Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (168)

plakát

8 MM (1999) 

občas si připadám jako mašina ...

plakát

Hobit: Šmakova dračí poušť (2013) 

Jak řekl sám Peter Jackson - když se točí trilogie, tak se v prostředním díle může trochu experimentovat a něco si "domyslet". Já sám za sebe si nemyslím, že by to bylo nějak přehnané. Ve velkém se řešila elfka Tauriel, ale viděli jste někdy hezčí elfku? Už jenom kvůli jejímu vzhledu jsem za ní rád. Jasně bylo tam dále pár věcí, které nekorespondují s knihou, ale to jsem ani nečekal, Jackson má vlastní hlavu a už předem bylo jasné, že se film od knihy bude trochu lišit. Já jsem viděl vše co jsem vidět chtěl - Medděda, lesní elfy, únik v sudu, nebezpečné pavouky, Barda Lučištníka, jezerní lid a samozřejmě také velkého a hrozivého Šmaka, což je postava sama pro sebe a na něho jsem se těšil nejvíc. Škoda, že film skončil v tom nejlepším, ale to bych se zase neměl do listopadu v roce 2014 těšit. Za mě to žádné zklamání nebylo, naopak jsem mile překvapen. Jackson si dál jede svojí a to je dobře.

plakát

Kick-Ass 2 (2013) 

Zdaleka ne tak dobré jako první díl, přesto jsem ale rád, že tento film vůbec vznikl, protože filmů o superhrdinovi je opravdu žalostně málo. Kick-Ass a Mindy opět nezklamali, ale celkově mi to přišlo oproti prvnímu dílu bez nápadu a taky mi to přišlo o dost brutálnější což bylo z mého pohledu spíše na škodu. Podle posledních minut filmu jsem pochopil, že se třetího dílu asi nedočkáme a možná je to dobře, protože si aspoň uchovám vzpomínky na vynikající první díl a nadprůměrný díl druhý, cokoliv co by se snažilo o jakési pokračování a bylo by to bez jakéhokoliv motivu a nápadu by bylo už jen na škodu, takhle je to pěkně ukončený a nechal bych to tak. 80%

plakát

Katy Perry: Roar (2013) (hudební videoklip) 

Je paradoxní, že zrovna u tohoto klipu mám už konečně 1000 ohodnocených filmů :D Jinak Katy - miluji tě!

plakát

Příběh kmotra (2013) 

Po dlouhé době kvalitní český film. Navíc s nádechem násilí a mafie, což já mám rád, tedy aspoň na plátně filmovém. Režisér Petr Nikolaev se nezalekl velkého tématu a očekávání a během hodiny a půl nám ukázal, jak se z řadového veksláka stát úspěšným popravčím a miliardářem. Výběr dvou hlavních herců byl parádní a kromě vždy vynikajícího Vetchého se mi líbil i Vaculík, kterého jsem měl již ve škatulce komunistických vysloužilců, ale ukázal, že umí zahrát i v době kapitalismu. Tento film mapuje zkaženost a prohnilost českého justičního systému, ale i touhu po moci po níž František (Vedral) Mrázek tolik toužil a také jí dosáhl, ale zaplatil za to daň nejvyšší. To je mu dnes již jedno, ale stejně bych chtěl vědět, komu tak ležel v žaludku a kdo nařídil jeho popravu. Až se to zjistí a nebo se třeba najdou ty jeho materiály na různé politiky a pražské špičky, tak to bude ještě zajímavé, no máme se na co těšit. Film za 4 hvězdy.

plakát

Hašišbába (2012) 

Francouzské komedie mám rád, no to je asi taky jediné co ze země galského kouta nějak snesu, ale tohle se nějak nepovedlo, čekal jsem o dost více a přitom námět a nápad to špatný není, zapšklá bába-hašiš-pařížské předměstí to si říká o parádní komedii při níž se divák zasměje, ale tady se něco nepovedlo. Pár světlejších momentů se ve filmu najde, ale není jich mnoho a zkrátka jsem od toho čekal tak nějak více. Možná mi film nesedl a až ho uvidím znovu, tak svůj názor přehodnotím, ale pro tentokrát za dvě orion hvězdy.

plakát

Kapitán Phillips (2013) 

Parádní filmový zážitek, jde vidět, že režisér Paul Greengrass má na podobné typy filmů prostě talent, což mimo jiné dokázal už ve filmu Let číslo 93. Snímek Kapitán Phillips jsem viděl v kině a domů jsem odcházel s parádním filmovým zážitkem. A aby taky ne, když perfekcionista Greengrass nám na pozadí 134 minut dokonale předvede, jak se mají podobné typy filmů točit. Člověk se během děje ani chvíli nenudí a příběh prožívá s hlavním hrdinou. Mimochodem ztvárnění hlavního hrdiny v podání Toma Hankse to byla prostě paráda, když jsem si po příchodu domů sháněl nějaké informace o Richardu Phillipsovi, tak jsem se dozvěděl, že jsou si s Tomem i podobní, takže režisér moc době věděl co dělá. Abych to nějak ukončil, jsem rád, že tento film vznikl a jsem také rád, že jsem před začátkem nevěděl, jak to celé dopadne, protože tak bych se neměl na co těšit, takhle jsem si to užil až do konce. 90%

plakát

Šmejdi (2013) 

Hodně silný dokument, který by měl být preventivně pouštěn v domovech důchodců a vlastně všem starším lidem obecně. Záměrně píši starším, protože právě oni jsou nejčastěji návštěvníci těchto akcí. V tomto filmu si právník zabývající se touto problematikou často klade nějaké otázky, po zhlédnutí si kladu otázky i já a není jich málo. Mezi hlavní otázky patří to, jak se mezi námi vůbec mohou pohybovat tací lidé, kteří mají tyto akce na svědomí? Chápu, že svědomí je v dnešní době věc, která nikoho nezajímá a nic si za ní nekoupíš, ale přece, tohle už je trochu moc. Za další, jak je možné, že o tomto skrytém moru se vlastně pořádně dozvídáme až nyní? To musela Silvie Dymáková (kterou si za její odvahu po zhlédnutí tohoto dokumentu velmi cením) natočit tento dokument, aby se o tomto problému teprve začalo mluvit? Je to neustále mezi námi, ponižování, nátlak, vyhrožování, urážky, co dělá celou tu dobu česká obchodní inspekce? Kde je? A co proto dělá nyní? Proč vůbec ještě existují firmy jako Beck a podobné sračky? Poslední a asi jedinou otázkou zůstává to, proč na tyhle akce důchodci jezdí, je to zkrátka jejich droga, jsou na tom závislí - a já jen doufám, že se nikdy nedožiji takového věku, abych takhle skončil. K samotnému dokumentu napíšu jen toto: vynikající ztvárnění problému, který tady dlouho nikdo neřešil a vážně pochybuji, že pořádně řešit bude. Velmi silné a realistické scény, které člověkem otřesou, zkrátka dokument, který nestál pouze za zhlédnutí, ale také za zamyšlení.

plakát

Andělé a démoni (2009) 

O něco málo slabší než Šifra mistra Leonarda, aspoň tak to vidím já. Každopádně knihy Dana Browna jsou dobrá inspirace pro filmové režiséry, těším se na Poslední symbol:)