Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dokumentární

Zajímavosti k filmům (397)

Slunce, seno a pár facek

Slunce, seno a pár facek (1989)

Když přijíždí Pepa (Jiří Růžička ml.) pro Blaženu (Veronika Kánská) do kravína a jedou do lesa, aby se nachystali na svatbu, je na autě SPZ ST 21-65. Když však z lesa odjíždí a i poté, když veze Blaženu domů, je SPZ ST 93-04.

Slunce, seno a pár facek

Slunce, seno a pár facek (1989)

V díle Slunce, seno, jahody (1983) visí v kanceláři kalendář s rokem 1983. Přestože od sebe děj dílů dělí jen pár měsíců, v tomto filmu v kanceláři visí kalendář s datem 1988.

Slunce, seno a pár facek

Slunce, seno a pár facek (1989)

Ve scéně, kdy Škopková (Helena Růžičková) vyndává kočár z domu, aby jej vzápětí hodila přes plot, u dveří porazí konev. Když však před tím vcházela do domu, konev u dveří nebyla.

Den nezávislosti

Den nezávislosti (1996)

Plaketa s podpisy astronautů, která je na začátku filmu zobrazena v měsíčním prachu, je dodnes umístěna na přední noze části lunárního modulu, která po Apollu 11 na Měsíci skutečně zůstala.

Diktátor

Diktátor (2012)

Výňatky z projevů na začátku filmu patří americkému prezidentovi Baracku Obamovi a britskému premiérovi Davidu Cameronovi, kteří v nich společně odsuzují Kaddáfího vyprovokování občanské války v Libyi.

Upíří deníky

Upíří deníky (2009) (seriál)

Paul Wesley (Stefan) si nechal zakrýt své staré tetování z mládí růží, protože mu připomínalo jeho dřívější nezřízený styl života.

Upíří deníky

Upíří deníky (2009) (seriál)

Nina Dobrev (Elena) spolu s dalšími pěti kolegy odcestovala do Afriky, aby v Keni mohla založit školu pro malé děti.

Upíří deníky

Upíří deníky (2009) (seriál)

Kevin Williamson zpočátku neměl o televizní adaptaci knižní série "Upíří deníky" spisovatelky Lisy Jane Smith zájem, protože se mu zdálo, že je příliš podobná knižní a filmové sérii "Stmívání". Nakonec si ale knihy přečetl a příběh ho zaujal: "Začal jsem si uvědomovat, že je to příběh o malém městě, o jeho podhoubí a o tom, co se skrývá pod povrchem." Williamson prohlásil, že příběh města bude hlavním tématem seriálu spíše než střední škola.

Auta

Auta (2006)

Když Blesk McQueen (Owen Wilson) jede se Sally (Bonnie Hunt) na projížďku a zašpiní se odpadky, tak je hned v dalším záběru krásně čistý.

Auta

Auta (2006)

Když McQueen (Owen Wilson) v posledním závodě vybírá smyk, do kterého ho dostal Chick (Michael Keaton), tak mu v tomto driftu prohrabávají zadní i přední kola. Avšak auta, která závodí v seriálu NASCAR, mají náhon pouze na zadní kola.

Auta

Auta (2006)

Jakmile Blesk McQueen (Owen Wilson) opraví silnici a rozsvítí se neony, jdou se všechna auta společně projet. V následujících scénách se silnice mění. Jednou má žluté pruhy a jindy je úplně černá.

Auta

Auta (2006)

Ve scéně, kdy Blesk McQueen (Owen Wilson) projíždí cílem, má pusu zavřenou, ale když si rozhodčí nebo moderátoři pouštějí zpomalený záběr, tak má ústa otevřená a vyplazuje na cílové čáře jazyk.

Ať žijí duchové!

Ať žijí duchové! (1977)

Mladý Vendelín (Tomáš Holý) musí složit zkoušku odvahy a v noci se jít podepsat křídou do hladomorny hradu. V prvním záběru již píše jméno, v detailu už je napsáno celé, ale v dalším záběru je napsána ta samá část, jako dříve v prvním.

Ať žijí duchové!

Ať žijí duchové! (1977)

Když skřítkové pokládají bombu, dají ji vedle trámů na trávu. Když bouchne, je na hliněném kopečku půl metru od trámů.

Reklama