Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Akční

Recenze (906)

plakát

Je to i můj život (2009) 

Překvapivě povedený snímek na téma vztahu dvou sester, jedné těžce nemocné. Velmi uvěřitelné herecké výkony především v dětských rolích. Celkový příznivý dojem nedokázal zkazit ani v roli toporný a krapet oplácaný Alec Baldwin.

plakát

Bakaláři - Šachy (1975) (epizoda) 

Starý dobrý Dietl ve vrcholné formě. Dovedu si tento bakalářský kraťas představit jako pilot třináctidílného seriálu.

plakát

Ať vejde ten pravý (2008) 

Romantický vztah s upírskou sousedkou řádící v retro kulisách komunistického sídliště osmdesátých let s "šikana zápletkou".

plakát

Mikrob a Gasoil (2015) 

Film pro dospívající děti a nedospělé dospělé. Velmi příjemná "cestovní" skorokomedie, kde se i smutné věci berou s nadhledem (smrt nemocné matky). Režisér si napsal vlastní scénář a nasypal do něj neotřelé nápady a scény - např. autodům na silnici. Velmi šťastnou ruku měl při volbě představitele Mikroba. Útlý chlapec s jemnými rysy, kterého si lidé pletou s dívkou, strhával pozornost zcela na sebe, jeho optikou jsme mohli prožít několik měsíců jeho života. Všichni dospělí tak působili jako zranitelné děti, která si nedovedou poradit ani s vlastním životem, ani s výchovou potomků. Audrey Tautou tak vlastně hrála opět Amélii, která se vdala a má děti a neví co s tím, tak se hroutí. Gondry se tak vrací v plné síle, poté co vyděsil své věrné diváky těžko kousatelnou Pěnou dní.

plakát

Švec (2014) 

Dle mého úsudku má Adam Sandler na svém kontě zatím pouze dva kvalitní snímky. Opilí láskou a tento rozmanitý příběh židovského ševce. Chytrý scénář nedával tušit, kam nás dějová linka povede v další minutě. O humorné scény nebyla nouze, ale tentokrát se nejednalo o humor sandlerovský, balancující na hraně trapnosti. To je patrně příčina nízkého hodnocení skalních diváků sandlerovských komedií.

plakát

Blízko od sebe (2013) 

Shlédnutí tohoto snímku jsem dva roky odkládal. Nechtělo se mi do zfilmované divadelní hry, pod taktovkou režiséra, který má na kontě zatím pouze seriálu. Navíc z prostředí amerického venkova a rodinného života. Ale byl jsem příjemně překvapen. Streepová dostala po letech roli šitou na tělo a luxusně vystřihla postavu matky závislé na lécích všechny kolem jedovatě glosující, ze kterou byla právem nominovaná na Oscara. Další velké překvapení byla Jůlinka Robertsů. Tady dokázala, že má opravdu herecký talent a není jen hezká "pritty" tvářička. Dovoluji si tvrdit, že to byl zatím její nejlepší výkon. Po Krásné učitelce a paskvilu Jíst, meditovat... to bylo vskutku nečekané. Bravo pane režisére, jen tak dál!

plakát

Koza (2015) 

Peter Baláž je výrazný typ a má velký potenciál stát se mezinárodní hvězdou sociálního dramatu.