Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Hudební

Recenze (2 808)

plakát

Kára plná bolesti (1985) 

Osvěžující poetický film s trochu temnou náladou danou dobou, ve které se odehrává. A životními osudy jednotlivých protagonistů. Některé scény jsou opravdu hodně silné, zejména ten šílený závěr s vlakem. 3+

plakát

25 let neviny (2020) 

Čekal jsem to na základě komentářů mnohem brutálnější, ale to nebylo účelem filmu. Nejbrutálnější bylo už to, že se taková věc může vlastně docela jednoduše stát. A ani miliony odškodného už nevrátí zpátky promarněný čas a utrpení. Poláci se opravdu předvedli, kam se na ně hrabou americké filmy s podobnou tématikou. 4+

plakát

Poslední výstřel (2021) 

Snesitelnost jinak nijak zajímavého filmu ještě trochu udržovalo charisma Liama Neesona. Bez něho by to byl totální propadák. I tak bylo tohle koronavirové road movie, s poloprázdnými městy a silnicemi, na hranici únosnosti.

plakát

Poslední hranice (2020) 

Rusové zkrátka válečné filmy umí. Bylo potěšením sledovat parádně nasnímané bitky, i když občas mi vadilo efektní zpomalování. Ale rachot tanků a kanonády děl či katuší to zase napravilo. Nechyběl ani děj a kupodivu mi nevadilo ani úvodní povídání na představení jednotlivých aktérů. Nicméně celkově film nevybočil z lepšího průměru a brzy se na něj zapomene. Ale zážitek na dvě hodiny byl skvělý. 3+

plakát

Rozpuštěný a vypuštěný (1984) 

Dnes už klasické zlidovělé hlášky. Ale jsou to ještě takové nesmělé začátky pánů Smoljaka a Svěráka, jiné filmy se jim povedly více. Ale rád se znovu kouknu.

plakát

Kukačky (2021) (seriál) 

Téma se jevilo jako zajímavé, a tak jsem se podíval na první díl a poté i na druhý. Pak už se to začalo rozmělňovat a vařilo se z vody. Děj se už nikam neposouval, všichni se každý týden hodinu hrabali sami v sobě, až už jsem toho měl dost. Z nějaké setrvačnosti jsem však vydržel až do konce, abych se dozvěděl rozuzlení. Slibovanou druhou sérii ale nedám, ani si nedovedu představit, o čem by mohla být. Úspěch tohoto seriálu beru spíše jako východisko z nouze, kdy žádné nové české filmy ani seriály nevznikly a televize jen opakuje desetkrát viděné. Až takový zázrak to opravdu nebyl, ČT umí lépe. Ale nikdy neříkej nikdy - a tak jsem se pustil do druhé série a opět vydržel až do konce. Ačkoli tentokrát chybí nosnější příběh a ty drobné dějové linky to nezachrání, protože ani jedna není zajímavá a nosná. Scénárista zřejmě na dovolené. Jen nekonečno lásky v každé hodině a stejně to celé končí silně otevřeně. Tak snad nevstoupí do stejné vody potřetí.

plakát

Nestřílejte! (2018) 

O skutečném případu jsem dosud neslyšel, nebo jsem tomu nevěnoval pozornost. Bohužel ani z tohoto filmu jsem se toho moc nedozvěděl. Ačkoli se jedná o solidní evropské dílo, není to film, ke kterému bych se někdy vracel. Bylo to až moc zdlouhavé a plné nezodpovězených otazníků, že mi toho moc nezůstalo.

plakát

Princezna zakletá v čase (2020) 

Obrovské překvapení, které jsem od tohoto pohádkového titulu rozhodně nečekal. Herecké obsazení bylo skvělé, všem protagonistům to spolu pěkně ladilo, vztahy fungovaly. Dokonce i příjemná dávka humoru se vloudila a rozhodně neurážela. Scénář povedený na jedničku, stejně tak výborně zpracovaný režisérem. Mělo to spád a silné napětí v trochu tísnivé atmosféře, která k tomuto filmu opravdu ladila. Ani efekty nepůsobily lacině. Zkrátka solidní evropský film, který bych od českých tvůrce nečekal.

plakát

Hnízdo (2020) (seriál) 

Na vysoké hodnocení a označení nejlepšího slovenského seriálu jsem čekal trochu víc. Příběh nebyl ničím zajímavý a už po prvních dvou dílech nudil a nikam se nevyvíjel. Některé příběhy vyzněly do ztracena. Nebyl žádný jiný důvod se dívat dál, než jen setrvačnost a skutečnost, že v posledních měsících nic nového v televizi ani mimo ni nedávají. Statečně jsem tedy dokoukal až do posledního dílu, ale nepřineslo mi to vůbec nic, kromě promarněného času, který bohužel nešel trávit jinak vzhledem k situaci, jaká tu teď je.

plakát

Žalman aneb Naslouchám tichu Země (2018) 

Žalmana jsem jeden čas docela hodně poslouchal, než jsem se posunul zase někam dál a jinam. Na dokument jsem se rád podíval. Hrané pasáže zrovna nemusím, ale tady všechno tak nějak ladilo dohromady a vytvářelo příjemnou výslednou náladu. Moc jsem si tento film užil.