Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Western
  • Horor

Recenze (1 440)

plakát

Zahraniční dopisovatel (1940) 

ID YOU KNEW HOW MUCH I LOVE YOU, YOU'D FAINT! Jako jo pecka. Holandští mlynáři unáší významnou persónu, pana Van Meera, aby z něj vytřískali co je to bod 27. Mají však smůlu, neboť jim cestu zkříží nebojácný novinář Johnny Jones, který propadne závislosti na slečně Carol Fisherové. Film sype a nakonec mě málem rozbulel jako třináctku v kině na Titaniku, ale opravdu jen málem, protože pan Fisher nebyl zrovna Leo DiCaprio.

plakát

Vražda na objednávku (1954) 

DARLING, I UNDERSTAND NOW, BUT THAT DOESN'T STOP ME FROM LOVING YOU! Miluju tyhle minimalistické filmy. Stačí pár kulis a velké divadlo se může rozjet. Film člověka nutí přemýšlet a Ray hraje tak lidsky, jak to uměl jen Jimmy Stewart. Navíc ten skvělí název filmu, Dial M For Murder a ten zásek, když Tony vytáčí M. Strhující. Škoda, že mu to nevyšlo, držel jsem palce a už už jsem Tonyho viděl, jak leží na pláži Copacabana, brčkem dojíždí Mojito a pokukuje po buchtě v bikinách. AS YOU SAID MARK, IT MIGHT WORK OUT ON PAPER!

plakát

Smrtgasmus (2015) 

OH SHIT, THE MOON IS RED TONIGHT. WHEN IS THE DEVIL'S HOUR? THREE AM! THREE AM PACIFIC OR EASTERN RIME? DO DEMONS RECOGNIZE DAYLIGHT SAVINGS? Jako jo. Super béčko, ale bohužel se nevyhne digitálu, kterej to prostě shazuje, není nad figuríny, je to totiž něco hmatatelného a o to více legračního. Jinak nejvíc asi pobavil začátek, nahrávání klipu, první démon co vylekal Brodieho. Pak když se začali lidi proměňovat, tak to bylo už trošku divný. Ale fajn počin.

plakát

Sabotér (1942) 

BARRY, WHY COULDN'T I HAVE MET YOU A HUNDRED YEARS AGO? ON A BEACH SOMEWHERE? BATHING SUITS LOOKED AWFULLY FUNNY A HUNDRED YEARS AGO!! Jako buchta dobrá, ale zbytek slabota. Je to starší snímek a tak se bohužel nedočkáme pořádného napětí, ani v závěrečné Barryho záchranářské akci. Spíš jsem se pousmál nad tím, jak vystrašil chudáka Frye, který kvůli tomu přepadl přes zábradlí. Jo, málem bych zapomněl. Hned úvodní scéna s hasičákem a ohnivou smrští hned potom měla něco do sebe.

plakát

Začalo to v Neapoli (1960) 

HOW ARE PEOPLE SUPPOSED TO SLEEP ON THIS ISLAND? TOGETHER! Průměrný film s nadprůměrnými herci. Gable si jede to svoje, ale Sophia to je radost pohledět. Byl to kus ženské a její Italské rysi s Italskými nadávkami jsou naprosto výborné. Nic víc vám k tomu asi neřeknu, protože to je ta esence celého filmu.

plakát

Tráva je zelenější (1960) 

YOU TAKE YOUR BOYFRIEND, I'LL TAKE MY FREEDOM, AND I'LL BE ON THE RIVIERA BEFORE YOU!! Herecké obsazení skvělé, scénář totální trash. Naprosto amorální a nudné pasáže střídají další amorální a nudné pasáže. Většinu času se tak mlátí prázdná sláma. Hilary se s Charlesem zamilují během 20 minut a pak se film snaží celou dobu vykřesat alespoň nějakou vtipnou scénu. To se mu ale nedaří a tak jediné "vtipné" co přijde je rozhovor po telefonu. Jako vrchol filmu je rozhodně duel, ničeho lepšího se nedočkáte a tak pokud nejste vyloženě fanoušci pana Granta nebo pana Mitchuma, radím vám, vyhněte se tomuto snímku obloukem.

plakát

Rosemary má děťátko (1968) 

ROSEMARY.. SHUT UP! YOU'RE IN DUBROVNIK, I DON'T HEAR YOU! Teda jako čekal jsem víc. Mělo to svý, hlavně kopulace se satanem byla dosti děsivá, ještě teď se svíjím hrůzou v koutě obsypán krucifixy a z tohoto zdánlivého bezpečí píšu tenhle komentář. Příběh se rozvíjel dobře, ale ten konec prostě nebyl dodělanej. Čekal jsem na epické finále a ono nepřišlo. To jsem ještě Rosemary radil, bodni toho všiváka, ale ona mě neposlechla. I když tedy nakonec nepřišlo nic tak hrůzostrašného, tak proto, že jsem se díval na tento film poprvé a nevěděl co přijde, tak mě udržoval v neustálém napětí a strachu. Takže, proč ne?

plakát

Přichází Satan! (1976) 

WHEN THE JEWS RETURN TO ZION AND A COMET RIPS THE SKY AND THE HOLY ROMAN EMPIRE RISES, THEN YOU AND I MUST DIE. FROM THE ETERNAL SEA HE RISES, CREATING ARMIES ON EITHER SHORE, TURNING MAN AGAINST HIS BROTHER 'TIL MAN EXISTS NO MORE!!! Možná ne až tak strašidelný, ale za to zajímavý snímek, takovým je v mejch očích Omen. Už úvodní Dominus, Sanctus, Christus s postavou Damiena nahání mrazení v zádech. Div se člověk nekřižuje. Z těch děsivejch scén a navozování dojmu zla se mi asi nejvíc líbila ta, kde Damius nechce do kostela. Pecka jak blázen. Ve výsledku ale Damien nehraje hlavní housle, protože hlavní část filmu se soustředí na vyšetřování toho, co je vlastně to dítě zač. Nevím proč si pan Thorton nesehnal nějakou pistoli, když se vracel domů. Psa střelit, chůvu udusit polštářem a spratka svázat izolepou. Čekal jsem velké finále v kostele s bouří, křikem, smečkou psů, ohněm, zjeveními, bojem, a sedmi dýkami a ono nic.

plakát

Psycho (1960) 

NO ONE REALLY RUNS AWAY FROM ANYTHING. IT'S LIKE A PRIVATE TRAP THAT HOLDS US IN LIKE A PRISON. I THINK THAT WE'RE ALL IN OUR PRIVATE TRAPS, CLAMPED IN THEM, AND NONE OF US CAN EVER GET OUT. WE SCRATCH AND WE CLAW, BUT ONLY AT THE AIR, ONLY AT EACH OTHER, AND FOR ALL OF IT, WE NEVER BUDGE AN INCH!! Na Psycho jsem se podíval teprve dnes a to jen z důvodu, že jsem si myslel, že se mi nebude líbit. Nevyhledávám filmy, kde je nějaký pošahaný maniak jako hlavní postava filmu. Proto mě například zklamalo Vertigo. Tady sice není určený hlavní kladný hrdina, ale není jím ani Norman Bates. První půlka filmu byla taková zajímavá pohoda, kterou narušil až příjezd do hrůzostrašného motelu Bates! Norma se zdál ze startu jako normální klučina, ale při prvním větším rozhovoru už bylo jasný, že je to magor a wanker. Vzápětí se po konverzaci dostaneme k jedné z nejslavnějších pasáží kinematografie. Killing in the shower. Má to opravdu své kouzlo. No od druhé půle se z toho stává krimi detektivka a teda hlavně úplný konec, kde Marion vstoupí do domu.. byl jsem ochromen hrůzou. Jak chodila po domě a hledala Batesovu matku. Říkám si, ta bude v kuchyni brousit nože, ne? Pak Bates sejme cukřenkou Sama, Marion vleze do sklepa, to už bylo trošku jako Texaský masakr. Krve by se ve mě nedořezal, opravdu strašidelné.

plakát

Ptáci (1963) 

I THINK THEY WERE AFTER THE CHILDREN. FOR WHAT PURPOSE? TO KILL THEM!!! Tak jsem si to teda pustil a začátek vypadal jako slibná romantická komedie. Melanie a Mitch se zamilují, matce se to nelíbí, pak je tady ještě jiná žena a tak podobně. Režisér nám dá jen takové malé varování co se bude dít, v podobě racka s rozbitou buzolou, který vletí Mel do vlasů. Jenže pak přijde na řadu druhý útok na Cathy birthday party, kde děti iracionálně běhají do kopců namísto toho, aby se schovali v domě. Ještě též večera vletí hejno vrabčáků do domu komínem a to už je scéna dosti nemilá, ještě že nehořelo v krbu. Představa stovek hořících vrabců lítajících po místnosti je hrůzostrašná. Naštěstí pan Hitchcock nás toho ušetřil, ale jen na chvíli. To co totiž najde Lydia v domě u pana Fawcetta následující ráno už mě pěkně vyděsilo. Pan Fawcett totiž neměl oči, vyklovali mu je. Mrtví ptáci visí v tabulkách oken a všude je cítit pach krve. Dál už to začíná být jen pro silné nátury. Shluk tisíců krkavců na děckém hřišti, kde opět iracionálně paní učitelka s Melanie se neschovají někde ve sklepení, nýbrž utíkají přímo do zobáků krve chtivých havranů. Scénu v restauraci bych trochu prostříhal. Po ní však následuje totální ptačí apokalypsa. Lidí hoří zaživa, umírají pod drápy a ostrými zobáky a mnoho dalších ptáků se teprve chystá do krvavého Bodega Bay. To už měla přijet národní garda s plamenomety a kulomety. Mitch zabedňuje okna, všichni čekají na noc. V mrtvém tichu noci se ozývají první ptačí útoky. Napětí je téměř nesnesitelné, neúnosné, dýchám do ruk, zakrývám si oči, tep se zrychluje. To když Mel jde v noci s baterkou za zvukem ptačích křídel. Stovky těch běsnících opeřenců se jí snaží vysát krev. Mitch jí však zachraňuje a uvědomuje si, že již není na co čekat. Když ráno otevře dům je to šílený pohled. Miliardy ptačích zabijáků sedí v zátoce Bodega. Nedýchal jsem, když šel pro vůz. Naštěstí všechno dobře dopadlo. Proč vlastně zaútočili? Jedno vím jistě. Už nikdy se na ptáky nebudu dívat stejně a venku se budu zdržovat jen minimálně. Protože nikdy nevíš, který holub tě škrábne a nakazí morem! KILL ALL BIRDS! KILL ALL THESE BASTARDS!!!