počátek se mi jeví ze začátku stejně koncipovaný, ale dostane se nám na rozdíl od Dokonalého triku neskutečného konce, myšlenky a pointy, a o to tu přeci jde ne? Jako bonus má Počátek vynikající hudbu od Zimmera a i na tomto snímku mi něco podobného hodně chybělo. Na druhou stranu chválím herecké výkony ústřední dvojice (Jackman, Bale), ale to je asi tak vše.

plakát

127 hodin (2010) 

Je až neuvěřitelné, co dokáže člověk všechno vytrpět a snést v tomto díle se utrpení a nešťastný osud vyřádil na pár let dopředu. Nyní k filmu, chvíli jsem si myslel, že půjde o jeden z přeceňovaných filmů tohoto roku, ale teprve s příchodem konce jsem si uvědomil, jak trestuhodně jsem se mýlil. Vůbec nejde o nějaký komerčně natočený film, který se honí za honorářem režisér Danny Boyle dokázal stvořit mistrovský kousek, který u konce nemůže nikoho nechat chladným. Film začal velmi pozvolna a na začátku jsem si říkal, že všelijaké hrátky a pokusy o originalitu s kamerou mě nepřesvědčí o kvalitě snímku, naštěstí si to pomysleli i tvůrci a film je po zbytek dalšího děje natáčen zcela klasicky a v místě uvěznění kamera velmi dobře dokázala vystihnout pocity hlavního herce. Trošku se mi nabízí srovnání s filmem Buried, ale to pouze v několika málo posledních minutách, kde jsou oba dva snímky svým způsobem geniální a naprosto odlišné. Tento film se vyznačuje především neskutečným hereckým výkonem Jamesa Franca, který mi nebyl na začátku filmu moc sympatický, ale postupem času jsem mu začínal přicházet na chuť a v závěrečných minutách jsem nechtěl, aby film vůbec končil. Také bych rád řekl, že podobný konec filmu jsem už dlouho nezažil a neumím si představit, že by se v letošním předávání Oscarů na tento skvost nedostalo. Jeden z nejlepších filmů co jsem za poslední roky viděl!

plakát

Česká pokerová tour (2011) (pořad) 

Jsem rád, že se tato nejlepší a nejoblíbenější karetní hra naplno prosadila i v České republice. Viděl jsem několik epizod tohoto seriálu a mohu říci, že máme z hlediska pokeru velmi kvalitní hráče. V tomto seriálu můžeme sledovat klasický pokerový turnaj a všechny jeho fáze, který je výborně doplněn komentátorem, který hru rozebírá a snaží se posoudit míru rizika.

plakát

Bídníci (1998) 

Vynikající film postavený na románu Victora Huga. Předem bych měl říct, že pro podobné francouzské filmy mám slabost, líbí se mi na nich ten historický nádech spojený s vynikajícími herci a většinou i hudbou. Zrovna tento film jsem viděl nesčetněkrát a nikdy mě neomrzí. Velmi dobře totiž zobrazuje historii Francie v době po velké franzouzské revoluci. I když zrovna v tomto zpracování toho moc z Francie, respektive Paříže vidět nemůžeme, protože většina scén se natáčela v Praze a blízkém okolí. A možná právě výběr natáčecích míst ubírá tomuto snímku trochu na atraktivitě, aspoň co se týče českého diváka. Ale abych nemluvil jenom okolo, tak musím vyzdvihnout výkony ústředních postav a to zejména Liama Neesona a Geoffreyho Rushe, který v podání puntičkářského a neoblomného komisaře Javerta exceloval. Líbila se mi také Uma Thurman v roli Cosssetini matky, vidět Umu v podobném filmu je docela paradox, protože většině z nás se při vyslovení jejího jména vybaví sekání hlav v Kill Billovi. Výborná je také hudba, která výborně doplňuje slabší místa a je k filmu naprosto adekvátní. Zkrátka tenhle film musím hodnotit jenom kladně, protože pro něj mám slabost a vždy ho rád uvidím.