Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Hudební

Recenze (2 808)

plakát

Tři mušketýři: D'Artagnan (2023) 

Velmi vydařené moderní zpracování klasické předlohy. Nehodnotím bohužel nijak výrazně, protože stejně jako jiná zpracování mi ani toto pojetí nic neříká, prostě podobné dobrodružné filmy jsem měl rád jako kluk a pak už mě přestaly oslovovat. Nicméně oceňuji opět francouzskou kinematografii, která si umí hrát na pěkně dobrodružnou notu, což jistě nenechá hned tak každého chladným. Vizuálně to vypadá opravdu skvěle, i když krev nestříká na všechny strany a postavy nesrší humorem. Ale to ať si klidně nechá hollywood, tohle je lepší.

plakát

Klondike (2022) 

Něco to do sebe určitě má, i když to není vyřčeno dost srozumitelně. Spíše z toho čiší smutek a bezmocnost nad osudem, který si obyvatelé sami nevybrali, ale museli se s ním nějak vypořádat. A život jde dál...

plakát

Bastardi: Reparát (2023) odpad!

To bych se musel opakovat! Film není vůbec o ničem, jen o přehlídce známých i nehereckých tváří. Jediné, co nechápu, proč tohle vůbec vzniká... Kdyby to aspoň ukazovalo realitu menšiny...

plakát

Světlonoc (2022) 

Trochu podivný film. Asi jsem nebyl naladěn na stejnou vlnu jako autoři, příběh ani zpracování mě prostě nechytlo a celé to šlo kolem. Možná natočit trochu jinak.

plakát

Svatba (2021) 

Když si to divák nechá ještě projít hlavou (a vynechá ty děsivé noční sny), tak opravdu vidí, že se mění jenom doba, ale činy zůstávají stejné. O to více je tento alarmující film v dnešní době silně aktuální, a asi bude aktuální vždycky. A neplatí to jenom pro Polsko, každá země, každý národ má svoje stinné chvilky, o kterých se pak nemluví a zůstávají tabu, nicméně pod povrchem jsou a jsou připraveny kdykoli opět vyplout nahoru. Ale na tak náročná témata se film sleduje jedním dechem, i když občas jsou některé scény hodně silné. Nejvíc se mi líbilo k závěru perfektně zpracované prolínání minulosti a současnosti.

plakát

Šťastný nový rok 2: Dobro došli (2021) 

První film ještě šel skousnout, ale tohle už bylo nad moje síly. Netuším, pro koho je to určeno, protože ani jako výplach hlavy to nefunguje. Prostě prázdnota a nic, než bezbřehá nuda. Vyhnout se obloukem.

plakát

Vědma (2023) (seriál) 

Pokus o moderní fantasy miniseriál se nevydařil. První díl, možná dva, se to ještě dalo vydržet, ale když se zcela poodhalil velmi prostinký příběh, ukázala se prázdnota v celé své kráse. I přes jinak sympatické herecké obsazení a líbivou kameru zůstalo jen u té líbivosti na první kouknutí, ale herci "hráli" otřesně a celá ta trapnost se dala jen stěží vydržet. A konec vypadá bohužel na další pokračování, tak snad k tomu nedojde. 1+

plakát

Zlatá cihla (2023) 

Film se tváří jako hodně seriózní, ale je to jen hodně velké nesmělé váhání mezi vážnem a komedií. Příběh i scénář jsou dobré, ale konečné ztvárnění je nijaké. Tak z toho mohla vzniknout pěkná komedie, jen se nebát a vrazit do toho trochu života. Takhle to docela pomalu uplyne a nezůstane vůbec nic. Přitom je tu velký potenciál. Francouzi umí mnohem lépe...

plakát

Krev zmizelého (2005) 

Film jsem viděl po jeho uvedení, znovu jsem si na něj vzpomněl až skoro po dvaceti letech. A byl to opět zážitek. Zkrátka není nad silný příběh, který se v tomto případě sotva vejde do dvou hodin, bez problémů by mohla být i dvojnásobná stopáž, která by přispěla k ještě větší vykreslenosti jednotlivých postav. I témat k rozvedení je tu vícero, na jeden film až až.

plakát

Služka (2023) 

Ani jsem si předem neprostudoval, o čem film pojednává. Možná bych to i vzdal. Ale zaujalo mě docela dobré hodnocení tady, a tak jsem do něho šel. Začátek byl takový vlažný, pořád jsem nevěděl, co čekat dál. Ale pak se to rozjelo nečekaným směrem a v druhé polovině to mělo už místy hodně silné grády. A konec mě odrovnal úplně. Zážitek, který si budu dlouho pamatovat. Takových filmů se u nás už moc netočí. I když samozřejmě hlavní vinu na výsledku má kvalitní scénář a především silný příběh.