Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Bohemian Rhapsody

Bohemian Rhapsody (2018)

Absolutní pecka, která bourá stropy v kinech stejně tak, jako Queeni bourali stropy na stadionech bez střechy! Byl jsem na tom již po třetí, věřím, že ne naposledy. Zhruba 2 měsíce od uvedení do kin stále na Queeny chodí plný dům. To jsem ještě nezažil. Rami & Oscar.

Pán prstenů: Návrat krále

Pán prstenů: Návrat krále (2003)

Navždy v mém srdci, jakož to člověka často upínajícího se myšlenkou do jiných světů, hlavně pryč od reality...

Černý jestřáb sestřelen

Černý jestřáb sestřelen (2001)

Při psaní tohoto hodnocení, mi cukalo očko do kouta mého pokoje, kde mi o zeď opřená spinká XM 177. (airsoftka). Přesto jako syn dvou vojáků odchovaný na oblíbených filmech tatínka jako jsou Čtyři z tanku a pes, Sokolovo, Němá barikáda či Osvobození Prahy apod... jsem našel větší slinu ve válečných a historických filmech Ridleyho Scotta. Toto dílko opravdu může působit jako náborový dvou a půl hodinový spot. Vesměs ale poukazuje i na to, jak jsou američané daleko v předu za zbytkem světa v chápaní vlastenectví, národní hrdosti a tmelení... jednoduše umí. Narozdíl od nás umí z toho vytěžit maximum a jsou na to hrdí... my se pouze nesmíme snažit toto plně pochopit, protože to prostě nikdy nepochopíme, jednoduše k nim maximálně začneme pak cítit zášť díky závisti. Zapřel jsem v sobě proto přesvědčení, že jde o reklamu na rychlokvašky na dvou nohách a puškou v ruce. Herecké výkony zde komentovat opravdu moc nelze i když se mi zde mrtě líbil kliďas Eric Bana :))) ... každá válka je jevištěm improvizovanosti, chaosu a disciplíny. Přesto ta skvělá dynamika a akce spolu s hudbou od Boha Zimmera obsažená ve filmu zde naplno odhaluje Ensteinovu teorii relativity... jinak si nedovedu představit aby 144 minutový film utekl tak rychle jako ti amíci z tržiště Bakara po zátahu.

Počátek

Počátek (2010)

Kde je Zimmer je minimálně hvězda navíc. Kde je DiCaprio je hvězda navíc, kde je Nolan je hvězda navíc... Hardy, Levitt, Page... začínají docházet hvědy... haló...

Gladiátor

Gladiátor (2000)

Nadčasový snímek i po 20 letech... ukažte mi lepší moderní historický film. Tady Ridley ukradl Zemeckisovi zaprášenej DeLorean přímo z garáže a udělal si vejlet do starověku, jenže až se vrátil tak mu Zemeckis nakopal koule a už mu ho nikdy nepujčil, proto další historické filmy od Scotta stojí za hovno. Konec pohádky.

Návrat do budoucnosti

Návrat do budoucnosti (1985)

Moje nejoblíbenější trilogie všech dob... Zemeckis si tímto u mě vytrolil alpinolezectví nejvyšší úrovně. Uctívám ho jako pravěký člověk uctíval Venuši z kostí a popela... Menší minimalistický filmposter z vlastní dílny: http://postimg.org/image/z5lpo6j29/

Terminátor 2: Den zúčtování

Terminátor 2: Den zúčtování (1991)

Pamatuji si, jak jsem jako malý kluk koukal na VHS na pohádky, kde stálo: Sněhurka, Páni Kluci, Terminátor I-II. K Terminátorovi jsem se dostal jak situace naznačuje omylem... a to v domnění, že strávím krásné pohádkové poledne. Né, že se mi v příštích pár minutách sevře zadnice... a už vůbec né, že by mě napadlo se přestal koukat... Dobře... možná jsem se párkrát při projekci schoval pod dekou s puškou postavenou z lega (Chevy)... V noci se mi dokonce zdálo jak nám Terminátor rozrazil dveře do bytu a já utíkal pryč skrze chodbu na našem patře, která jaksi postrádala schody z baráku... To že tenhle film na mě měl dopad bych ale jinak vůbec neřekl... No dobře... sejmul mě asi jako mohl sejmout Zemi asteroid v Armagedonu, to je nevyvratitelné. Jenže tady to bohužel ani Ben Affleck nezachránil... Po delší době, kdy jsem Terminátora nebral jako pravidelnou měsíční dávku strachu, jsem film začal vnímat více detailněji a cirka po padesáté projekci mohu napsat jen "Hasta la vista, odpade! e totiž... baby."

Schindlerův seznam

Schindlerův seznam (1993)

Víte, když na Schindlerův seznam koukáte... tak na konci filmu zjistíte, že tak nějak cítíte se všema postavama... 98% filmů má co dělat, aby jste cítili alespoň s tou jednou.

Temný rytíř

Temný rytíř (2008)

Abych pravdu řekl... první věc, která mě po shlédnutí filmu napadla byla... "HEJ! ten Gary Oldman vypadá jako Gordon Freeman! ještě to páčidlo do ruky a nějaké ty kulisy Black Mesy..." = Jdu psát Nolanovi aby hned zrežíroval Half-Life s obsazeným Garym! A teď už k filmu :) Heath Ledger na facku... jak si mohl dovolit od nás odejít takový herecký King Kong! Jeho klauní xicht mi nejeden pátek zdobil plochu mého notebooku. Psychopat ze všech největší, přesto tak křišťálově čistý... Zlo Zlo Zlo! Prachy? rofl spálit, díky nechci... je libo raděj kouzlo s tužtičkou alá Copperfield? Nebo protáhnou nožíkem úsměv? Dokonale zpracovaná a zahraná postava převyšující všechny ostatní. Na jeho mastnotě z vlasů bych mohl smažit palačinky celý den... Film byť trochu působil, že má alespoň 2x natahovaný konec... tak tomu opravdu tak nebylo. Scéna na lodi, kde se z trestanců vyklubali hodní hoši a z nevinných lidí skoro vrazi... je řádným příkladem dopadu slavné kapitalistické společnosti dnešního světa.