Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Hudební

Recenze (2 805)

plakát

Betlémské světlo (2022) 

Autorské dvojice Svěrákových si velmi vážím, a tak jsem s netrpělivostí očekával jejich nový film. Ovšem zpracování mě docela překvapilo, a to nepříjemně. Několik povídek rozsekaných na kousky, jejichž protagonisté škemrají u hlavní postavy spisovatele, který vlastně ani skoro nemá co hrát. Nebylo to úplně špatné, dneska vzniká většina mnohem horších filmů. Ale asi jsem opravdu čekal něco trochu jiného. A asi jsem neměl poslouchat stejnojmennou knížku povídek namluvenou samotným autorem. Příště sáhnu raději po ní, než po tomto filmu. Ale šanci mu ještě jednou dám... 3+

plakát

610 metrů nad zemí (2022) 

V začátku parádní podívaná, ze které se mi dělalo docela mdlo, jelikož nemám rád výšky (ale také lezu, abych ten strach překonával). Bohužel pak se rojilo čím dál víc nepravděpodobných věcí, které by kromě Ramba žádný zkušený lezec neudělal (a možná ani ten nezkušený). Úplně to shodili autoři ke konci tím, že vlastně polovina filmu se ani nestala. To už bylo bohužel jen k smíchu. Ale jinak parádně nasnímáno, to ano.

plakát

Hodně štěstí, pane Veliký (2022) 

Velké očekávání jsem z této konverzačky neměl, ale nakonec převládla zvědavost. A vyplatilo se. Bylo to hodně zajímavé a objevilo se několik vážných témat k zamyšlení.

plakát

Americký outsider (2021) 

Americký fotbal nesleduji, a tak jméno hlavního hrdiny mi je zcela neznámé. Ani ve filmu mě sportovní části nezaujaly. A zbytek je standartní příběh o scházení a rozcházení. Nic zajímavého, pouze kvalitně odvedená práce.

plakát

Pánský klub (2022) 

Náběh na solidní komedii s vážným podtextem to mělo. Ale zde se projevilo rčení, že méně někdy bývá více. Mnoho načatých příběhů, které nejsou dokončeny, zakrývají i hlavní dějovou linii a nedávají šanci vyniknout nikomu a ničemu. Možná se mohl krotit scénárista, nebo se trochu více snažit režisér. Pak by se film vyhrabal ze zcela zapomenutelného šedého prázdna a mohl se dostat aspoň na průměrnou pohodovou odpočinkovku, na kterou se každý rád podívá znovu. Tady ani kvůli představitelce hlavní role, které to tu jinak velmi sluší, nemá smysl koukat znovu. Zbytečně zahozená příležitost, potenciál v příbězích i v hercích to rozhodně mělo.

plakát

Špinarka (2022) (divadelní záznam) 

Úchvatná divadelní hra s ještě úchvatnější Markétou Matulovou, plnou životní energie. Výborně napsaný scénář by bez ní byl k ničemu, její výkon ho povýšil o několik tříd. Ona JE Špinarka.

plakát

Známí neznámí (2021) 

Úchvatná záležitost, která se rozjíždí velmi pomalu, ale vzhledem k hereckému obsazení to diváka donutí vyčkat. Atmosféra stále houstne, až vygraduje do velmi nečekaných rozměrů. Samotný závěr mě pak trochu překvapil a chvíli mi trvalo, než jsem ho sežvýkal, ale naštěstí to tak má být. Nepostižen italským originálem tak mohu za tento zážitek dát vysoké hodnocení.

plakát

Zpráva o záchraně mrtvého (2021) 

Toracování rozhodně zaujme a jen podtrhne bezútěšnost situace. I ztuhlý kompars v nemocničním prostředí hraje důležitou roli v atmosféře snímku. K tomu dva skvělí herci, kteří ale nemohou sami utáhnout plných devadesát minut. Rozhodně zajímavý počin, na který se ale nedá dívat podruhé.

plakát

Kdyby radši hořelo (2022) 

Hodně drsný vesnický obrázek. Nečekané zvraty si žádají dlouhé přemýšlení o zločinu a trestu. Nebo o obyčejném životě. Kdyby radši hořelo...

plakát

Kaštánek (2021) (seriál) 

Místy možná trochu drsnější záběry, ale jinak výborný seriál, který odsýpal. Perfektní atmosféra, skvělá kamera i střih, hezky se na ten krutý drsný sever dívalo. Ovšem kdyby se to hodně prostříhalo a zhustilo, tak mohl vzniknout úchvatný celovečerní thriller, který by byl na plný počet hvězdiček.