Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (13)

plakát

Anděl Páně 2 (2016) 

Já jsem si film užil. Příjemné odreagování z předvánočního shonu. Docela jsem se i nasmál. Ale první díl podle mne dvojka nepřekonala. Ještě dodávám, že podle mne se u snímku budou bavit více dospělí než děti. Původně jsem v hodnocení uvažoval o třech hvězdách, ale nakonec dávám čtvrtou za výborně zvolené místo pro natáčení.

plakát

Star Wars: Síla se probouzí (2015) 

U mě dobrý. Vlastně velmi dobrý. Bylo mi naservírováno vše, co jsem očekával a jsem naprosto spokojený. Už nedočkavě vyhlížím další díl.

plakát

Babovřesky (2013) odpad!

K tomuto filmovému dílu lze říci pouze jedno. Hnůj, hnůj a zase hnůj. Peníze vložené do natočení tohoto "díla" by šlo určitě využít mnohem prospěšněji, než jen na vypláchnutí mozků.

plakát

Cesta bojovníka (2007) 

Tak i já jsem už mohl shlédnout Cestu bojovníka. A i já se musím přiklonit k převážně negativním komentářům. Docela jsem se na ten film těšil, i když jsem nečekal úplný zázrak. Ale to, co jsme poté měl možnost sledovat mělo ke kvalitnímu filmu stejně tak daleko jako ná Dacia k Ferrari. Nuda, nuda od samého začátku až do konce. Předvídatelný každý krok herců. Nevýrazné postavy. Dialogy ? hahaha. Několikrát jsem si říkal, jdi si už radši lehnout. Ale nedalo mi to. Určitě ten film bude mít velkolepý závěr. To si nesmím nechat ujít. A opravdu měl. Všichni Vikingové se svázali lanem k sobě a spáchali společnou sebevraždu. Jak jinak si vysvětlit, že se na takovéhle úzké římse svážou jeden k druhému. To museli být opravdu retardi. Ztráta času pro všechny, kdo uvažují, že se na tenhle film chtějí podívat.

plakát

Zastav a nepřežiješ 2 - Vysoké napětí (2009) 

Pokračování vcelku slušné jedničky se zcela vymklo kontrole tvůrců. Už po prvních 20 minutách jsem film otráveně vypnul, protože mě z něj boleli nejen oči, ale i u srdce. A to z pomyšlení na to, že ještě pořád někdo může točit takovýhle výplachy mozků a servírovat to hrdě diváckému obecenstvu. Akční filmy mám rád, ale tohle dílko nemělo vůbec žádnou úroveň. To snad ani nejde zařadit do kategorie B filmů, ale spíše někam mnohem níže. Třeba pod písmeno Ž, jako žumpa?

plakát

Templář (2011) 

Krev, krev, krev. Čím víc krve tam dáme, tím víc bude divák oslepen a nevšimne si plitkého děje, který provází celý film. Navíc mě v průběhu celého filmu dost nervovaly necitlivé střihy, kterými se snímek skokově posouval ke svému očekávanému cíli. A co mě nejvíc irituje, tak je vykreslení templářského rytíře. Ale to se asi nic jiného nedalo dělat, protože na skutečného templáře by se nedívalo tak pěkně.

plakát

Gladiátor (2000) 

Oscary ověnčený historický velkofilm režiséra Ridleye Scotta o zradě a pomstě zasazený do dob největšího rozkvětu římské říše. Představitelé hlavních rolí Russell Crowe a Joaquin Phoenix v tomto filmovém snímku naplno využili nabídnoutou šanci a předvedli oslnivý herecký výkon, což společně s geniálním hudebním doprovodem skladatele Hanse Zimmera, vyneslo film Gladiátor, i navzdory řadě historických nepřesností, na vrchol přízně filmových fanoušků.

plakát

Poslední plavky (2008) odpad!

Je už snad český filmový fanoušek tak zdegenerovaný, že mu je možno předkládat stále horší a horší filmy. Kde je proboha to dno české kinematografie, o kterém jsem byl několikrát přesvědčen, že jsme ho již dosáhli?

plakát

Ulovit miliardáře (2009) odpad!

Možná jsem ten film jen nepochopil. Možná to měla být parodie. Možná ti herci hráli špatně schválně. Možná.... Ale nic už nezmění fakt, že tento snímek Tomáše Vorla, snažící se upozornit na názory a postoje současné české společnosti, je pojat naprosto nevhodným způsobem. Film nabízí pouze katastrofální dialogy bez myšlenky a vtipu, nudné herce a jejich nulové herecké výkony, plochý příběh. Drazí programoví vedoucí našich televizních stanic, zamkněte prosím tento "nepochopený filmový skvost" hluboko do vašich archivů a zahoďte klíč do nejbližší řeky.

plakát

V jako Vendeta (2005) 

Ačkoliv neznám comicsovou předlohu a nebo právě proto, mě snímek, jehož režírování se ujal James McTeigue, velmi oslovil. Vykreslení diktátorské atmosféry ve staré dobré Anglii se podařilo více než dobře. Vynikajícímu výkonu maskou "limitovaného" Hugo Weavinga nelze nic vytknout. I jeho filmová spřízněná duše Natalie Portman předvedla poctivý kus herectví. Díky těmto hercům a realisticky vytvořenému prostředí si každý filmový fanoušek tento snímek musí užít. Navíc film nabízí, a to bylo pro mé vysoké hodnocení asi nejdůležitější, podněty k zamyšlení nad skutečnostmi, které by měli každého soudného člověka znepokojovat. Protože i v reálném světě dochází k postupnému nastolování totality, ztrátě svobod, potlačování ceny lidského života, vkrádání beznaděje a zoufalství do života běžných lidí.