Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladí manželé Hynek a Pavla Dolejšovi se rozvádějí. Hlavním důvodem je podle všeho Hynkova matka, která se mladým manželům neustále plete do života a Pavle dává jasně najevo své antipatie. Náhle přijde telegram, kterým ohlašuje svůj příjezd Pavlin otec Arnošt Provazník. Pavla mu nechce o rozvodu říci a také Hynek se prchlivého tchána bojí, takže se nabízí jediné řešení - předstírat fungující manželství. Hynek rychle nastěhuje Pavlu zpět do bytu své matky. Rozpačité chování mladých manželů si Arnošt vysvětlí po svém a sám je přivede rozpaků, když jim druhý den věnuje nové auto. Hynek chce říci tchánovi pravdu, ale ten ho vůbec nepustí ke slovu. Situace se ještě víc zkomplikuje v okamžiku, kdy se paní Provazníková svěří šokované dceři, že má její otec milenku a proto se budou rozvádět, takže ona se svou rodinou jsou to jediné, co jí zůstalo. Česká filmová komedie o tom, že všechno zlé je k něčemu dobré. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (96)

kingik 

všechny recenze uživatele

Bodrý a činorodý pokrývač Vladimír Menšík má talent komplikovat věci sobě i svému okolí. A neustále se někomu plete do života. Teď je to mladá manželská dvojice Jan Čenský a Veronika Žilková. Tahle česká komedie je poměrně nevýrazná a jediným lákadlem a hnacím motorem je zkušený Vladimír Menšík. Ani on však tak docela nezachrání tuhle nudnou komedii, která nemá jasné záchytné body a zdolává se jen velmi těžko, protože v té nudě, navíc s podprůměrným scénářem, se vrcholu komediální hory jen stěží dosáhne. 40% ()

tcheque 

všechny recenze uživatele

Zlý zlý zlý film, u kterého vždycky vzteky bublám. Příšerná ubulená Žilková a šílenej buran Menšík, kterýmu bych dala jednu pěstí. Nicméně takhle vybité emoce z filmu (ne proto, že jsem naštvaná, že zase koukám na nějakou věc, kterou jsem v bleděmodrym viděla už dvacetkrát) něco znamenají, ne? Menšík je Pan Herec... (ale snad ten film už neuvidím). ()

Reklama

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Nějak mi ne a ne dojít, proč se takový filmy točí. Protože tohle je typický průměrný film na vyplnění nedělního televizního programu. Novomanželé se spolu rozvádí, přitom se nehádají, nejsou mezi nimi problémy a jediný problém je ten, jak to říct jejím rodičům. Čenský se Žilkovou jsou slabí, protože hrají slabé postavy. Lepší je jen Menšík, ale vzhledem k tématu filmu to také není nic extra. [3369. hodnocení, 82. komentář, 56%] ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Žádný světoborný film to není, spíš jen trošku rozvedení staří známí Bakaláři s moralitkou, jak by se lidé neměli od sebe vzdalovat. Ale příběh je to ze života,který má cosi de sebe a dá se na to koukat, opět s mistrovským herectvím Vladimíra Menšíka, ti ostatní odvedli jen standard, na jaký jsme bývali zvyklý a jaký se nám v těch starých dobrých časech líbil... ()

štísko 

všechny recenze uživatele

Do komedie to má docela dost daleko. Spíše obraz ze života s méně pravděpodobnou zápletkou, kde jsme se asi měli zasmát. Koukal jsem se ale s chutí. I když dnes už tyto filmy sleduji i hodně kvůli retro atmosféře. Hodnocení bych dal větší, ale z mého hlediska nevýrazný závěr, snímek shodil o level níž. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (4)

  • Dům, kde bydlí Hynek (Jan Čenský), stojí v Praze na Malostranském nábřeží. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama