Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek vypráví příběh tří dětí – Aleny, Davida, Ondry (A. Neubauerová, T. Materna a M. Valenta) a tří dospělých – charismatického hledače pokladů Aarona Cohena (B. Navrátil), jinak Davidova dědečka, Aleniny sestry Kristiny (B. Seidlová), která se zabývá dějinami na univerzitě, a sympatického slovenského historika Martina Šimka (M. Kramár). Dobrodružná cesta za ukrytým pokladem nás zavede do tajemných míst staré Prahy, rozvalin vodního hradu i do spletitého a strašidelného pražského podzemí. Tady všude se odehrává napínavé pátrání po záhadném pokladu císaře Rudolfa II., po Golemovi a hlavně bájném Kameni mudrců. V cestě za nalezením pokladu však všechny zúčastněné čeká mnoho překážek... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (230)

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Super, neveril jsem tomu, ze by podobna cz patlanina pro deti mohla byt tak zabavna a kvalitni. Na to, ze to bylo vesmes poloamaterske a to zejmena co se hereckych vykonu tyce, tak si to dokazalo vytvorit solidni atmosferu a davku mysticna. V hlavni roli historicka Praha. Zacalo to vyborne, ale s blizicim se koncem vsechno zacalo polevovat a finale byla uz jen pouha dojezdova tragedie, ktera uplne zbytecne zruinovala vse o co se tvurci celou dobu snazili. Seidlova byla hodne good, skoda ze ma na csfd tak hnusnou profilovou fotku. 6/10 ()

Mr.Hudson 

všechny recenze uživatele

Velmi solidní dobrodružný film, který jsem ve zdejších luzích a hájích dlouhou dobu postrádal. Určitě se jedná o fantastický a napínavý příběh pro celou rodinu, který je výborně vsazen do míst staré Prahy a snaží se rozluštit tajemství velkého Golema a kamene mudrců. Pěkně se prolíná pohled na dnešní Prahu a na její staré vyobrazení, které nám ukazují tvůrci, když se vrací zpátky do dob minulých. Také si mi líbí námět tohoto filmu a především pověst, která má velice reálný základ v českých dějinách. Pátrání v místech kolem židovské synagogy mi přišlo poměrně zajímavé a rozhodně se u něho člověk nenudil. Naopak u čeho se člověk nudil to byly dialogy jednotlivých herců, zejména těch nejmenších. Divák má někdy pocit, že je film hodně dětinský a to mu jenom škodí. Celkový pohled je, ale přesto kladný a určitě jsem rád, že film na takovéhle téma vůbec vznikl. ()

Reklama

kinderman 

všechny recenze uživatele

Od školního představení na Den dětí jsem nic převratného nečekal…a viděl jsem pokus o dobrodružnou rodinnou podívanou, která má slušný námět, je sympatická snahou filmovými prostředky (i když možná místy trochu samoúčelně) narušovat „televizní prokletí“ většiny českých filmů a disponuje půvabnými představitelkami ústřední sesterské dvojice (B.Seidlová a A.Neubauerová). Zároveň je však příběh přehuštěn postavami, je v něm příliš mnoho děr, nedovysvětleností a nepravděpodobných náhod, které nezachrání ani závěrečný vizuálně efektní „průlet staletími“-působí totiž jako chatrná berlička. Pletu se, nebo vznikl film sestřihem materiálu určenému původně pro seriál? ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Nevětší problémem Maharalu je Jandourek. Aby plně zužitkoval tajemnou atmosféru Prahy, tak tam raději neustále mrdá střihem pohledy z vrchu a jiné moderní vychytávky. Místo toho aby napsal českou variantu dětského Indiana Jonese, kopíruje americký styl příběhu-opravdu potřebujeme v dětském filmu mrtvoly, frajery jak z Matrixu a děcka co mají platební karty? Jeiným kladem je obsazení-Somr, Navrátil (ten snad nestárne), Kramár aj.Škoda, protože Maharal měl v sobě potenciál kvalitní podívané pro děti všeho věku. Takhle je to solidní průměrná záležitost, která se za pár let nebude už ani reprízovat. ()

Damiel 

všechny recenze uživatele

70 % - Konečně jsem viděl český film, který je jiný než ten už únavný tuzemský "hořkokomediální" proud. Konečně někdo chopil obrovský mystický potenciál, který Praha má, a udělal film, který mě s výjimkou zbytečného ocásku "O týden později" pobavil a rozesmál. Nečekal jsem od toho zhola nic, ale tahle "pražská Šifra rabiho Löwiho" se povedla rozhodně víc než plytká Howardova adaptace Brownova spisku. A Maharal je navíc film primárně pro děti a touto optikou je třeba jej posuzovat (už proto nelze srovnávat s Lovci pokladů, Indym atd.). Ano, z potenciálu mystické Prahy se mohlo určitě vytěžit víc, ale dle reakcí dětského publika si myslím, že u této věkové kategorie bude mít film úspěch. Jen jedinou drobnost - myslím, že dnešní pražské děti rozhodně nemluví tak spisovně :-) ()

Galerie (23)

Zajímavosti (15)

  • Ve zprávách se neustále mluví o velkých deštích a povodních, ale ve filmu je neustále slunečné počasí. (Mr.Hudson)
  • Publikace „Královský hrad Zvíkov“ s vyobrazenou tajemnou rytinou byla vytvořena pro potřeby filmu. (sator)
  • Antikvariát Schwarz, ve kterém zemře jeho majitel, kterého ztvárnil Josef Somr, je skutečným antikvariátem v Praze na Betlémském náměstí. Také název antikvariátu Schwarz se shoduje se skutečností. (navabaca)

Reklama

Reklama